שי מחלים כתב on 25 מרץ 2019 10:00:
robinhood כתב on 24 מרץ 2019 20:29:
אני לא רוצה לפקפק בידע שלך על עצמך, אבל... אתה בטוח ?
כאילו... מציצנות, הסתכלות בפרסומות ודברים כאלה, זה דברים נפוצים, הייתי מהסס לקרוא לזה "טבעיים", לגיל ההתבגרות, אבל מאוד מאוד נפוצים.
לבוא ולקחת את הדוגמאות הללו ולומר שבגלל זה אתה יודע בבטחון מלא שהיית מכור גם היום (בעתיד מדומיין ללא אינטרנט)... לא יודע. מוזר להגיד את זה.
זה לא הפעם הראשונה שאני נפגש עם זה בפורום, המחשבה שמציצנות, הסתכלות חטופה בנשים, אפילו פנטזיה קלה, היא משהו שמעיד שהוא מכור לכל דבר, מכור שצריך את 12 הצעדים, היא קצת קפיצה גדולה למסקנות ?
מה היה קורה אם היית תופס את הילד שלך המתבגר מציץ באיזה פרסומת של בחורה בלבוש מינימלי ? "תבוא איתי לפגישה הבאה של 12 צעדים, יש שם אחלה בורקסים" ? נו באמת...
אולי פשוט להגיד לו שזה טבעי, אך אלוקים רוצה שנפנה את הכוח הזה לנשים אמיתיות וכו' וכו' וכו' וכן הלאה זה הדרך, להשגיח שלא יהיה עיתונים לא צנועים בבית שוב, ולסגור את העניין עדיף ?
או שלא, אני לא יודע - אני מזהה מעט אצלי ממה שאתה אומר אצלך: אני זוכר שהוצאתי זרע בדיוק 4 פעמים וזה הכול לפני שהתחלתי בגיל 17 "ברצינות", ליפול בלי הפסקה על אינטרנט מהיר.
אני זוכר את המספר המדויק כי כל פעם הייתה טראומטית.
אני זוכר שחיפשתי פרסומות של עיתונים על נשים, ואולי חיפשתי קטעים מגרים בסרטי ווידיאו, וזהו בערך..
ברור שנשים ברחוב ריגשו אותי, אבל הייתי נער... כאילו, מה לעשות... לשקר ולומר שסוגיה בבבא בתרא עניינה אותי הרבה יותר ? פחחחחפפפ...
אבל בסך הכול ההתעסקות בזה הייתה כלום ושום דבר , בטל לא בשישים, אלא באלף בשאר הפעילות הרגילה והנורמלית, עד שהגיע האינטרנט המהיר.
אז לפי ההגדרה שלך, אני גם מכור ברמה שלך ?
לא יודע.. אני מרגיש כאילו אתה אומר משהו חשוב, אבל אני מפספס את זה.
אני שמח ששאלת ונראה לי שהחבר בסד ובהשתדלותנו ענה יפה על השאלה.
אבל אוסיף עוד קצת
המציצנות לדוגמא המשיכה אצלי גם אחרי שהייתי נער וגם אחרי הנישואים אז אני מבין היום שהמעשים הנעריים שלי לא היו שובבות נערים רגילה - אני זוכר פעמיים בתור ילד שביחד עם חבר ניסיתי להציץ למישהי, שני החברים האלו למיטב ידיעתי אינם מגדירים עצמם כמכורים. גם ההתעסקות עם זה שהייתה מאוד חריגה, לדוגמא, שחיכיתי במקומות לפעמים כמה שעות כדי לזכות לשעת כושר.
פסיכולוג מומחה טען בפני כמה פעמים שהרבה פעמים טיפול פסיכולוגי ואפילו עד גיל 18 יכול לעזור לנער לא להגיע להתמכרות, אז בהחלט יכול ליהיות שלמרות הפעילות המינית הנערית המוגברת אצלי עם טיפול פסיכולוגי טוב הייתי יכול להמנע מהסבל הזה של ההתמכרות, יכול להיות. ולכן כנראה שאת הילד שנתפס במציצנות לא ישלחו מייד ל12 הצעדים אלא לפסיכולוג - אגב, זה הסיפור שלי: הורים שלי תפסו אותי כמה פעמים ולבסוף הגעתי לפסיכולוג שלא ממש שיתפתי איתו פעולה ודיברתי איתו על הרבה בעיות אחרות שהוא עזר לי בהם הרבה אבל על בעיית התאווה לא הסכמתי כל כך לדבר. אולי אם כן הייתי מדבר, אולי אם זה היה פסיכולוג אחר, אולי אולי אולי. היום אני יודע שאני מכור ושאני חייב למצא פיתרון. אז אני פה ומחפש ומוצא.
שמח שאתה מזדהה עם הסיפור שלי, מקווה שזה עוזר לך וגם לאחרים
מה שאני מסיק ממך ומבס"ד, זה שפשוט היית יותר אובססיבי בעניין התאווה מנער ממוצע (וכל נער ממוצע אובססיבי בהחלט ברמה מסוימת, באדיבות ההורמונים) ,
זאת אומרת, הכול עניין של ממוצע - הנער המתגבר הממוצע מאונן, ומנסה ברמת השתדלות מסוימת להשיג חומרים מעוררים, ואילו הנער המתגבר המכור או הנער המתבגר שברמת סיכון גבוהה להיות מכור, מאונן הרבה מעל הממוצע, ומשתדל השתדלות רבה ביותר להשיג חומרים מעוררים.
אז ההבדל ביניך ובין נערים/גברים אחרים זה פשוט יחס של כמות. לא יותר ולא פחות.
לכן מה שאמר בסד על זה שהתמכרות זה עניין של "איכות" זה לדעתי טעות גדולה - אין הבדל איכותי בין המכור לבין סתם נער או גבר, יש הבדל כמותי בלבד.
לפחות, כך אני מבסס את ההבנה שלי על פי התגובות שלכם...
אני גם לא בטוח אם אתם חושבים שמה שאני תיארתי כניסיון המיני שלי בעודי ילד, מכניס אותי לקטגוריית המכורים.. אני אישית חושב שלא - אני חושב שתיארתי סך הכול ניסיון מיני של נער/ילד די נורמלי, לא ? מה דעתכם ?
לכן אני מזדהה ולא מזדהה עם הסיפור שלך,
אני מזדהה כי כל האובססייה הזאת לתאווה נמצאת אצלי ואני יכול להבין אותך ואתה לא נשמע לי מוזר או משוגע שאתה כותב את מה שאתה כותב,
ואני לא מזדהה איתך כי אני מבחינתי יודע את האחראי הבלעדי והאישי לכך שיש לי את האובססיה הזאת: הפורנו. בניגוד אליך.
כלומר, לתפיסתי, הייתי נער נורמלי, ואחרי זה הפורנו הגיע, והפך אותי למכור ולא נורמלי. הקשר בין הדברים הפך להיות כל כך ברור, שאפילו לא טרחתי לשאול על כך אף אחד אף פעם, חשבתי שזה מידע מיותר לשאול, כמו לשאול אם השמש תזרח בבוקר.
אתה לעומת זאת, טוען שהיית מכור עוד לפני הפורנו. וזה מופלא בעיניי - איך זה קרה ? אתה חושב שנולדת עם זה ?
עריכה: בוודאי שסיטואציה כמו שבס"ד מתאר שבגיל 5 כבר יש "סיטואציות הזויות" ויש אוננות עד כדי דלקת (עוד לפני שיש אינטרנט כן ?) זה חריג מאוד, כוונתי בדבריי הייתה שבס"ד ושי מחלים מתעלמים לכאורה מהעובדה שיש לפורנו פילוסופיה מאחוריו, והם חושבים שהם מכורים סתם, כי ככה זה.
אם זה "סתם כי ככה זה", זה אומר שאין רעיון מאחורי זה, כלומר: אין הבדל איכותי, רק כמותי.