מה קורה חברים.
נמצאים בחודש הרחמים והסליחות ולקראת הימים הנוראים, וראיתי סיפור על אחד החסידים הגדולים שישב ברוסיה בכלא ועבר עינויים בשל הפצת התורה.
אותו חסיד היה רב בישיבה. והוא שאל את אחד הבחורים מה זה חשבון נפש ביום כיפור ובכלל בימים האלו? והבחור ענה לחשוב על החטאים שעשינו ולבקש סליחה.
והוא ענה לו לא. חשבון נפש זה לחשוב על כל החסדים שה׳ עשה לנו ברוחניות ובגשמיות במשך השנה ולומר לעצמך מה אני עשיתי בשבילו???
וממש התחבר לי עם מה שקורה לי או לנו אנחנו לפעמים יכולים להיות בכאב על מה שעובר עלינו (אני מדבר מתוך ההתמודדות האישית שלי בתקופה הזאת) ולחשוב שיש לנו נסיונות קשים…
אבל צריך להתבונן גם בחסדים שה׳ עושה לנו ואני מדבר על הנס העיקרי שה׳ עושה לנו זה שהביא אותנו למקום הזה ולא משנה איפה כל אחד נמצא בהתקדמות שלו לכולנו יש את הרצון וגם כלים להיות יותר טוב ויותר נקי..
אני כותב את זה מהמקום שלי כי אתמול התבוננתי בימים שהייתי נופל בהם יום יום ואת העבדות וההשתוקקות המזויפת לכמה רגעים של אושר, וימים שלמים של אכזבה דימוי עצמי גרוע וחוסר מוטיבציה להתקדם בחיים. (לא שאין לי נסיונות היום)
והיום אני יודע יותר לנהל את החיים שלי יודע יותר לשחרר ולהכיל יותר מצליח ללמוד ולהתרכז. זה מה שאני מרגיש ובטוח שכל אחד כאן עבר שינויים לטובה.
זה הזמן להודות לה׳ ולהגיד לעצמנו מה אנחנו עשינו בשבילו???