ההתיעצות של הרופאים הייתה קצרה ועניינית, לדעתי יש לשחרר אותו לחלוטין אמר הפרופסור הממושקף, לעומתו דווקא עמיתו המתולתל טען שהמצב קשה, הוא זקוק לשיקום היפנוזי.
עוד באותו היום נפגשתי עם המהפנט, אדם מבוגר ונחמד, כיפה גדולה לראשו וזקן לבן ארוך עיטר את פניו. שמע חבר, אני רוצה לספר לך משהו, אתה רואה אותי, כך עם הזקן הלבן והכיפה הגדולה, דע לך חמוד שלי, אני הייתי פעם צעיר חילוני בן 20, סבבה של בחור, רק מה, הייתי מכור להכל, לאלכוהול, סמים, זנות, וכל מה שזז או יותר נכון זזה. בסוף הגעתי גם אני לפה, למחלקה הזו. השתוללתי, קפצתי, מה רציתי סך הכל, עוד מנה של סם, או עוד איזו הצצה חטופה או חשופה, האמת היא שהייתה לי כבר חברה, אבל תמיד רציתי את החברה של החברה, ואת החברה של החברה של החברה. אבל הייתי קשור חזק למיטה, הייתי מסוכן, לא נתנו לי לצאת.
אתה יודע מה בסוף עזר לי? ההיפנוזה שאני הולך ללמד אותך, תשמע, מאז השתניתי, נעשיתי אדם אחר.
היפנטתי את עצמי אייך שהתאווה השתלטה על חיי, אייך אני חסר אונים, התחלתי להכיר פעם ראשונה את אלוקים, לא, לא זה שנמצא רק בשמים, זה שיושב אצלי ואצלך עמוק בלב, פניתי אליו, הודיתי שאני חסר אונים, ושרק הוא יכול לעזור לי, רק הוא יכול להחזיר אותי לשפיות, והנה כבר 60 שנה אני נקי, היום בדיוק נהייתי בן שמונים, תן כפה, תן מזל טוב, לא בשביל יום הולדת 80, בשביל יום הולדת 60 לניקיון.
תאמר ותפנים אמר: אני חסר אונים מול הגלגל של הפיאט הצהובה, מול המקק, מול המחלקה הפסכיאטרית, איבדתי את השליטה על הרכב החדש שאלוקים נתן לי, אני מאמין כי רק כח גדול ממני יכול להחזיר אותי לשפיות, להנות ממה שהוא עבורי, מהטיוטה, מהרעמה היפה של האריה שבי, ביקשתי בענווה מאלוקים שישחרר אותי מהגלגלים והמקקים, מהצהוב והכחול, ממסך הפלזמה והשמלת כלה. מהרכב השכור ו"המכור".
נפרדנו בחום לקראת דרך חדשה, רגע, אמר המהפנט הזקן והנחמד, בעצם גם לך גם מגיע מזל טוב, היום נולדת מחדש.
סוף