בוקר טוב יהודי המתוק,
1. אני אף פעם לא השתמשתי ביום כיפור, ויש חברים אחרים שכן השתמשו ביום כיפור, האם זה אומר שאני לא חסר אונים מול התאווה??? לא ולא.
גם למכורים יש אפשרות לפעמים לעשות שריר, כמו שברור לך שרוב המכורים לא יעמדו באמצע רחוב סואן, ואתן דוגמא שלמרות הרבה דברים חסרי שפיות שעשיתי, מעולם לא עמדתי בכיכר השבת בירושלים ואוננתי מול מאות העוברים ושבים, ואפילו אם עברתי שם בזמן שמאד מאד רציתי להשתמש ולאונן, והסיבה לכך היא בגלל שאני יכול להפעיל שריר בכח שבגללו לא השתמש, אבל זה לא באמת שחרור מהתאווה. דהיינו שמה שבאמת קורה שם זה לא שהשתחררתי מהרצון שלי להשתמש, ולא השתחררתי מכל התאווה שיש לי בראש, אלא רק הצלחתי בפועל לא להשתמש באותו רגע. ויש גם חבר שאמר לי פעם שהוא רוצה להשתמש אבל הוא לא עושה את זה אלא מחזיק את עצמו חזק עד הלילה שלא להשתמש ובלילה הוא יהיה עם אשתו, והדבר הזה לא נקרא שאשתו מצילה אותו מן החטא, אלא זה נחשב שהוא משתמש עם אשתו, כיון שהוא לא עושה את הדברים בשביל אשתו אלא אך ורק בשביל התאווה שיש לו, והרצון שלו לקחת מאחרים.
לכן גם אם האדם לא ישתמש בגלל שיכרתו לו אצבע זה לא אומר שיש לו כח מול התאווה.
ויש לזה שתי אפשרויות, או בגלל שיש לו רק קצת כח ולכן ביום יום הוא לא יכול להישאר נקי אלא רק בצירוף הענין שיכרתו לו את האצבע, או בגלל האופן שכתבתי שהוא הנכון בעיניי, שזה לא שחרור מהתאווה אלא רק אופציה לא לעשות את פעולת השימוש.
ועל זה אוסיף כמו שנאמר כאן למעלה שזה דברים שעוזרים לטווח קצר ולא לטווח ארוך, כמו שאני לא השתמשתי ביום כיפור, אבל אח"כ השלמתי את כל מה שלא השתמשתי, וכמו"כ אף ביום כיפור עצמו הייתי עם הרבה פנטזיות ומבטים של תאווה, שאמנם לא השתמשתי ואוננתי אבל בשבילי ההתמכרות היא לא רק לאוננות אלא לתאווה. וכמו"כ הרבה פעמים נדרתי נדרים שהיה לי קשה לקיימם אבל בכל זאת שוב ושוב השתמשתי יום אחרי יום והייתי צריך לקיים את הנדר. אז בודאי שאין לי מספיק כח להישאר נקי היום.
2. אף אחד לא בא לשכנע אותך שיש לך כח, אני רק שואל אותך האם יש לך כח? האם אתה מצליח להישאר נקי? זה מה ששאלו אותי וזה מה ששאלתי את עצמי, וגם אני כשהגעתי לפורום הייתי בטוח שאני רק צריך יותר להתפלל להקב"ה וללמוד יותר וכיוצ"ב ואם אפתח פתח כחודו של מחט אלוקים יפתח לי פתח כחודו של אולם, והייתי בטוח שאני לא צריך עזרה חיצונית, ואני לא נחשב מכור בלי כח, אבל המציאות הוכיחה לי אחרת כאשר הייתי מוכן להיות כנה עם עצמי, אז קודם כל הבנתי שאני צריך להשאיר את השאלות בצד, ולנסות לעשות משהו אחר שעובד להרבה אנשים שהיו במצב שלי או במצב קשה יותר או קל יותר ממני.
ולגוף השאלה, התשובה היא שההתמכרות שלי היא מחלה, וכמו שלוקחים חולה קורונה ומטפלים בו בבית חולים, וכן לוקחים אקמול בשביל להוריד חום, כמו"כ אני עובד את הצעדים כי זה מה שעוזר לי להתמודד עם המחלה שלי שנקראית סקסוהוליזם. ואמנם זה מאד מבלבל אצל אנשים דתיים כיון שאנחנו רואים את זה רק כבעיה דתית, אבל אצלי כמכור זה כבר מזמן עבר את הבעיה הדתית וזה משהו אחר מלבד האיסור הדתי, וזה בדיוק כמו מכור לאלכוהול שאפי' שיש מצוה לשתות ארבע כוסות בליל הסדר ולעשות קידוש כל שבת אצלו יש בעיה עם הדברים האלה והוא לא יכול יותר לשתות יין ולהנות ממנו, ולכן הוא פונה לאלוקים להשתחרר מהרצון לשתות יין וכך אני מתפלל לאלוקים ומוסר לו את התאווה שלי, וכן אני מוסר לו את הפגמי אופי שלי, ובעצם אני מוסר לו את כל החיים, שהכוונה בזה היא לשחרר את הנסיון שלי לשלוט בחיים שלי.
יש עוד הרבה מה להאריך בזה, אבל אין לי את הזמן והיכולת
בהצלחה רבה
יום טוב ונקי לכולנו