לילה טוב
כרגע אתייחס רק לנקודה אחת:
חבר יקר, העובדה שנולדת עם הרבה הורמונים מבחינתי היא כמו להגיד שנולדת נמוך מדי או שמן מדי או גבוה מדי.
מהידע הפסיכיאטרי המועט שיש לי הדבר היחיד שברור לי הוא שיש קשר הדוק בין כמות הורמונים לבין תכונות אופי, כן חבר יקר, אופי, לא גוף.
נפש. הנפש שלך, ושלי ושל כל אחד מאיתנו מושפעת מהורמונים.
לכן, אם ההורמונים האלה גורמים לך להיות אדם טוב יותר -זכית, אבל אם ההורמונים האלה גורמים לך לעשות עוולות לאשתך, או להיות אובססיבי או להיות אגוצנטרי, או מגעיל או כל דבר גרוע אחר, להצדיק את זה בכך שיש לי הרבה הורמונים נשמע לי, להבדיל, כמו אדם שיש לו משיכה לגברים והוא 'מורה היתר' בגלל שיש לו הורמונים, או אדם שיש לו משיכה לגניבה (יש דבר כזה...זה נקרא קלפטומניה), ולכן הוא מתיר לעצמו לגנוב.
ואפרופו הורמונים: סטטיסטיקה ידועה בנושא התמכרויות היא ש40% (!!!) מהמכורים סובלים מהפרעת קשב וריכוז (ADHD), שכמעט תמיד זה בעצם מחסור בקולטנים במוח של ההורמון דופמין (ההוא שקשור גם למעגלי ההנאה...), כך שאתה לא לבד.
בקיצור, השאלה אינה כיצד להצדיק את מה שעובר עלי: השאלה היא האם אני מתנהל באופן נורמאלי, אנושי, מכבד, רגיש, מוסרי או שכמו מרבית החברים בפורום הזה, אני חלק ממשפחת האלה 'שיש להם בעיות' עם התנהלותם הרגשית בכלל והמינית בפרט,
יש הרבה מה להרחיב, ועוד אעשה זאת בהמשך.
אוהב,
תמשיך ותשאר איתנו
נתן במתנה