כשבאתי על ארבע לשמור עיניך, ואח"כ לקבוצה - ידעתי דבר אחד פשוט. אני סובל ורוצה להפסיק לסבול.
אח"כ גיליתי מטרה אחרת כביכול: ניקיון. כל חבר בקבוצה מצהיר ימים, לשם העיניים נשואות, יש הגדרות ניקיון וזו המטרה.
אבל זו לא הסיבה שבאתי. לא באתי להיות נקי. אם אשאר נקי סובל - מה יצא לי מזה?
ובכל זאת התבלבלתי. כולם יודעים את החורים המעורפלים בהגדרות הניקיון. אז ראיתי סרטון ביוטיוב... אבל לא נכנסתי לאתר פורנו... ולא אוננתי.
היתה לי תחושה דומה גם מול ההלכה. ה"דיבור" העיקרי הוא לא להוציא זרע לבטלה. אז ניסיתי בתוך זה, כמה שאפשר. לראות פורנו בלי לאונן, לאונן בלי לגמור (לפעמים זה עבד...), לפנטז על נשים צנועות (כי אין פה אפילו ראייה אסורה), לפנטז על אשתי דברים הזויים (אבל זו אשתי - אז מותר). עזבו אתכם עכשיו אם זה נכון הלכתית או לא (נראה ש"ולא תתורו" כולל הכל, אבל משום מה נטיתי להתמקד בהוצאת זרע). עזבו אם ההבנות שלי בהגדרות הנקיות מדוייקות (מה זה בדיוק "ניצחון גובר והולך"? מה הכוונה בpa "עוררות מינית מכוונת"? מתי אני חושב על יחסי אישות, ומתי על יחסי מין?).
אז לדוגמה: אני רואה כתבת חדשות עם כותרת מעניינת (חוק הזנות לדוגמה). משום הגדרה זה לא ברור לאסור (אפילו הלכתית). אבל: כשאני נכנס לשם אני סובל. כשאשתי עוברת אני ממהר לסגור את החלון במחשב, ומרגיש שוב את פיצול האישיות. אני יוצא לרחוב ופתאום שוב הכל כחול... אני מרגיש חור בלב, ריקנות, חוסר, בושה ואשמה.
לכן חשוב לי לזכור שלא באתי לכאן בשביל לעמוד באיזה הגדרות. באתי כדי להחלים. כדי להרגיש טוב יותר.
דמיינו לעצמכם בן אדם שמגיע לרופא עם נפיחויות מוזרות בראש. הרופא יכול להביא משחה ולא יראו יותר את הכתמים. אבל הכתמים האלה הם הסימטום החיצוני לכך שיש רח"ל גידול. אז מה עוזר כשמבחוץ נראה תקין אבל בפנים יש כאבי ראש, בחילות, עייפות וחולשה?
פעם סיפרתי לספונסר שלי על כך שאני מוצא את עצמי מחפש פרצה ישנה שמצאתי פעם בסינון, והיום זה לא עובד. אבל אני כל פעם מחדש מחפש אולי היום שוב יתמזל מזלי...
הספונסר האיר עיני שאני בעצם משחק ברולטה רוסית (התערבות מסוכנת שנהגה אצל חיילים רוסים: מכניסים מחסנית עם כדור אחד לתוך אקדח ויורים לרקה. אמנם 7 חורים ריקים, אז זה כאילו בטוח, אבל יש כדור אחד, ואולי הוא כעת מול הקנה!). אני מחשב: בעיקרון זה סגור, הכל בסדר. אבל יש סיכוי אחד שיהיה פתוח...
אבל העיקר: אני סובל. גם אם באמת הכל סגור, ואני לא מוצא שום תאווה. אבל כשאני מחפש באובסיסביות, דקה אחרי דקה, במשך חצי שעה - אני סובל. סובל אותו דבר בדיוק.
התכנית היא של צעדים (ימי נקיון לא מוזכרים בספרות, זה רק מנהג של החברים). ההחלמה היא לא נקיון, היא חזרה לשפיות.
את זאת עלי לזכור תמיד!