מפלאפל לגסטרונומיה מולקולרית
לאחר מסירת הטינות , על שחטפת לי פוסט שמתבשל לי בראש כמה ימים, (זה מצוין לאגו שלי, שזקוק לכניעה)
אני מודה לך על הפוסט הנפלא, ואוסיף לכאן את דעתי העניה בענין זה.
כל דברי מתייחסים אל העקרונות ולא האישיות של הכותבים כאן לפני ודומיהם, אז אל תקחו את זה אישית.
יש בני אדם הנהנים מאוד מאוכל כפרי פשוט, ויש שטוב להם בג'אנק פוד, פלאפל , שווארמה, פיצה וכו'
אבל אניני הטעם יעדיפו מנות גורמה יוקרתיות , בשר מיושן, גבינות עם ורידי עובש, ויין שאטו בציר...
ויש את פיסגת הקולינריה ה"גסטרונומיה המולקולרית" הנישה הקטנה הזו, שפים מדענים עורכים נסויים בטעם , ריח, ומרקם,
עד לרמת המולקולות הבודדות, מבינים איך דברים עובדים ולמה, והתוצאה היא מדהימה כ"כ שאנשים מחכים בתור שנה שלמה ,
לקבל שולחן ולטעום את גולת הכותרת של החושים.
אנחנו כאן בפורום מתחילים את צעדינו בטיפוס מעמק הבכא אל פסגת האוורסט, הדרך אינה תמיד קלה, עליות, ירידות, נפילות, התרסקויות, המראות, הכל נמצא כאן הפורום, וכולנו כאן זקוקים לאויר פסגות כדי לשרוד במאמץ הסיזיפי הזה,
בתחילת הדרך מה שידבר אלינו זה האוכל הכפרי, החיזוקים הפשוטים, התמיכה החברית, העידוד והסיפורים על הכמעט נפילות והנפילות.
ככל שנתקדם בצעדתינו, נתעדן עוד ועוד, נשאף לדברים עדינים, לגורמה, נחפש את השפעת הצעדים על כל תחומי חיינו,
נדבר על רגשות עדינים, ננתח מצבים שלא עלו על בדל דעתינו רק לפני זמן קצר.
ובהמשך כך מספרים לנו הותיקים "ענקי הרוח" העידון מגיע לרמת המולקולה, עין לא ראתה..
כולנו כאן ולא משנה באיזה מצב אנחנו, או אם אנחנו בכלל נהנים מהדברים, חשוב שנהיה מודעים לזה שיש מושגים כאלה שגסטרונומיה מולקולרית רוחנית קיימת ומחכה לאלו שיתמידו המעלה האוורסט.
אז חברי היקרים ובראשם סוד הכניעה ואסירותודה, המשיכו לבשל לנו ממיטב מעדניכם, אל תחששו האם יש קליינטים למנה זו או אחרת, כולנו כאן צמאים ומוכנים ללגום בירה מכבי או בציר 1979 ,
תמשיכו לבוא ולכתוב
דברים טובים קור(א)ים כאן
באהבה
מוטי