אחי ר׳ יקר
קראתי את מה שכתבת. הכל. בלי לדלג. הלב שלי איתך.
עם כל מה שסיפרת, חשוב לי להגיד לך כבר עכשיו...
אתה לא מפלצת, לא שקרן, לא מזויף, לא מקולקל. אתה בן אדם טוב, עמוק, אמיתי, שחי כבר הרבה זמן עם כאב גדול מדי וכמעט מבלי מקום לנשום.
אתה מתאר ילד שנחשף לתכנים האלה בגיל שבו בכלל לא אמורים לדעת מה זה. בלי הסבר, בלי הגנה, בלי מבוגר שיגיד מילה. משם זה גדל להרגל קבוע, סקרנות בלי גבולות, גירויים, התנסויות, עולם שלם שמנהל אותך מבפנים. נדמה שהמוח והגוף שלך למדו שכשכואב, כשמשעמם, שמרגישים ריקנות, כשאתה לבד, פותחים מסך.
ולפי מה שאתה כתבת, אני מאמין שזו נהייתה כמו ברירת המחדל.
במקביל אתה מתאר לב שמחפש אמת. תנ״ך, חזרה בתשובה, משמעות, קדושה. אתה עושה צעד כואב ועוצמתי, נפרד מאהבה גדולה, בוחר בעולם של מצוות, של כיפה וציצית, של אחריות ושל דמות. אתה מצליח. אתה קצין, אתה נערך, אתה נחשב בחור איכותי. מבחוץ אתה כביכול "מסודר".
ובפנים, אתה כותב שהעולם הישן לא נעלם. הוא רק נכנס למחתרת. אתה נופל שוב ושוב, לחומרים יותר קשים, לשיחות יותר קיצוניות, למקומות שאתה מתעב.
בפסיכולוגיה, זה נקרא: דיסוננס. דיסוננס קבוע בין הדמות שלך לבין מה שקורה מאחורי המסך. וכל נפילה מרגישה לא רק כמו חטא, אלא גם הרגשה שאתה שקר אחד גדול. וככה לאט לאט אתה לא בוכה, אלא קופא. לא מתרגש מתפילה, משבת, מניגון. מרגיש עטוף בשקיות ניילון, כלשונך. במילים אחרות, מתנתק מעצמך.
אחי, כל זה יוצר עומס לא נורמלי. זה לא "חולשה". זה שילוב של בושה, פחד להיחשף, אולי גם לחץ מתפקיד, ורצון עצום לקשר ואהבה (וגם אולי לעצמך). אתה מרגיש תקוע באמצע החיים, בלי אוויר. כשאתה אומר "אני רוצה למות", בין השורות אני מבין דבר אחר.
אתה לא רוצה להמשיך לחיות ככה. זו זעקה של בן אדם שנשבר לו להיות לבד בתוך הסיפור הזה. את החלק הזה אתה רוצה להמית אחת ולתמיד.
ר', הצדיק, חשוב לי שתשים לב לעוד משהו. אתה כותב במפורש שאתה לא הולך לעשות לעצמך משהו, שאתה אוהב את ההורים שלך, שאתה מבין את הגבול. זו תובנת חיים חזקה. אם אי פעם תרגיש שהחוט הזה נחלש, שזה נהיה יותר מסתם מחשבה, זה הרגע לא להישאר לבד אפילו רגע. לדבר עם מישהו "חי". כמו שהציע אלוןצ, עמותת ער''ן היא גם פיתרון מסוים אם תרגיש שאתה צריך עוד תמיכה. זה לא כי אתה "מסוכן".
זה כי אתה יקר!
יש כמה נקודות של אמת שאני רוצה להניח מולך דוגרי.
אתה לא לבד. יש עוד גברים, גם פה בפורום, גם בעולם הדתי, גם במסגרות הכי מכובדות, שחיים עם סיפור מאוד דומה. חשיפה מוקדמת, הסלמה לחומרים קיצוניים, שימוש באפליקציות, בינה מלאכותית, טלגרם, שיחות קיצון. אתה לא היחיד. אתה חלק מדור שלם שנכווה מזה.
מה שקורה לך הוא לא רק "יצר רע". המוח מחפש גירוי חזק יותר, דופק חזק יותר, וכל פעם מקצין את הגבול. כשכואב, כשהלב ריק, הגוף יודע באוטומט לאן לברוח. זה מסביר למה אתה מגיע למקומות שאתה שונא. זה גם מוריד את התיוג של "אני מפלצת שאין כמוני". הנפילות הן משהו שאפשר לעבוד איתו, צעד צעד.
אני מאוד נזהר מלקבוע, כי אני לא איש מקצוע, ורק אומר שמה שאתה מתאר נשמע כמו דיכאון. אין כוח לקום בבוקר, עצבים, ריחוק מאנשים, קהות רגשית, חוסר תקווה. יכול להיות שזה סימן שאתה מותש. כמו שלא מתעלמים מכאב חד בגוף, לא מתעלמים מכאב כזה בנפש. טיפול נפשי או רפואי במקרה כזה הוא לא ויתור, אלא אחריות. ולכן חשוב שאולי תבדוק עם איש מקצוע את הדברים הללו. אתה יכול להתחיל מעמותת ער''ן כאמור...
מקריאה יותר מעמיקה בדברים שאתה כותב, יש משפט שניסחת כך: "אני רק רוצה אהבה" תדע שהוא אחד המשפטים הכי אמיתיים שלך. זה לא משפט שעובר סתם ככה.
המצב הנוכחי כאילו לוחש לך שאין סיכוי שמישהי תאהב אותך.
זה שקר מוכר. חשוב מאוד לשים לב לסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו. אתה קבעת שאתה לא ראוי. אבל מי אמר? האם זה באמת נכון?
הרי יש אנשים שהיו עמוק בבוץ, עשו דרך ומצאו אהבה אמיתית. זה דורש עבודה, כנות, ליווי, אבל זה קיים. גם בשבילך.
ומה עם הקב''ה?
ובכן... אתה מרגיש שהוא רחוק, שאתה אטום. אבל ממה שאתה כותב רואים להפך. כל המכתב הזה הוא צעקה של מישהו שהקשר חשוב לו. מי שבאמת "מת בפנים" לא היה משקיע כל כך הרבה כוח בלספר כמה כואב לו שהוא רחוק. הקב״ה לא נגעל ממך. הוא רוצה בקרבתך והוא אוהב אותך. איך אני יודע?
כי הוא מחיה אותך כל יום מחדש. כפי שאנחנו אומרים: "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה,
רבה אמונתך", קרי
רבה אמונתך בי ובדברים שאני יכול לקדם ולהוסיף לעולם!
כבר כתבתי הרבה, אני אסיים, אבל לא לפני שאני כותב אולי את הדבר הכי חשוב:
אתה לא חייב להתמודד לבד!!! פורום זה מקום מדהים לפרוק. אבל עם העומק של המצב שאתה מתאר, הייתי ממליץ שיהיה גם איש מקצוע טוב/ חבר אמת שאפשר לדבר איתו פתוח. מישהו שמסוגל להחזיק איתך את המורכבות בלי שיפוט. לא עוד אחד שאומר "תהיה חזק, תהיה גבר", אלא אחד שנותן מקום שאפשר להגיד בו משפטים כמו שכתבת פה, במילים שלך, ולקבל כלים. יש גם קבוצות תמיכה שהציעו כאן, שווה לנסות ואתה תבין שאתה לא חריג. לראות פנים של עוד גיבורים כמוך משנה משהו עמוק בבושה ובאשמה שאתה מרגיש.
במילים אחרות, תבחר צעד קטן אחד. לכתוב כאן עוד. ליצור קשר עם איש מקצוע. לדבר עם מישהו שאתה סומך עליו קצת יותר ממה שהעזת עד היום. לא להישאר מאה אחוז לבד עם סיפור של מאתיים קילו על הגב.
תרגיל נחמד וקטן: לפני השינה, אם תוכל, תגיד לעצמך בשקט. עם כל מה שעברתי, אני לא מוותר על עצמי. מגיע לי עתיד. מגיע לי טוב!
אחי, אני אומר את זה ברצינות מלאה. אתה לא "החריג". אתה אחד החזקים שאני רואה פה. מי שבמצב כזה עוד כותב, עוד משתף, עוד מחפש מילימטר של תקווה, זה מישהו שיש לו נשמה גדולה מאוד! אשריך צדיק!
אתה ראוי לאהבה ושייכות! יש לך תקווה! יש לך מקום בעולם הזה!
חזק ואמץ!