אריאל היקר, ההבנה חשובה לסיבה שכדאי להיכנע אבל היא לא הכניעה עצמה. לי לא מספיק להבין. אני צריך להתנהג כמי שמבין את זה. שנים ידעתי שיש לי בעיה אבל לא התנהגתי כמו שיודע שיש לו בעיה. ולהיכנע בעבורי זה להתנהג באופן ההולם את המחלה שלי. לדעת שאני מוגבל. שיש דברים שאנשים אחרים יכולים לעשות ואני לא.
לפני שארחיב על עצמי כמכור אתן דוגמא מחולה סכרת,
האיש מאוד אוהב שוקולדים ועוגות ולכן הוא ממשיך לאכול מאכלים עתירי סוכר, פעם אחר פעם הוא מוצא את עצמו בבית החולים בסכנת חיים, ולמרות זאת בכל פעם אחרי השחרור מבית החולים הוא צועד ישירות אל הקונדיטוריה הבאה... ברור שהוא לא חי לפי המגבלות שלו.
כך גם אצלי כמכור לתאווה, ברגע שאני 'הולך לקונדטוריה', ולא משנה אם זה ברחוב או באינטרנט אני לא מתנהג באופן שרצוי לאיש כמוני, ולהיכנע זה לקבל את העובדה שיש מקומות, דברים ואנשים שאני לא יכול להיות שם בגלל המחלה שלי. עלי לזוז מהם.
ברגע שאני חי עם כללים ברורים שמתאימים לחולה כמוני חלק נכבד מהבעיות עם התאווה נעלמות - גם כשמגיע גל גדול של תאווה אני ממשיך להתנהג כמו שאני - חולה, אני זז. יוצא 'מהקונדטוריה'.
בהחלמה.
אז למעשה המובן כניעה הכוונה שאני נכנע ויודע בוודאות שאני מכור איבדתי שליטה על חיי (צעד ראשון) ולכן אני שונה משאר האנשים לגימה קטנה מהשקר תכניס אותי למערבולת הקסמים הזו שנסחפתי בה כל ימי חיי ותחזיר אותי לתוהו, לכן
א)אסור לי לשכוח מאיפה באתי - מסירת הצעד הראשון
ב)אני צריך לקבל את העובדה כמו שכתבת שישי מקומות דברים ואנשים שאני לא יכול להיות בגלל המחלה שלי.
אז מה הלאה? מה לגבי הצעדים 2-3?