קיבלתי את הדברים מהחבר אסירות תודה וחשבתי שכדאי לפרסם אותם כאן למרות שהם לא מייצגים את הפורום באופן שמחייב את כולם.
לא ערכתי
מיום עלותי הנה נדמה הפורום בעיני לגן עדן במונחים של יחסי אנוש, עד עתה לא התחוללה כאן מהומה הגונה, כפי שניתן היה לצפות מחולים שכמותינו. בחמלת ה' על בניו הכאובים האנדרלמוסיה הרגשית נותבה לאפיקים מועילים. רבותי, הפנינה הזו, נוגעת, עובדת, לאט ובטוח הפורום הזה מתרומם ונשאר עומד על תילו. מספר הנשארים גדל ולא בגלל עקיצות או חילופי האשמות...
שלא יובן כאילו אני מטיף בשער, המבוגר האחראי שקורא את הזאטוטים לסדר... חלילה, אני כותב את הנסיון שלי, לא פעם מתחשק לי להיות ציני, לעקוץ, להנחית, במיוחד כשנדמה לי שאני מזהה את המניעים, יודע בשביל מה ההוא מחליט להכנס איתי לויכוח עקר של 'איפכא מסתברא', או להודיע קבל עם ועולם 'שנפגע' מדברי,וכך לא מתנהג מחלים שכמוני... 'יש לי את זה', ואז אני נזכר במטרה למענה באתי להנה, באור שנכנס לחיי כאן. ומרפה, עוצר, מתייעץ. לא פעם מתעלם. לגמרי.
פעמים שאתה מתעלם, למה? כי זה הדבר הנכון. לא רק להחלמה האישית אלא גם זו הציבורית, נחשוב על אורח היושב על הגדר ומתלבט אם להרשם, מדוע שיעשה זאת, ויש לנו אינטרס שיעשה זאת - כי אנו מחלימים הכי טוב באמצעות העברת המסר הלאה - כשחלופי המהלומות המוכרים כל כך מפורומים אחרים צצים לנגד עיניו? כדי לחטוף עצמו גם? אם נראה שאין נכונות לקבל את דברינו נשתוק. כי כשם שמצווה לכתוב דבר המתקבל כך מצווה שלא לכתוב דבר שלא יתקבל.
בימים האחרונים זכינו 'למתקפת' חברים חדשים, שלא רק נרשמים אלא גם כותבים. משתתפים באופן פעיל בשיח, לא מובן מאליו. יש רבים הרוצים את מה שיש כאן. ויש. המון. וכן, יש כאלו שנוחתים לתוך הפורום בקול רעש גדול המושך תשומת לב רבה, לעיתים אף מקוממת, ניתן להאיר, לא חייבים להסכים על הכל, אבל הויכוחים ההתנצחויות והלגלוגים כדאי להם שיעלמו מחיינו. בשביל המכורים שביננו זהו רעל. נפסיק לשתות אותו ולקוות שהזולת ינזק... נשאיר את הלוקסוס המפוקפק הזה למי שחי איתו בשלום..
באופן אישי אני נמלט מכל מריבה, למה? כי היא הורגת אותי, ברגע שאכתוב משהו פוגע, אמות. ברגע שאני חש 'תזוזה בבטן', אני נמנע, לא אכתוב. אתייעץ. אני לא חייב להסכים עם כל דבר שנכתב כאן, לא חייבים להסכים עם כל מה שאני כותב כאן, חילוקי דעות מובנים ולמעשה אף הכרחיים, אנו משתדלים להיות מאוחדים לא אחידים.
יש לנו את 'למען הסדר הטוב' שעושה את עבודתו נאמנה, אני מציע לו לצנזר כל ויכוח ההופך להתנצחות אישית. ללא התראה או הקדמה, שיכתוב אחר כך בפרטי ויסביר, זה לא עוד פורום של נייעס ודברים כיפים ברשת, זו מחלקת טיפול נמרץ. מי שהתנצחויות וויכוחים עושים לו טוב מוזמן לעשותן באופן פרטי בפרטי.
נראה לי שזו יכולה להיות המסורת הראשונה של 'שמור עינך', האחריות הציבורית למען כלל הגולשים מחייבת, התנצחות אישית, בפרטי בלבד...