1. שבכל ה'על-אשים' אני הולך לעשות מנגל כי זה התפקיד שלי, להיות הממנגל.
ואילו אתמול בלילה הרגשתי משוחרר, שמחתי לתת לאנשים אחרים את ההזדמנות להשתתף בקבוצה, היה לי טוב לתת. אני לא רגיל לזה, אני רגיל לרצות, לנסות להימנע או למנוע מאנשים להרגיש רע. כל דבר שאני עושה שמאפשר לאנשים להסתדר אחד עם השני לא גורם לי לשמחה אלא להקלה, ברוך ה' שום דבר בעייתי לא התרחש. אתמול הרגשתי איך מה שאני לא אעשה - יהיה בסדר, וברגע שהרגשתי את זה, שמחתי לזוז הצידה.
2. שבכל ה'על-אשים' אני בודק מי לא מסתדר, מי ישלו ומי יתייסר, ופונה מאחורי הקלעים לעזור להם, מפליט משפט לזה, מבהיר לזה שההוא שם, נראה בחוץ ושכדאי לדבר איתו...
ואילו אתמול בלילה הרגשתי בנוח. דיברתי עם מי שדיברתי. ראיתי אנשים שהיה קשה להם, ראיתי אנשים שהיה טוב להם, אבל לא הרגשתי רע מזה שאני בן אדם מוגבל, אני לא מנהל את ההצגה הזו.
3. שבכל 'העל-אשים' אני יושב עם חברים שלי, שנראים בדיוק כמוני, וחושבים פחות או יותר את מה שאני חושב, ואנו מתווכחים על דא ועל הא,
ואילו אתמול בלילה הרגשתי חיבור ושמחה עם אנשים שברור לי שלא משנה מה יהיו תוצאות הבחירות לרבנות הממשמשות ובאות, התגובות שלי ושלהם יהיו הפוכות, והכי חזק - זה לא היה אכפת לי כלל.
4. שבכל ה'על-אשים' אני מנסה לתכנן מראש, כמה מנגלים להביא, כמה אוכל להביא, איך לעשות מקסימום תוצרת במינימום כסף, וכשהדברים משתבשים, כדרכם, בכיוון זה או אחר (יותר מדי או פחות מדי, איטי מדי או מהיר מדי), אני מרגיש רגשות אשמה, איך לא חשבתי, הייתי צריך לעשות כך, הייתי צריך לעשות כך...
ואילו אתמול בלילה, כדרכם של דברים היו שינויים מהתוכניות, ואני לא הרגשתי רגשות אשמה. שמחתי על מה שהיה, לא הרגשתי שכולם כועסים עלי בגלל שלא חשבתי על זה ועל זה ועל זה, ואם רק הייתי חושב על זה - אז: האירוע היה מושלם.
תודה רבה חברים, על חוויה של שחרור.
יותר מכל השיתופים, יותר מכל האוכל והבשר, יותר מכל החברות המפתיעה והעמוקה הזו שנוצרת ביננו, התרגשתי אתמול מהשחרור הזה.
אני יכול להיות אני, גם בעל האש, לאכול כנף, לצחוק קצת, להיות אדם נורמאלי - ו...מכור למין.
לא האמנתי שהשילוב הזה בנפשי יכול לדור בכפיפה אחת.
הרגשתי שכשאני 'מכור' אני לא נורמאלי, וכשאני נורמאלי אני שונא את כל מה שריח של פורנוגרפיה נודף ממנו.
האיחוי בין הנורמאליות של 'העל האש' עם הפתיחות והכנות של הקבוצה אפשרה לי לשבור עוד מחסום בשנאה העצמית שלי.
ההקלה אותה הרגשתי הפתיעה אותי ושמחה אותי מאוד.
תודה.
באהבה
נתן במתנה