מסכים מאוד עם כל הנאמר בשרשור זה!
וליהודה, מזדהה ממש עם הרצון לחיות חיים נורמליים!
וללוי,
ולשמעון, מזדהה ממש עם מעגל החד גדיא! קשה להחלים מהתאווה בגלל שיש לנו קשיים אחרים בחיים ואנחנו לא מצליחים להפוך למושלמים.
ולראובן,
ולעצמי...
בתוכניות למיניהם (למשל פורטיפיי, אבל אני יודע שב-12 הצעדים ובקבוצות לומדים דברים דומים) לומדים על כך שהתאווה היא סימפטום, והשורש הוא משהו גדול יותר בחיים.
אדם שחייו מושלמים פחות מנסה לברוח לתאווה.
הפתרון המושלם, הוא מסע של כל החיים, כי מי שהוא מושלם מקומו בעולם הבא,
ובכל זאת, הפתרון המושלם הוא להשיב את השליטה לחיינו בכל המובנים, להגיע אל חיים מאושרים, למיצוי אישי גבוה, לקרבת השם, לסיפוק מתמיד בכל מה שאנו עושים...
השאלה היא מה סדר הפעולות הנכון בשביל להגיע אל הפתרון המושלם.
כמו שרבים אומרים,
המטרה שלי היא להגיע למצב שאני יכול להיות מול אינטרנט מסונן, או גרוע מכך, מול מראה לא צנוע שנקלע לתווך ראייתי בטעות ואני ממשיך לסדר היום כאילו כלום לא קרה,
אבל למרות זאת, אני מסנן את האינטרנט כדי להחלים.
כך גם,
המטרה שלי היא להגיע לשליטה על כל תחומי חיי,
אבל למרות זאת אני קודם כל מנסה להפתר מהתאווה, היא מאוד מקשה על חיי ומונעת ממני לשפר אותם.
אתה משתתף בתכנית כלשהי, או רק בפורום (הפורום הוא כלי, אבל אין בו כל כך תכנית מסודרת להחלמה)?
בעזרת תכנית כלשהי, או בעזרת הקול הפנימי שלך, אתה תבין מתישהו שהגיע הזמן לעבוד על השליטה על כל תחומי חייך.
ועד שיגיע הזמן הזה, מה עושים? לא יודע מה אחרים עושים,
יודע מה אני עושה.
מתקין לי סינונים על החיים כדי להצליח לחיות.
הסינון שלי לחיים זה מסגרת קשוחה שמכריחה אותי לקום בבוקר, ולהיות בפעילות כל היום. זה תלוי בגיל. בתיכון יש את המסגרות שלו, בישיבה אחרי זה זה קשה עד בלתי אפשרי, בצבא - אין מסגרת קשוחה מזו (טוב, ממש תלוי איפה בצבא, וגם באזרחות יש מקומות קשוחים), ואחרי זה לחפש עבודה גם אם לא צריך כסף...
גם זוגיות זה סוג של סינון לחיים, וילדים שדורשים ממך לקום בבוקר ולהוציא אותם למעון, או להאכיל אותם 3 ארוחות, זה גם סינון לחיים.
אני יודע שאחרים משתמשים בספונסר כסינון לחיים. או בפתיחת מעגלים. כל אחד מה שטוב לו.
מי שמרגיש שיכול לפתוח חזית כרגע רק מול התאוה, אז שלא יוסיף לעצמו התמודדויות, אבל יתכן שכן כדאי למצוא כלי עזר לשמירה על סדר יום תקין, קימה בבוקר, הליכה לישון ועל 3 ארוחות או מה שתגדיר.
נכון שבעתיד תרצה לשלוט על זה בעצמך, ואתה גם תגיע לזה, אבל בינתיים צריך שמשהו יחזיק אותך.
אני אומר יתכן, אבל לפחות עבורי זה חובה.
זה מה שנכון לי וזה מה שלמדתי בפורטיפיי.
גם אני זוכר בבירור שבאופן דומה נוהגים גם בקבוצות ובתכנית 12 הצעדים (את 12 הצעדים אפשר לקרוא באינטרנט ואולי אפילו פה באתר).
כתבתי בהפסקות ושכחתי דברים.
מקוה שדברי יהיו לתועלת בכל זאת.
אשריכם על השיתוף!