גד12 יקירי, שאלות יפות וחשובות מאוד. ניכר שאתה אדם אינטליגנטי וחכם ואכן יש בך כוחות רבים וטובים מאוד. לשאלותיך החשובות:
א. לעניות דעתי כל רגע ורגע שאתה לא נכשל הוא רגע נקי. אין זמן מוגדר באמת. כל שניה ושניה נחשבת לך כזכות ולכן יש לשמוח גם על רגעים וניצחונות קטנים. חשוב מאוד!
ב. אין יכולת לומר בוודאות אבל אולי זו תחושה של הרצון לראות משהו. אכן יש דרך לצאת מכל דבר. ביולוגית לא מכיר את התופעה אבל לא להתרגש. זה יעבור. תן לזה לחלוף בלי לתת לזה דגש רב מדי. אתה יכול לשים לב מה גורם לכך קצת לפני שזה קורה ואולי להימנע. אם אין משהו מיוחד אז תן לזה לחלוף. זה יעבור ולא מדובר בבעיה רפואית או נפשית.
ג. בוודאי! כל ניצחון נחשב ניצחון גדול. גם אם הוא נראה בעיניך קטן. יש משפט שאומר שהקב"ה אינו סופר דפי גמרא אלא את המאמץ. 'לפום צערא - אגרא', גם אם הם מאמצים קטנים. אתה יודע מה? הסוד כפי שכתבתי, הוא דווקא לחגוג ניצחונות קטנים. הרי זה לא קשה לחגוג ניצחונות גדולים, זה כל אחד יודע וזה הכי פשוט. אבל לשים לב לרגעים של האושר, השמחה, והנקיות הקטנים מדי יום הם העבודה. ''לא פשוט להיות פשוט'' אומר הפתגם. זה חשוב ביותר ותשתמש בניצחונות הללו ככוח להמשיך ולהתמיד.
ד. לא. אני לא מאמין שאי אפשר להשתחרר. אולי זו ההסתכלות או הדעה של מי שאמר לך. אבל הוא לא אתה. אתה זה אתה עם הנסיבות שלך. כל אחד וניסיונו. אמנם יכול להיות שהוא התכוון שיהיה קשה למחוק את מה שראית. אבל עם הזמן ועם הנקיות זה מתעמעם ונהיה יותר ויותר חלש. תראה את האנשים שכן יצאו מזה. אני חושב שדרך נכונה להסתכל על הדברים הם לפי כוח ההשפעה. כלומר, יכול להיות שתהיה השפעה ומשיכה חזקה, אבל עם הזמן המשיכה והדחף יהיו יותר ויותר חלשים. זו עבודה אבל אין כזה דבר שאי אפשר להתשחרר. לא קיים ולא מאמין בכך. תסתכל גם על המשמעות של תשובה, משמעותה היא לתקן ולצאת מהחטא. חשוב שתדע. קושי לא אומר שאי אפשר. קושי פירושו שיש להשקיע את הכוחות כדי להתגבר עליו. זה משתלם.
ה. שמח שמצאת את המקום בו אתה יכול ליפול, כי מציאת הפירצה היא כבר חצי מהפתרון. החצי השני הוא לוודא איך לחסום אותה. כל פרצה והחסימה שלה. קשה לי לומר או לתת עצה איך לחסום כי לא פירטת (ואם אתה מרגיש בנוח אשמח שתכתוב), אבל אתה יכול למשל להתקשר לחברת הסלולר שלך בשירות לקוחות ולבקש להצטרף לאינטרנט מסונן בפלאפון שלך - זה גם בחינם ולפי החוק וזה כבר משהו. דרך אגב ניתן לעשות את זה גם לWifi בבית ולהתקשר לאותה חברה שמספקת את הwifi ולומר לה לסנן את הWifi. כל מה שאמרתי הוא בחינם ולפי החוק חובה עליהם. זה שווה מניסיון.
דבר נוסף, להימנע מהמקום הזה ולשים לב יותר לשעות ומקומות בהם אתה עלול ליפול. אם אתה מרגיש דחף אתה יכול לצאת החוצה ולטייל כ20 דק כדי שהוא ירד ויפחת אז זה מצוין. גם מומלץ לעשות משהו אחר שאתה נהנה ממנו ולא קשור לדחף (למשל לראות סרט, גם אם הוא נקי זה לא מומלץ, אבל לבנות משהו או לצייר זה יותר טוב. כל מה שלא מערב אינטרנט זה בכלל מומלץ באופן כללי). אם אתה יכול לבקש מההורים לסנן את האינטרנט זה גם יהיה מצוין. אני משתמש גם בסינון שביקשתי מחברות הסלולר וגם בנטספארק. מאוד שמח על ההחלטה.
ו. אני חושב שמה שכתבתי לך בהערה הקודמת רלוונטית גם לזמן בית. אוסיף ואומר שתמצא לך עיסוק בזמן 'בין הזמנים' או בחופש הגדול'. עיסוק שהוא חיובי כמו התנדבות, צילום, ציור, נגינה, טיולים, עזרה בבית וכדו' יש בשפע. חיפוש קטן בגוגל יתן לך, במיוחד בימי מלחמה - ובתנאי שתשמור על עצמך ולא לקחת סיכונים מיותרים. רק לא להיות לבד עם המכשיר או המחשב. תקיף את עצמך באנשים. זה חשוב. אם אתה לבד בבית אולי שווה שתשקול לבקר אצל חבר או לשים את המחשב כבוי. אם יש לך יכולת לבקש שהמחשב יהיה בסלון או במקום שיש בו הרבה אנשים בבית זה גם מבורך.
שוב.... קשה לי לענות מדויק ואני מנסה כמה שיותר להרחיב כי אני לא יודע במה מדובר בדיוק ואני מקווה שהעצות וההערות יעזרו לך לעבור את התקופה בצורה טובה. והכי חשוב. לא להתייאש. זה החטא והפיתוי של היצר הכי חמור, אולי חמור יותר מהחטא עצמו. ישר כוח ששמרת עד עכשיו ותמשיך גם אם תיפול ח''ו. להמשיך להמשיך להמשיך. זה הכי חשוב. אשריך! אתה תמיד אהוב לפני המקום בכל מקום, בכל זמן ובכל דרגה וגם כאן. תמשיך לשתף. חג שמח וכשר ושבת שלום ומבורכת! מצפה לעדכונים נוספים