אני בעצמי חדש מאוד בתוכנית ולא יכול לשתף הרבה מהניסיון שלי, אבל אשתף בכל זאת מה שהספקתי לקבל בזמן הקצר שלי פה.
הייתי במשך כחודש מחובר לקבוצה טלפונית עד שהלכתי לקבוצה חיה, אחרי נפילה כואבת אחרי 21 יום (שזה התקופה הארוכה ביותר שהייתי נקי וספרתי..).
זה היה משהו מדהים. זה משהו אחר לגמרי. פתאום הבנתי משהו מדהים- זה אמיתי! זה לא משחק, זה לא עוד איזה משהו נחמד שמצאתי באינטרנט, זה לא עוד שיחות טלפון. זה אמיתי! זה החיים שלי! זה מזעזע ומרגש. זה נפל עליי בבום. זה קשה מאוד, אבל זו האפשרות היחידה להגיע להחלמה אמיתית. אני לא יכול להיות בהחלמה כל עוד אני לא באמת מבין שזה המצב שלי. כל עוד אני חושב שזה עוד איזה משחק ולא מבין את עומק הבעיה, אני לא באמת נכנע. אני רק משחק כאילו בכניעה. אני לא מבין שאלו החיים שלי ואם אני לא נכנע עכשיו אני מת. אני חייב להודות שהתובנה הזו הייתה ועדיין קשה לי מאוד, לכן אני מאוד לא אהבתי ללכת לקבוצות ב4 הפעמים שהייתי. לכן לא הלכתי באופן קבוע. ב"ה, עכשיו, אחרי הקבוצה האחרונה שהייתי בה לפני יומיים, אני סוף סוף מרגיש גם אושר מההליכה. אני מרגיש באמת מחובר. ההבנה שזה אמיתי כבר לא הורגת אותי לגמרי, זה נותן לי גם הרבה תקווה ושלווה. זה הדבר הכי מרגש והכי חזק להחלמה שלי.
בקשר למה לעשות בזמן התקפה... הלוואי וידעתי! אני במשך המון זמל שאלתי את הספונסר שלי על זה. בתכלס, בזמן נפילה, איך אפשר לעצור? איך אפשר שנייה לפני שאני לוגם את הלגימה הראשונה להיכנע? וגם אם אני נכנע ומתקשר, אני עדיין רוצה ליפול! וגם אם אני מתפלל, אני עדיין רוצה ליפול! כמה זמן אוכל לחיות עם הרצון הזה? לכן אני נופל שוב ושוב.
ב"ה, בשבוע האחרון, אני זכיתי לדברים מופלאים. לניסים. אני נקי בסך הכל שבוע, זה הכל. מבחינתי זה המון. מבחינתי אלו חיים שלמים.
ובכל זאת, היום כמעט ויתרתי על כל הטוב הזה והשתמשתי. כבר התחלתי להשתמש. ראיתי משהו שעורר לי את התאווה, לא יכולתי לא ללגום. לגמתי עוד ועוד, רציתי עוד. התחלתי לחפש, התחלתי לאונן. לפני שעברתי לשלבים היותר גרועים, לפני שהגעתי למקום שאני לא יודע איך הייתי קם ממנו, הצלחתי להיכנע.
פשוט החלטתי, בטיפת הכוח האחרונה שלי, שאני מוותר על הכל, על החיים שלי ועל הרצונות שלי, כולל הרצון העצום להשתמש, ונותן את הכל לה'.
זה היה מאוד קשה. איך אפשר לוותר על כזה רצון עצום? אני לא מסוגל הרי להחזיק את עצמי יותר משנייה עם הרצון הזה, אז מה הרעיון? אם אאלץ עכשיו להתאפק זה לא יחזיק אפילו דקה, אז מה הרעיון בכלל לוותר על זה? איך זה אפשרי? אני לא יודע. פשוט החלטתי שאני מוכן לתת לה' לעשות כרצונו בחיים שלי. התחננתי אליו שישמור אותי נקי והייתי מוכן לוותר על הכל, גם אם זה אומר לזחול מרוב כאב על ההתאפקות. גם אם זה אומר למות. הכל, אבל הכל. אמרתי לה' שאני מוותר על הכל ושיקח את זה ממני, שיציל אותי. התחננתי על חיי.
במקום להרגיש במשך זמן ארוך את הרצון העצום עדיין להשתמש, במקום להרגיש איך כל הכוחות שלי אוזלים בניסיון ההתאפקות, ה' פשוט העלים את זה תוך זמן קצר.
עשיתי כמה פעולות קטנות של כניעה- והכל נעלם עכשיו ב"ה. אסירות תודה עצומה לה'!
זה מה שעבד בשבילי... אני אתאר בקצרה בדיוק את הפעולות של הכניעה שעשיתי, אבל אני מאמין שהחברים עם היותר ניסיון יוכלו לעזור בזה יותר-
שמתי את הראש מתחת למים קרים ואמרתי 3 פעמים את תפילת השלווה ובסוף כל פעם אמרתי "רצונך יעשה ולא רצוני".
כתבתי לה' כמו שהספונסר לימד אותי (כתבתי הצהרה, שאני מכור, תקופת ניקיון, 5 אסירויות תודה, 5 פחדים, רגשות (פה הרחבתי המון ועם הרבה בקשות) וסדר יום של החלמה להמשך היום).
קראתי בספרות במשך כשעה. קראתי ב12 ו12, בספר הגדול ובספר הלבן.
לאחר מכן התפללתי בכל כוחי לה', התחננתי והרגשתי מאוד מאוד מחובר אליו. הודתי לו, סיפרתי לו הכל והתחננתי אליו.
הרגשתי הרבה יותר טוב אחרי זה והתקשרתי לחברים ואחרי זה באתי לפה, לפורום.
ייתכן מאוד שעדיף דבר ראשון להתקשר לחברים ולספונסר ולא להשאיר את זה לשלב כ"כ מאוחר כמו שעשיתי... אני לא יודע למה עשיתי את זה, פעלתי בלי הרבה חשיבה, פשוט מתוך רגשות.
בהצלחה לכולנו!
לילה טוב, נקי ומלא החלמה לכולנו!