מציע לך לחשוב קודם כל האם יכול להיות שהנפילות אחרי הדייטים הם סוג של בריחה (אם אתה צריך עזרה בהבנת המושג, תשאל), או שהם נטו יצר טבעי (אתה יכול לקרוא משהו שסוד הכניעה כתב על זה תחת הכותרת "התאוה היא הרבה יותר מאשר בריחה" בקישור הזה:
gye.org.il/forum/1-לוח-מרכזי/95969-התאווה-היא-הרבה-יותר-מאשר-בריחה#96000).
ואני רוצה לענות גם עניינית על מה שכתבת, אז קודם כל שים לב שאתה מגיע לכתוב כאן וזה כבר אומר שאתה על דרך הישר, שאתה מגיע לכאן אחרי שנפלת כדי להתיעץ. מי שמחפש מוצא, ואתה תמצא את הדרך אל החופש.
ממליץ לך לבוא יותר - לפחות לפורום, אם אתה רוצה לא רוצה לעשות פעולות יותר משמעותיות - ולא לבוא רק אחרי תקופה של נפילות. לבוא אחרי כל נפילה. לכתוב גם כשאין נפילות כדי להצליח לשמור על קשר.
אתה צריך כלים ותכנית. כלים להתמודדות ותכנית להחלמה (זה לא אותו דבר). אתה יכול לקחת את הזמן כדי לחשוב, רק בסוף בחר לעצמך דרך. בחר לך כלים ובחר לך תכנית.
באשר למה שכתבת שאתה תוהה אם לווסת את הנפילות לתמונות צנועות או להתאפק עד חשש לנפילה ממראות אסורות:
אנחנו חייבים להיות באפס סלחנות לתאוה ובשביל זה צריך גם להאמין לעצמנו שבכוחנו לא ליפול גם בכלל.
על עצמי אני יודע שרעיונות כמו מה שהצעת, הם עצת התאוה. כאילו היא מאיימת עלי "על תנסה להלחם בי, כי אני אעניש אותך" ואני מיואש מעצמי, מאמין לה. לא מאמין באמירות כמו עדיף לי ליפול ככה כדי לא ליפול אחרת. עדיף לי לא ליפול עכשיו - אחרי זה נתמודד (בפורום קוראים לזה "רק להיום" ומי שצריך, אולי אתה, "רק לדקות הקרובות").
רק להיום הוא כלי והוא מובא במדריך של שמור עיניך (קראת אותו?). אני אתן דוגמה לא מהתאוה. לפעמים אני מעדיף לותר על ערבית במניין אם השעה מאוחרת, כדי שיהיה לי סיכוי לקום לשחרית במנין. יש בזה הגיון, וזה מה שמטעה אותי, אבל בעיקר יש בזה עצלות שאם השעה מאוחרת אין לי כח לצאת מהבית. אני יודע להגיד היום שזה תרוץ גרוע ושאני צריך להתפלל ערבית במניין בכל מקרה, והדבר המדהים הוא שבד"כ אם אני אתגבר ואצא לערבית אני אצליח גם לקום בבוקר, ואם אחליט להתפלל בבית כדי לאגור כוחות לשחרית, אז גם לשחרית אני לא אקום.
אתה הולך להתחתן. לא יהיה טוב שתתעלם מהקשיים האלה בתור נשוי (על זה אני לא אאריך בציבורי).
צור קשר עם חברים (ואיתי), אל תהיה לבד. בוא לפורום בקביעות. קרא את המדריך. יש כאן המון חבר'ה אוהבים שרוצים לעזור (וגם לקבל ממך!).
תודה שהעלת את הדברים, הזדהתי איתך לא מעט, וגרמת לי לברר לעצמי נקודות שלא מספיק חשבתי עליהם.
אתה יכול לעשות שינוי!