ברוכים הבאים, אורח

אובססיה או מיצוי
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: אובססיה או מיצוי 145 צפיות

אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152046

• mose
  • דירוג זהב
מה קורה חברים יקרים? 
בעקבות הזמן שאני לא ממש עסוק
עלתה לי שאלה, אני קורה כאן המון חומרים ישנים בפורום ויש מילה אחת שעולה פה המון והיא אובססיה.. עכשיו אני מנסה להבין בעצם מהי ומתי היא, למשל שאני נכנס הרבה לפורום זה האובססיה החדשה (או התמכרות), או אם אני מתחיל לחשוב יותר מידי על כל סיטואציה שקוראת סביבי (בעקבות 12 הצעדים) האם זה לא אובססיבי מידי? 
אני שואל כי נראה לי שבסך הכל יש לכולם איזה אובססיה מסוימת למשל מי שהוא איש עסקים הוא בטח מונח שם באופן מוגבר, אפילו צדיק גמור חי את ה׳ בכל רגע , ובישבילו בכל פעולה הוא חושב רק על ה׳… 
השאלה שלי מהי אובססיה בעייתית והאם ניתן להחליף אותה רק במשהו אחר? 
והאם אובססיה נפגשת עם מיצוי עצמי שיהיה לי משהו שאותו אני חי יותר או ריגוש חיובי. ? 
מקווה שמובן 
​בהצלחה לכולם

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152049

אתה שואל שאלה טובה. אי אפשר לדעת בכל המקרים היכן בדיוק הגבול, אך בעיקר צריך לשים לב האם המחשבה על אותו ענין וההתעסקות באותו ענין היא  באופן שפוי ונורמלי, או שלא, והאם זה מגיע על חשבון דברים אחרים או לא.
למשל, אם כעת אני בבית עם המשפחה, ואשתי או הילדים צריכים אותי, ואני ממשיך להיות עסוק לי בתאווה או בכל דבר אחר שאני אובססיבי אליו, אז זה לא כ"כ שפוי.
לדוגמא, שאלת לגבי הפורום הזה, אז אכן לפעמים אני נמצא כאן וכותב כאן ואשתי קוראת לי, ואני אומר לה שאני עוד כמה דקות מסיים. וזה ברוב המקרים בסדר גמור. אך אם אני באובססיה אז בדרך כלל, זה לא יסתיים בכמה דקות אלא בכמה שעות
אני זוכר בבחרותי שהייתי יושב על המחשב ומשוטט בכל  מיני מקומות, לאו דוקא תאווה, אבל הייתי שם באובססיה, ואמא שלי היתה קוראת לי לארוחת צהריים או לעזור לה במשהו, והייתי עונה לה שאני עוד רגע מגיע, ובכל המקרים ה'רגע' הזה היה ארוך במיוחד.
מקווה שנתתי קצת הסבר וכלים לדעת מהי 'אובססיה'.
בהצלחה

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152052

שאלה מעולה. אני תמיד אובססיבי על משהו. וגם הנפילה שלי דומה יותר לאובססיה לשם אובססיה מאשר לנושא מיני פרופר.
תמיד חשבתי שיש אובססיות טובות, פרודוקטיביות. וכן, כמה מההישגים היפים בחיי הושגו דרך התנהגות כזו.
לפעמים נראה לי שלקחת את האובססיה זה לקחת איזו תשוקה לחיים, להיות תמיד רק מגיב לעולם ולא להיות שקוע במשהו זה כמו לקחת משהו מאוד חיוני.

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152065

באובססיה יש מרכיב של חוסר שליטה וגם חוסר רצון לעסוק בה, יחד עם אי התאמה להתנהלות יום יומית בחיים וכו'.
לכן אין אובססיות טובות - כי אז הן לא יקראו אובססיות, הן יקראו להיות מושקעים מאוד במשהו. או סופר ממוקדים במשהו.
האם אתה מתקשה לשלוט בדחף?
האם אתה מתקשה לנהל אורח חיים בגלל הדחף?
האם אתה מרגיש שהדחף הוא חיצוני לך וזר?
האם אתה מרגיש רצון לעצור את הדחף?
אלו שאלות שיכולות לכוון באופן כללי, אבל איבחון של איש מקצוע זו הדרך הנכונה לאבחן אובססיה אצלך.

הינה תרגום של מילון פסיכולוגיה מה APA :
 מחשבה, רעיון, דימוי או דחף מתמיד שנחווה כפולשניים או בלתי הולמים ומביא לחרדה, מצוקה או אי נוחות ניכרים. אובססיות מתוארות לעתים קרובות כ אגו-דיסטוני בכך שהם מנוסים כזרים או שאינם עולים בקנה אחד עם העצמי של האדם ומחוצה לו (אם כי זה לא בהכרח המקרה אצל ילדים).

ניריוסף,
צוות GYE

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152071

• mose
  • דירוג זהב

תודה רבה. 
אני הבנתי פחות או יותר מה התכוונת, וכנראה באמת שבכללי אני לחוץ מדברים וצריך יותר לשחרר. 
ישר כח

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152073

יש לי דוגמא מהימים האחרונים שבה יש לי הוכחה מהי אובססיה ומהי לא אובססיה.
בשבוע הבא יש לי מבחן גדול ואני עסוק כל היום בחזרות למבחן, ויש הרבה דברים שאני דוחה לזמן אחר ולא עושה אותם כעת בגלל החזרות, אבל בכל זאת כשמגיע הלילה אני הולך לישון פחות או יותר בזמן הרגיל שאני הולך לישון תמיד, ואילו כשאני ב'אובססיה' של תאווה, אני יכול ללכת לישון שעה או שעתיים, או שלש או ארבע שעות יותר מאוחר מהרגיל, או בכלל לא לישון בלילה.....
זאת אומרת, למרות שאני מאד עסוק בחזרות, אבל אני לא ב'אובססיה'.

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: אובססיה או מיצוי לפני 1 חודש, 3 שבועות #152074

• mose
  • דירוג זהב

כל כך נכון גם אני בזמני שימוש יכול להיות ער כל הלילה
ובתוך מערבולת.. 
אם אני מבין נכון להתגבר על אובססיה זה פשוט להירגע 
וללמוד שפה אחרת? אני שואל על אובססיה בכללי 

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.58 שניות

Are you sure?

כן