אני מזדהה מאוד עם השאלה!
התחבטתי בזה המון, וגם עכשיו אני לא יודע. קשה מאוד להגדיר,
שוחחתי לא מזמן עם חבר ותיק מחו"ל נקי מ1997! וגם הוא אמר לי שאין על זה תשובה ברורה, אבל הוא האיר לי כמה נקודות,
יש שאלה אחת שכדאי לחשוב עליה!
האם החיים שלי בשליטה ?
האם התאווה הפנטזיה וגרורותיה גורמים לחיים שלי להתנהל בצורה אחרת ממה שאני הייתי רוצה???
למשל, לי יש בעיה של אכילה מופרזת, אני אוכל מתוק/מלוח/ בצקים/וכל הדברים שלא טובים לי,
אני סובל מזה! מרגיש לא טוב! פוגע לי בדימוי העצמי, ומקשה עלי בעוד תחומים נוספים,
אבל..
תאוות האכילה לא שינתה לי משהו בחיים! היא לא גרמה לי לא לעשות דברים שרציתי היא לא מסכנת את השלום בית שלי, את העתיד שלי, היא לא גורמת לי להשאר ער בלילה מאוחר ולמחרת להפסיד ימים של עבודה ולימוד, היא גם לא גרמה לי להתרחק מאבא שבשמיים, היא בסה"כ חלק מהחיים שלי, קשה לי עם זה, אני גם חסר אונים מול זה לפעמים, אבל 'חיי לא יצאו משליטה' בעקבות זה.
אצל רוב האנשים אני מאמין וכך שמעתי בעצמי ממומחים רבים מאוד כולל הרב טווערסקי זצ"ל ענין התאווה הוא קטגורית באותו תחום כמו ענין האכילה אצלי, קשה להם עם זה, הם נופלים וקמים, סובלים בתופעות לוואי, אבל החיים שלהם ממשיכים להתנהל, הם לא מפתחים זהות סודית, לא נשארים לילות שלמים וימים שלמים באובססיה, לא עושים פעולות משונות ומסוכנות בשביל התאווה,
הם חיים עם בעיה ונסיון של תאווה,
אבל המכורים לעומת זאת יודעים שהתאווה השתלטה להם על החיים, זה לא ממשנה כמה פעמים הם משתמשים, אם זה פעמיים ביום או פעם בשבוע, או פעם בחודש בסופו של דבר כשעושים צעד ראשון הם מבינים שהחיים שלהם הלכו למקום אחר, הם מגלים שהם פועלים בחוסר שפיות ובאובססיה, ולכן הם קוראים לעצמם מכורים,
החבר הותיק הנ"ל ממליץ מאוד לקרוא את הספרות על צעד ראשון, ולשמוע מחברים וותיקים איך לעשות אותו,ואז לכתוב את הצעד הראשון ולחלוק אותו עם חבר ותיק וחכם,
לטענתו ברוב המקרים (בפרט בציבור הדתי/חרדי) מתברר שאין כאן התמכרות אלא בעיה אחרת שבטיפול התנהגותי/פסיכולוגי אפשר לטפל בו,
לעומת זאת למכורים ממש עדיין לא נמצא פתרון אחר חוץ מחברותא וקבוצות תמיכה, דהיינו שיתוף אמיתי חשיפה אמיתית, ועבודה רוחנית,