מזל טוב.
אין לי עם מי לחגוג בעולם, אף אחד לא יכול להבין את ההתרגשות שעוברת בי, לא אשתי ולא אף אחד מקרובי, לא הרב שלי, ולא ידידי הקרובים, מעולם הם לא חלמו על הצדיק הזה שהוא מאונן כרוני, שאין יום שאינו גרוע מחברו, כך גם הם לא יוכלו לדעת על המאבקים שבדרך, ועל השמחה שמלווה אותי בשבועות האחרונים לקראת יום הולדתי הראשון. גיל שנה!
חברים יקרים, לוחמים יקרים, אהובים, אתם היחידים שעומדים לדעת שבעוד שבוע בדיוק יחול יום הולדתי, היום בו חדלתי מלאונן. ומאז ועד היום אני כבר בן שנה. שנה שלימה נקיה. שנה שלימה של שפיות, שנה שלימה של טהרה.
אז קודם כל מזל טוב, אני עורך כאן מסיבת יום הולדת, אני מאחל לעצמי עד מאה ועשרים שנה, חיים של שפיות, טהרה ונקיות.
וביום שמזלי גובר אני יאחל גם לכל המשתתפים כאן, הצלחה במאבקים, סייעתא דשמיא בדרך המפרכת, חבר'ה, יש סיכוי, יש המון סיכוי.
תרשו לי לחלוק איתכם נקודה חשובה שיכולה לעזור לחלק מהמשתתפים פה בדיונים:
לפני כשנה וחצי הכרתי את האתר הנפלא הזה, ומאותו יום חיי השתנו, ממש כך. הייתי נכנס לפה וקורא, מתמלא בחומר, משתף ומשתתף, סוף סוף פורק מעלי דברים שצבורים בי קרוב לעשרים שנה שלא יכולתי לשתף אף אדם בהם.
תמיד כשהייתי נכנס פה לאתר, וקורא על ההתקדמות של החבר'ה שהולכים בשיטת 12 הצעדים, הבנתי שהסיכוי שלי להיגמל הוא אפסי, כי במצב שלי כיום אין לי אפשרות להשתתף בקבוצת תמיכה של 12 צעדים, מצד כל מיני סיבות טכניות, ולא כאן המקום לפרטם, בכנות ובשיא הכנות אין לא אפשרות להשתתף בקבוצה של 12 צעדים!!!
לכן כשהייתי קורא על ההתקדמות שלהם, קנאתי בהם, ואמרתי לעצמי, חבל מאוד שאתה לא יכול, תמשיך להיות מכור, התחושה שלי הייתה הכל או לא כלום!
(אגב, בלי קשר, בשלב מסויים הפסקתי להיכנס לאתר, בגלל שלא היה לי אינטרנט זמין כחצי שנה בערך, אבל בליבי הייתי כאן)
אבל אז, ביום אחד, סתם יום חורפי כזה, בלי שום תכנון מוקדם, אמרתי לעצמי, מה איכפת לך לנסות דרך שהיא אמנם לא פתרון סופי אבל פתרון חלקי, קראתי את המדריך של האתר, וגיליתי שם את הצעידה לא ב12 צעדים אלא הליכה במסע של 90 יום, החלטתי שאני מתחיל במסע...
תחילת הדרך הייתה מתישה, לא החזקתי יותר משבוע בנקיות, נפלתי, קמתי, ושוב נפלתי, לא הצלחתי לצעוד, שוב הרגשתי שאני באמת לא שווה כלום, וחבל שאני לא יכול להשתתף בקבוצה של 12 צעדים.
אבל אז, ניסיתי שוב פעם, היה קשה מאוד, ואחרי שעברתי את השבוע הראשון, הגיע השבוע השני, והשלישי. הקושי היה בלתי נסבל, חשבתי שעוד רגע אני מתפוצץ, החלטתי לצעוד רק 30 יום ואז להתרסק, הבטחתי ליצר הרע שבעוד 30 יום יבא והוא יקבל את המנה שלו. הבטחתי לו, כמעט נשבעתי בעוד שלושים יום מהיום תקבל מנה, וואחד מנה.. כמו שצריך, התרסקות עד הסוף.
הוא היה די ממושמע, והיה בטוח שאני רציני איתו, הוא חיכה, לא כל כך בסבלנות, לפעמים הוא היה נודניק,
ואז הגיע היום ה30
אחרי 30 יום כשעשיתי את זה לראשונה בחיי, כבר הרגשתי כל כך מאושר, לא רציתי לשבור את הרצף, רק בשביל הגאווה שלי...
ואז צעדתי עוד 30 יום, בלי המון החלטות טובת, פשוט התחלתי לצעוד, ביום השישים כבר הפסקתי לספור, התאווה לאונן נחלשה אצלי באופן שלא יתואר!
בכל פעם שעלתה מחשבה כזו: נו, אולי עכשיו הגיע הזמן לאונן, מיד היא נדחתה. אמרתי לעצמי, כל כך הרבה ימים הצלחת להתאפק, למה לשבור.
וכך המחשבה הזו הצליחה לה עד שבשלב מסויים, הרצון לאונן הלך ונחלש. כיום, יש לי עדיין הרהורים, אני לא נהייתי צדיק, אבל הרצון שלי לאונן ממש נשחק. אי אפשר להשוות בין הרצון שלי לאונן לפני שנה לבין איך שהוא היום, זה פשוט עולם אחר ממש.
בשביל מה אני כותב את כל זה?
יש הרבה שגולשים פה, רואים את אלה שצועדים ב12 הצעדים, וזה מייאש אותם, כי הם לא יכולים, יש הרבה סיבות למה לא יכולים, למרות כל ההסברות וכו', אבל בפועל מי שלעת עתה לא יכול לצעוד ב12 צעדים, פעמים רבות יקבל כאן תחושה שהוא לא שווה.
ולזה באתי כאן לומר: רבותי, זה אפשרי להיגמל, להתנקות, להיות שפוי.
אפשר לומר ש 12 צעדים זה כמו ניתוח להוציא גידול, אבל יש גם "משחות טובות", תרופות מצויינות, עד הניתוח, אל תזלזלו בהם.
אני לא יגיד למי שיש לו סרטן שהוא לא צריך ניתוח, אני אבל גם לא יגיד לו שאם כעת הניתוח לא מתאפשר לו אז שיסבול, לא, בפירוש לא!!! אל תסבול, יש גם שיטות אחרות, יש עוד דרכים, אם אי אפשר לטפל עכשיו, כך כדורי הרגעה, יש כאלה הרבה במדריך של האתר והתרופה שעזרה לי זה המסע של 90 יום.
אני הדוגמא לכך, אני עדיין לא צועד ולו עם צעד אחד בשיטת 12 הצעדים, למרות ההערכה הגדולה שלי לצועדים בה. אך אני נקי כבר שנה בדרך אחרת.
קחו את האחריות לידים מלאו טבלה של 90 יום נקיים, וראו זה פלא. תצליחו בעזרת ה'
נ.ב.
כל מה שכתבתי לא בא חלילה להחליש את הצעודים בשיטת 12 הצעדים, אני כולי הערכה כלפיהם, הלוואי ובאחד הימים גם אני יצתרף אליכם, זה בתכנית שלי, ברגע שאני רק יוכל,
מטרתי הייתה לחזק את אלה שלא מתאפשר להם בנתיים שלא יתאיישו יש בפירוש עוד דרכים שמ-צ-ל-י-ח-י-ם מ-א-ו-ד. אני ההוכחה!