כמובן שאין סתירה בין רוחניות לדת, וכמובן שרוחניות יכולה להוות דחיפה לכיוון הדתי, אבל זה גם יכול להתנהל בשני מישורים מקבילים לחלוטין. הרוחניות עבורי היא המשמעות לחיים, העמדת העקרונות לפני האישיות, העדפת הרעיונות על פני החפצים, הנסיון להתקדם ולגדול מבחינת העצמי שלי. הדת היא מערכת חוקים שאלוקים נתן. אדם יכול להאמין בכך שיש אלוקים שברא את העולם אבל זה לא בהכרח יביא אותו לאמונה בכך שאלוקים גם נתן תורה ומצוות.
במשך כל השנים הייתי דתי חרדי או איך שתקרא לזה, אבל לא הייתי רוחני. קיימתי מצוות רק בקליפה החיצונית שלהם בלי שום רוחניות, מה שאומר שהעדפתי את החפצים על פני הרעיונות שלהם וכמובן העמדתי אישיות לפני העקרונות.
אז כן, הדתיות לא הועילה לי במחלה שלי. לעומת זאת הרוחניות שרכשתי באמצעות 12 הצעדים מועילה לי מאוד, ובחסד אלוקים - לגמרי לא מובן מאליו, אני נקי יותר משנה וחצי רק בגלל החיים הרוחניים שאני משתדל לחיות.
ב"ה
אתה צודק שדת ועשיית פעולות כלשהן בהנעת האיברים בלא שיתוף מח ולב והבנת משמעותם האמיתית של הדברים לא מועילה, השאלה היא רק האם השם האמיתי של התוכנית הינה רוחניות כפי שהיטבת להסביר 'העדפת הרעיונות על פני החפצים' או שנקרא לזה תוכן נפשי עמוק.
תודה על העידוד והכנות.