היי גיבור,
אני קודם כל רוצה להגיד לך תודה על החשיפה ועל האומץ. אני קראתי את השרשור ומבין שזה לא קל בכלל. זה נראה שזו חוויה ממש אינטנסיבית ומבלבלת, הדחפים האלה שמרגישים כל כך חזקים, ואתה יודע שהם לא טובים לך, אבל הם כל כך ממכרים – זה לא משהו שקל להתמודד איתו.
אני יכול לדמיין שזו תחושה של חוסר שליטה, שהיא מאוד קשה בפני עצמה, ולפעמים זה מרגיש שאין מוצא.
אני חושב שמה שחשוב לזכור זה שלא כל פעם שאתה נכשל זה אומר שנכשלת לחלוטין. מדובר בתהליך – כמו שכתבו כאן חברים אחרים – אין פתרון קסם. כל צעד קטן שאתה עושה כדי להימנע מהדחף הזה, אפילו אם זה לא מושלם, הוא ניצחון בפני עצמו. כל פעם שאתה מצליח להתגבר, אפילו אם זה רק ביום אחד, זה בונה לך את החוזק הזה להתמודדות עם הפעם הבאה. זה לא אומר שאין ימים קשים, וזה לא אומר שזה לא מתסכל, אבל כל יום כזה הוא צעד חשוב בהתקדמות שלך.
גם מה שכתבו כאן החברים על ניצחונות קטנים – זה משהו שאני חושב שחשוב מאוד להדגיש. כל פעם שאתה מצליח להתגבר על הדחף, תזכור לחגוג את זה. זה יכול להיות פשוט להגיד לעצמך "יש! ניצחתי!" אפילו אם זה משהו קטן. המוח שלנו מגיב טוב כשאנחנו מדגישים את הדברים הטובים – זה מחזק את תחושת ההצלחה ומוסיף כוח להמשיך הלאה. כשאנחנו שמים לב לניצחונות, אנחנו מגבירים את המודעות למה שעובד, וזה עוזר להילחם בדחפים באופן חזק יותר.
עוד נקודה שיכולה לעזור לעניות דעתי, היא לא לשפוט את עצמך יותר מדי. כשיש נפילות, זה לא אומר שאתה נכשל לגמרי. זה טבעי לחוות קשיים בתהליך הזה, ואני מבין שהיית כבר בתהליך לאורך זמן. כל מי שמתמודד עם זה, אפילו אם זה משהו שלא תמיד מצליחים לשבור מיד, צריך לזכור שזה לא אומר שאתה לא בדרך הנכונה. כל צעד, גם אם הוא נראה קטן, הוא צעד בכיוון הנכון. זה תהליך, ויש בו עליות וירידות. מה שחשוב זה לא להתייאש ולהמשיך לנסות.
אם אתה מרגיש שזה משהו שדורש יותר עזרה או כלים נוספים, אל תחשוש לפנות לטיפול מקצועי. אני באופן אישי נגד כדורים ויותר בעד עזרה עצמית מתוך חוסן אישי. גם אם נראה שיש לך שליטה מסוימת על המצב, טיפול יכול לעזור להעמיק את ההבנה ולתת כלים נוספים לנהל את זה בצורה טובה יותר.
אני בטוח שזה לא תהליך קל, אבל אני גם מאמין שזה אפשרי. תן לעצמך את הזמן – כל צעד קטן חשוב. אני בטוח שאתה יכול לצאת מזה. כל יום שאתה מצליח להחזיק מעמד, אתה בונה את עצמך ואת הדרך שלך קדימה.
בהצלחה אחי! תמשיך לשתף ולעדכן.