שלום לך יאיר, השאלה שלך מעולה. לא אוכל לענות עליה מניסיון אישי שלי. הגעתי לתוכנית הזו נשוי (האמת שמסופקני אם אפשר היה לקרוא לזה כך...) כן אכתוב לך את הניסיון שלי עם אחרים. אשתדל לענות על ראשון ואחרון.
לא יודע מאיפה לקחת את זה 'שהתוכנית אומרת' שבשביל להתחתן צריך מפוכחות. אני לא ראיתי את זה כתוב בשום מקום. זה לא התוכנית, זה שכל ישר. כולנו יודעים מה קורה לנו בזמן השימוש - הדברים החשובים נהפך למשניים, הטפל עיקר, וההפך. מי שחושב שזו הצורה לבנות את ביתו שיערב לו. אני ראיתי שכעושים חתונה על רצפת פל קל היא קורסת באמצע הריקודים... נכון, היו שם המון חתונות קודם, אבל נראה לי שזה לא חכם להזמין את האולם הזה מראש...
אז מה, אמתין עד שאהיה נקי? מי מבטיח לי שזה יקרה בכלל... וחוצמיזה, אולי לי חתונה כן יעזור... שוב, שאלות טובות.
אינני יודע אם הדבר הנכון הוא להמתין לנצח עד לנקיון, אך נראה שכדאי לפחות לנסות ולמצות את התהליך, לפרק זמן מסויים, להרגשתי יש בסיכוי משהו שגובר על הסיכון... יתכן שחתונה תפתור בעיות אצל חוטא, שהלא מצילתו מהחטא, הסבירות שלחולה היא תגביר את המחלה גבוהה. הסיבה פשוטה, זו מחלה של ריכוז עצמי. גם אם בתחילה הפוצי מוצי יגבר על הרעשים שבנפש, בסופו של יום מי שלא התרגל לצאת מעצמו, אדם הרגיל לחיות בתוך הראש שלו יתקשה לפתח מערכת יחסים עם זולתו.
אדגיש שוב שכל האמור לעיל אינו אלא בגדר המבט האישי של מי שכבר הפסיק לנהל את העולם. איני נביא ולא ניתן לצפות את מהלך הארועים של כל נשמה בשליחותה כאן. פגשתי כאלו שהיו נראים כבשלים לייצר התרסקות מוחלטת ודווקא שם, כשספרו לפגושתם מי הם ומה מעשיהם מצאו את התמיכה הנזקקת ועלו על דרך. ראיתי גם כאלו 'נקיים' שהסתירו סודם מתוך מחשבה 'שזה מאחוריהם' והתרסקו.
אי אפשר לדעת מה הדבר הנכון, סביר שגיל הנפגש וגיל הנפגשת והדחיפות של המיועדים להינשא ישפיעו על הפגישות עצמן, מן הסתם יש שוני מהותי בין אדם למשנהו, בין רקע משפחתי אחד להשתייכות קהילתית אחרת, הצד השווה של ההגיון אומר שהמעמסה הרגשית הנלווית להקמת בית מצריכה יציבות. כלשהי. התעוררות רוחנית, גם במידה מסויימת יכולה לספק את התשתית להקמת יסודות אמתיים. אותי לימדו ששלושה עקרונות רוחניים הכרחים למפוכחות - כנות. פתיחות. נכונות.
שיהא לכולנו בניין עדי עד.
מקווה שהועלתי.
בהחלמה.