טהרני, מה שאתה מטהר הוא, סליחה.. מתאר..

כפי שבוודאי מובן גם לך, דרגה שלא מצויה ביננו היום כמעט...
אתה מזכיר לי שכשדוד שלי התחתן בשנית, הייתי מוכה פליאה, ותדהמה אחזתני, בראותי את כ"ק הרה"ג סיני ועוקר הרים מסדר הקידושין שליט"א, רוקד מעורב אח"כ עם הנשים!!!! ואביט ואין עוזר, ואשתומם ואין סומך.. עד ששלחתי את אחותי לתוך ההפיכה לשאול את "הרב", והוא ענה לה בפשיטות שגם תנאים ואמוראים הרימו כלות!!!!
יש אנשים שיש להם מזג קר. נכון.
אבל, לפי ההגיון הם שייכים לקצוות.
עוד דבר הגיוני הוא, שכל מי שדתי ברמה כזו או אחרת, מתבייש במעשים הללו לכן מסתיר אותם.
עושה זאת בסתר ודואג להעלים ראיות מהמחשב או מהמקום בו היה. זה הגיוני!
לכן לא בטוח שהסטורית הגלישה כשרה לעדות..
אני חושב שבימנו, כשרמת הגירויים חזקה ככ, ובני האדם נינוחים ומדושנים ככ, [מדושנים כיון שהם לא חוזרים מעבודה פיזית בת 12 שעות קרועים לחתיכות לבית בן החדר האחד שבו נמצאים האשה והילדים והסיר של הצרכים, בלי להתקלח חוץ מפעם בחודש בבית המרחץ של העיירה או בנהר הסמוך למקום מגוריהם, אלא חוזרים ברכב ממוזג בשעה סבירה, לאכול אוכל בשפע אחרי מקלחת חמה עם כל ראשי בשמים אז ליצר יש מקום להכנס והוא עושה את הנזקים שלו בהתאם]
במצב כזה אף אחד לא בטוח. ובדרך הטבע, הרוב אמורים ליפול בלי סוף עד שיעשו עבודה. או דרך ספרי המוסר הקלאסיים כמו פעם, שהם מסלש, ארחות, שערי וכיוצב, או דרך אתרים כאלה.. או שיש להם כמה נשים כמו שהיה פעם.. וככה תמיד יש פורקן
אני גם מבין שיש מצב של מכור שגם זה לא היה עוזר לו. אבל אני מדבר על כל האוכלוסיה ולא רק על המכורים.
לסיכום, אני לא מאמין שיש אנשים שעוברים את גיל ההתבגרות בלי להיות מתוסכלים מזה וליפול לפחות לתקופה ארוכה.
אני כן מאמין שיש כאלה שהבינו מה הולך ועשו עבודה על עצמם. ואז יצאו מזה.
אולי צריך להתחיל לדבר על הדברים עם נערים בני 11 ו12 להכין אותם לקראת הבאות למנוע מצב של סיבוך איום ונורא ככ..
יום יבוא ויבינו וכך תהיה התפיסה המקובלת, שנער בן 11 12 שלא מכינים אותו לענין זה כמו להיות עם אינטרנט פרוץ בבית או כמו לחילופין לנסוע ברכב בלי חגורה.
בשורות טובות וחתימה טובה לכולנו!