אלוקי,
ערב ראש חודש אלול. אני לדודי ודודי לי.
אלוקי, כמה דמעות שפכתי לפניך. כמה לב נשבר ראית ולא הבנתי מדוע אינך נושא את תפילת עבדך.
אלוקי, כמה שנים באתי לפניך כחוטא, בוש ונכלם ממעשי ולא ידעתי כי אתה הסיבות את דרכי עקלקלות.
אלוקי, כמה אמונה יש לי בך שידעתי כי נואדך מלא בדמעותי ולא חננתני ואף על פי כן, שנה אחר שנה באתי לפניך ושפכתי שוב ושוב את דם ליבי.
אלוקי, דפי המחזור שלי רטובים מדמעות של לב נשבר. אני איש צעיר והם כבר צהובים. וברצונך דמעות אלו היו לא לי.
אלוקי, יהי רצון מלפניך שיהיו דמעות אלו מליצות יושר עלי ועל חברי השואפים בכל ליבם לעשות רצונך בלבב שלם.
עבדך, המיחל בכל ליבו לעוד יום אחד של נקיות ושפיות,
נעם
חברים יקרים מאוד,
חודש אלול בפתח. ליבי הומה ורוצה להמלך בדעת חברי.
שנים נשאתי תפילות בלב שבור בימים הנוראים. הימים האלו היו נוראים באמת עבורי. אימה נוראה. כל שנה קיבלתי על עצמי דרכי תשובה ותיקון שאת רובם ככולם אפי' אינני זוכר.
את השנה החלפת התחלתי במחול השדים הקבוע שלי עם התאווה. הימים הנוראים עשו את שלהם והתאווה ידעה כי ייקח לה מעט זמן כמו בכל שנה והיא תחזיר אותי לזרועותיה. השנה היא לא "זכתה" לכך. בחודש כסלו הכרתי את אתר שמור עיניך ואת יחזקאל המופלא. כך התחלתי בתקופת הנקיות המשמעותית הראשונה בחיי. עדיין לא קיבלתי את זה שאני מכור וכנראה שזה גם מה שהפיל אותי. מהנפילה הזו התחלתי למעשה את חיי מהתחלה.
שנה זו הייתה עבורי שנה של בדיקה עצמית חסרת פשרות. שנה של גילוי עצמי ועבודת המידות הנשענת כולה על תפילה ודיבור שאינו פוסק עם ה' יתברך שלו מסרתי את חיי. החברים, הספונסר, הקבוצה והפורום החיו את עולמי והשיבו לי את השפיות. בכל הצניעות אומר כי לאחר שנים רבות הקב"ה סוף כל סוף מסתכל עלי ומחייך. כל השנים הוא שמח בי אבל גם כאב לו לראות אותי מתייסר כל כך.
בקטנותי אני שואל: היכן הן תפילותי? ברור לי שתפילותי הועילו. כמעט תמיד הרגשתי שהן התקבלו. בודאי שגם בזכותם הגעתי לתוכנית ובכל זאת מקננת בי השאלה למה אלוקים רצה שאשוב בפניו בתשובה על עוונות שכלל לא עשיתי? יש לי מחשבות רבות בנושא ואשמח לשמוע את המיית הלב של אהובי נפשי שאני די בטוח שמזדהים כמעט עם כל מילה.
באהבה רבה,
נעם