תודה על השיתוף,
לעניות דעתי - צריך לשים חסימה.
אתה כותב: "בד"כ אחרי נפילות הייתי חוסם את המכשירים שברשותי". כלומר, להבנתי לפני כן, הם לא היו חסומים/שמצאת דרך לבטל את החסימה/ שהייתה אופציה ליפול לאו דווקא במכשירים שברשותך.
ההתמודדות הזו היא חזקה מאוד. לכן ההיגיון הוא זה שאומר שטוב להיעזר בחסימה. כמו בכל דבר, יש צורך בעזרה/גדר ע"מ להתמודד בצורה שפויה.
משל דומה לגג שללא מעקה האדם יכול ליפול בקלות.
ברור שכאשר חוסמים היצר מתגבר, ולכן יש דגש חשוב מאוד: ליצור חסימה שלא תאפשר/תקשה מאוד לאדם ליפול שוב.
במשפט האחרון הזכרת" התמודדות מוצלחת". קצת קשה לי להבין איך הגישה לאינטרנט לא מסונן - יכולה להיות התמודדות. אני לא שופט ומבחינתי תעשה מה שאתה חושב, אבל אם הבנתי נכון - שעדיף לא להילחם בסינון כדי לא ליפול בוודאות כאשר יש נסיון - אני רואה את זה ההיפך מהתמודדות. כולנו נלחמים יום יום משום שזו הדרך לצאת מזה, יש כאלו שנלחמים יותר ויש כאלו שפחות אבל תמיד צריך להילחם כי זו התמודדות לא פשוטה.
אם אתה מרגיש שברגע שיש ניסיון אתה תיפול בוודאות - נסה לא להביא את עצמך לידי ניסיון עד כמה שאפשר.
התשובות נמצאות אצלך - רק אתה יודע מה עלול להפיל אותך או אילו טריגרים יכולים לעורר אותך. נסה לחשוב על דרך התמודדות שתעזור.
חסימה לדעתי היא חובה, ושוב - צריך שהיא תהיה חסימה כמה שיותר מוצלחת. אני ממליץ על נטספארק - עובד על כל הסמארטפונים והמחשבים ובד בבד נותן לך מרחב להשתמש בכל האפליקציות והרשת בצורה בטוחה ומסוננת ולא מגבילה מדי. שווה לך לבדוק.
דע לך, שלפעמים דווקא הרצון החזק שמגיע לאחר חסימה יכול להיות יתרון, משום שברגע שאתה תמצא דרך להתגבר עליו - ההתמודדות לאחר מכן תהיה קצת יותר פשוטה. אם אתה מתגבר על רצון עז, ההקלה גדולה יותר. כלל הברזל הוא שכמובן תמצא כלי עזר שיהיה זמין בעת ההתמודדות כדי לעזור לעצמך להצליח.
שאלה נוספת שחשוב לשאול את עצמך, מדוע אתה נופל? האם זה קורה כי אתה מרגיש ריקנות/שעמום/מצב רוח ירוד וכדו' וזו הדרך להתמודד עם רגשות אלו? תבדוק אלו רגשות גורמים לך רצון לראות וככה תוכל לזהות אותם ולתת להם מענה בצורה אחרת (לדוגמה: אם זה שעמום, תנסה לעשות משהו אחר שאתה אוהב - לצייר, לכתוב שיר, לנגן, לראות סרט. במילים אחרות, להעסיק את עצמך בדברים שיסיחו את הדעת ויאפשרו לדחף לעבור).
תנסה לעבוד על כלל הכלים שהאתר מציע. תנסה לראות למה אתה מתחבר ומסוגל לקחת על עצמך. חזק ואמץ!
מאחל לך התמודדות מוצלחת! אל תתייאש.