שלום לכולם.
אשמח לשתף במצבי כיום, ולשמוע את עצותיכם, עבורי (ואני מניח שגם עבור אחרים) - באופן מיוחד לגבי נפילות והתגברות ההתמכרות בעקבות המלחמה.
כבר הרבה זמן שלא כתבתי בפורום, וכמעט שלא נכנסתי לאתר - במשך יותר משנה, בעיקר מאז שפרצה המלחמה. ומדוע?
לפני המלחמה, הצלחתי לייצר איזון מסוים עם הנפילות, הרבה בזכות האתר (!), והתוכניות החדשות שבדיוק יצאו באתר (!).
אבל אז, הגיעה המלחמה - והתגייסתי למילואים... הייתי לא מעט חודשים מחוץ לבית, שותף פעיל בלחימה, בחזית הקדמית. במשך לא מעט זמן, הייתי בסיטואציה מתמשכת של סיכון חיים, וכמה אירועים של סכנת חיים ממשית קרובה - שניצלתי מהם בעזרתו יתברך.
החוויות הקשות שחוויתי, עם הסטרס המתמשך - והמורכבויות הנפשיות שהתפתחו בעקבות כך (פתיל קצר, קוצר רוח, עצבנות, מצב רוח מבאס ועצבות מידי פעם, קושי לחזור לקשרי חברה שלווים שמחים ורגועים), הריחוק מהבית לתקופה כ"כ ארוכה - והמורכבויות שהתפתחו בעקבות כך (קשיים בזוגיות, קשיים של הילדים) - החזירו אותי בעוצמה רבה לנפילות...
והאמת, שלא היה לי מספיק כוח להתמודד עם זה - הקשיים והמורכבויות היו גדולים ומתמשכים מידיי... בנוסף לכך שהייתי ממש צריך מקום לפרוק את הקשיים - אז כמעט שלא התמודדתי... וכמעט שלא נכנסתי לאתר...
(אני מעריך שאני לא ב"פוסט טראומה", ברוך ה' אני מתנהל בצורה תקינה בדרך כלל, בבית ובעבודה, במצב רוח תקין בדרך כלל, גם לא נראה לי שיש לי "דיכאון" קליני - ובכל זאת, החוויות והמורכבות המתמשכת, משפיעים על הנפש...).
אבל עכשיו, אחרי תקופה מסוימת בבית, אני מרגיש שהאיזון מתחיל לחזור אליי -והחלטתי לפני כחודש שאני נכנס שוב לאתר, ועושה מאמץ לחזור לאיזון - ואכן, בזכות הכלים הנהדרים שהולכים ומתווספים לאתר הנפלא הזה (אתם פשוט מדהימים! אין מילים להודות! אני בטוח שיהיה לכם שכר עצום בשמים על המיזם המדהים והחשוב הזה!) - ברוך ה' כבר יותר מחודש שאני נקי (למעט פעמיים-שלש שכמעט נפלתי, ועצרתי את עצמי ברגע האחרון...). מדהים בעיני, לא חשבתי שאהיה כאן. מודה לה' שנתן לי את הכוחות להגיע עד לכאן!
אבל... אני מאוד מאוד חושש מההמשך. לא יודע האם אוכל להחזיק מעמד לאורך זמן? החוויות וההשפעות של המלחמה, ממשיכות ללוות אותי (והרי זו התמודדות שהתמודדתי אתה גם לפני המלחמה, ועוד יותר קשה עכשיו...), במיוחד שאני יודע שיהיו עוד מילואים בהמשך... ואז מה? יחזרו גם הנפילות?
אשמח לעצותיכם - איך להתמודד עם נפילות והתגברות ההתמכרות - באופן ספציפי בעקבות המלחמה והמורכביות הנגררות ממנה? מעריך שאני לא לבד, שמעתי שהמלחמה מגבירה מאוד את תחום ההתמכרויות, באחוזים ניכרים...