בלי סוף נפילות
בלי סוף נפילות
אני מרגיש חסר אונים מול היצר.
אני לא מרגיש כבר את הדיכאון הזה, של האחרי.
פשוט מנגב את הידיים, מנסה לשים סבון חזק, שיטשטש את הריח הזה, שמעלה תחושת גועל באפי, מחליף תחתונים, מדמיין שההורים שלי לא מכירים את הריח הזה, הברור מאליו, ומנסה לחזור. אז איפה הייתי? אה, באמצע לימוד דף יומי, טוב...אומרת הגמרא...
לאות. עייפות. תסכול.
לעתים רציתי לדפוק את הראש בקיר.
לעתים צעקתי בדממת ליבי.
לעתים כתבתי את כאבי בדמע.
אבל צריך להמשיך, צריך לחזור בתשובה. אין ברירה, צריך להתקדם. חוזר אל הסוגיה, במן תחושת ניתוק כזו.
לבד,
אף אחד לא יודע.
אפילו אלוקים רחוק ממני,
אולי יום אחד, כשאצליח, אחזור להיות קרוב אליו.
אני זועק אל הקב"ה, אני לבד, אני בחושך, אתה לא רואה? למה אתה לא מציל אותי?
אבל לפעמים היו נפילות בהם אני יודע שהוא את שלו עשה, הוא סידר שהבן שלי יבכה בדיוק כשנכנסתי לאינטרנט. הוא ארגן שבמקום סרט פורנו הורדתי ווירוס ואת כל המאתיים מגה-בייט שהורדתי בעשרים דקות האחרונות של קליטת רשת חלשה מהשכנים אני צריך לזרוק לפח, הוא אפילו לפעמים פשוט תקע לי את המחשב כפשוטו, אבל אני...לא, אני מתעלם. רק אחרי אני פונה אליו. אף פעם לא לפני.
אף פעם.
חבר יקר, הכאב שלך מוכר עד אימה. החזרתי אותי שנה וחמישה חודשים לאחור, אל התקופה בה נפשי בערה מבפנים, בתסכול מיואש.
הייתי שם חבר יקר, יש לי הרבה הסברים מה הייתה הבעיה שלי, למה התפילות הדומעות האלה לא עשו כלום לפיתרון האובססיה, אבל אני יכול לומר לך רק דבר אחד: מאז שהצטרפתי לתוכנית, דברים השתנו. חיי מתארגנים מחדש, זה לא קל בשבילי. היו הרבה דברים שדמיינתי על עצמי שהייתי צריך לשבור, אבל עוד לפני שאר 'הרווחים'- קודם כל, אני נקי. קשה להסביר את השינוי הזה.
אשתמש רק בהמחשה אחת מצומצמת: אני לא מפחד להיות בבית שלי.
כל חיי, התאווה חלחלה לתוך הזמנים 'הפנויים', שמטבע הדברים תמיד היו בבית.
במקום מקום מנוחה הבית נעשה ל'שדה קרב', אתמול שמעתי חבר שהגדיר את השירותים 'בית שימוש' (ולא 'בית הכיסא') על שם השימושים הרבים שהוא עשה שם. אצלי זה היה יותר חדר האמבטיה. כל מקלחת, בכל פעם, הייתה שדה קרב. כן, לא, כן, לא, כן, לא...
היום אני לא מפוחד יותר.
טוב לי בביתי.
יש לי בית.
מקווה שתעלה על הדרך בה אלוקים הוביל אותי,
כואב את כאבך יותר ממה שאתה מדמיין
נתן במתנה