שלום חברים לדרך!
כיהודי, בדרך כלל, שייכתי את ההתמכרות שלי לתאווה, אל חוסר שלימות בנושא הקדושה (שמירת העיניים, הברית וכו'), כלומר מבחינתי אני אדם המתקשה לשמור סעיפים כאלה ואחרים של דיני עריות ולא תתורו. לאורך שנים ככה חשבתי וניסיתי להתחזק בכיוון הזה.
במילים אחרות, חשבתי על עצמי כך: אני אדם עובד ה', מאמין, מתפלל וכו', רק אי שם בנקודות זמן מסויימות ביום – אני נדחק לפינות אפלות של מעשים שליליים הקשורים לשמירת הקדושה.
בתכנית לימדו אותי דבר שהוא יקר מפז, מלא עמקות וחכמה. הסבירו לי שכאשר אני משתמש, אני בעצם בורח ממשהו, או ניתן לומר –אני מחפש משהו בצורה שגויה. האמת שלא היה קשה לי להסכים עם ההגדרה הזו, כי די מהר זיהיתי שהשימוש מגיע במצבי נפש של ריקנות ושלל תחושות שליליות, שניסיתי להתמודד איתן ע"י השימוש הנעים, שסיפק הנאה וכיף לאותו רגע. (כמובן, וחשוב להדגיש שיש שימוש שהוא נטו מהכמיהה הפיזית כמבואר בספר הגדול, אך עליה אני פחות מדבר כאן, ראה בפוסט של סוד הכניעה "השימוש בתאווה הוא לא (רק) בריחה")
התכנית שלנו היא רוחנית. מלמדים אותי להתחבר לאלוקים. וזה על ידי הכרה בחוסר אונים, הבנה שמישהו גדול ממני יכול לעזור לי ופנייה ממשית לבקשת עזרה. וכן ע"י שחרור מרצון עצמי – טינות פחדים וכדומה, כך אני יכול למסור את חיי לאלוקים. והוא – אלוקים אוהב – משגיח עלי ועוזר לי ומעניק לי וכו'...
עם הזמן מתחדדת לי התובנה שיש כאן משהו עמוק יותר, ניתן להסתכל על הדברים במבט שונה, שעבורי היה מחלים ומועיל מאוד.
אשאל: כשהשתמשתי, ממי ברחתי?
תשובתי היא, ברחתי מאלוקים!!!
השימוש עבורי הוא מפלט, מקלט ומרחב מוגן. שם מובטחת לי תחושה מרוממת ומענגת. מכל קושי שחוויתי, חברתי, פיזי, משפחתי, אישי וכו' הייתי בורח, למקום בלי מחויבויות, שם אני אדון לעצמי וקובע מה עושים ואיך.
זוהי בדיוק הבריחה מאלוקים! השימוש, הוא למצוא מפלט מאלוקים, כי בעולמו של אלוקים יש כללים, צריך לשים את עצמי בענווה כלפיו, לקבל שרצונו ולא רצוני, והרבה פעמים זה מאוד קשה.
לכן עם השנים פיתחתי לעצמי סוג של אליל, אליו אני בורח. אצל אליל זה אני רשאי להיות מי שבא לי, ואצלו תמיד מובטחת הרגשה טובה וכיפית. הוא זמין לי כמעט תמיד ובלי שום מחויבות מצדי.
לכן מבחינתי עיקר הבעיה שלי היא – עבודה זרה.
כי בשימוש אני מחפש מקום לברוח מאלוקים.
כמה טוב שהתכנית מצביעה על הנקודה המדוייקת, ומלמדת אותי להחלים דרך זה שאתחיל לחיות בעולם ללא סודות, עולם אחד לא החיים הרגילים והחיים של הבריחה, עולם אחד של כנות, שחרור מטינות ופחדים, כך אני מתחיל לאחד את חיי מול אלוקים, כך באמת אני יכול למסור את כל חלקי חיי להשגחתו.
כפועל יוצא, אם אני מגלה במהלך הדרך, שאני מועד או נופל חלילה, אני שואל את עצמי – מה מצב הקשר שלך לאלוקים? אולי אתה מנסה להתחיל להסתדר לבד? אולי אתה בורח מקושי ומתעלם מקיומו של אלוקים?