שלום יעקב,
מקצת המידע שאני דולה מהדברים שכתבת, הייתי אומר שבתקופת השירות חווית משהו טוב-וגם את עצמך באופן חיובי, ככה שזה פטר את דרך ההתמודדות והצורך של שיפור הרגש והחוויה בדרך המינית (שזה סוג של ניסיון שליטה ברגשות. או שחסר לך רגשות, או שאתה מרגיש רע, ואז הנה פיתרון מהיר וזממין שמשנה את המצב)
כיום המציאות מפגישה אותך עם קשיים וחסרים שלך בחיים וגם בעצמך, אתה לא יודע מה לעשות עם זה. אז אתה חוזר לפיתרון הידוע והמוכר.. ונשמע שאתה לא מרוצה מהמצב. .
לדעתי מאוד חשוב למקד את המבט לגבי המציאות שברקע ולנסות לגלות את הבעיה השורשית, וממילא התסמין ההתנהגותי ישתנה ולא להפך. כלומר הבעיה היא לא בדרך ההתנהגות המינית שלך, אלא באי מתן מענה נכון לצרכים השונים שלך.
מומלץ מאוד לפנות למטפל אישי שיוכל לעזור לך לאתר את הנקודות החלשות שקשה לך איתם בחיים ואת הדרכים לפעול בצורה נכונה.. על עצמי למדתי שבעיות שלא הקדשתי להם את תשומת הלב הנחוצה בזמן שהם התעוררו, רק הלכו וגדלו עם הזמן, ובטח לא נעלמו או נפתרו.
בכול מקרה 8וחצי חודשים זה יפה מאוד!
זה אומר שעדיין הנפש שלך בריאה (שזה הכול יחסית) ויש לך בסיס טוב לעבוד בו
ובקשר לכך שהזמן הזה בהכרח אומר משהו לגבי המשך הפניה שלך למין כפיתרון .. יש לי ספק ..
לדעתי מה שבעיקר ישנה את המצאיות אצלך, זה הפעולות שתעשה בשביל להכניס יותר עצמאות ובחירה לתוך החיים שלך..
קטע שמחזק את ההנחה הזאת מופיע בכתבה הבאה, הנשנעת על עובדות מחקר בתחום ההתמכרות:
(מומלץ לעייין)
הכל בראש: איך מתחילה התמכרות?