שלום חברים יקרים
כאחד שכותב פה הרבה לאחרונה לקח לי זמן להתרגל לעורך הטקסט החדש והמשוכלל שהוסיפו לנו,
וראיתי ואני רואה שהרבה פה קצת מתקשים להתמודד איתו.
ברצוני לנסות להגיש עזרה לתועלת כולנו.
לא בטוח שאדע הכל אבל אשתדל בעזרתו יתברך לענות על כל שאלה שיש לכם.
נא לנסות לנסח בקיצור ובאופן ברור את השאלה, עדיף לתת דוגמה קצרה אם זה משהוא מורכב.
בינתיים ארשום כמה טיפים קטנים שיכולים לעזור.
1 - הוספת סמיילים:
יש להכניס רווח בין המילה האחרונה שלפני הסמיילי לסמיילי עצמו, בשביל שהוא יוצג אח"כ

ולא ייצא משהוא כזה:) במקום.
אם רוצים לשים כמה סמיילים ברצף עדיף ג"כ לתת רווח בין אחד לשני (ככתוב "ורווח תשימו בין סמיילי לסמיילי"..)
2 - הוספת קישור לדף אינטרנט אחר:
עורך הטקסט הנוכחי משוכלל יותר מהקודם.
אם אני מעוניין לתת קישור לדף/סרטון, אבל אינני רוצה שכל הכתובת הענקית תופיע בהודעה שלי -
למשל ברצוני לרשום
"מקור" ובלחיצה על המילה הזאת ייפתח עמוד אחר,
א- עליי לרשום "מקור"
ב- לסמן עם הלחצן השמאלי בעכבר את המילה כך שהיא תיצבע בצבע כחול
ג- ללחוץ על הפקד - 'הוספת/עריכת קישור', כרגע זה בשורה הראשונה של הפקדים פה למעלה, ה 6 מימין - יפתח חלונית פופ-אפ בשם 'קישור'
ד- להעתיק מהדף שברצוני לקשר את הכתובת שלו (כתובת של עמוד נקראת בקיצור URL )
אפשר ע"י לחיצה שמאלית עם העכבר בשורת הכתובת בעמוד ההוא, ואז לחיצה במקלדת על Ctrl+c
ה- לחזור לחלונית הפופ-אפ 'קישור' ולהדביק את ה URL בשדה - כתובת URL ע"י לחיצה שמאלית עם סמן העכבר בשדה הזה, ואז לחיצה על מקשים Ctrl+v .
ו- לחיצה על הפקד הירוק "אישור" בפופ-אפ.
אגב אם ברצוני לבטל קישור שכבר קיים לטקסט מסויים - לפעמים כשאני מעתיק מאתרים אחרים טקסט שהוא כבר לינק למקום אחר אז הוא מועתק עם הקישור שבו, בשביל להסיר את הקישור - עליי לסמן עם העכבר את המילה המקושרת וללחוץ על הפקד - 'הסרת הקישור' (אפשר גם ללחוץ עם הלחצן הימני של העכבר על המילה המקושרת ולבחור באפשרות 'הסרת הקישור').
3 - העתקת בלוק ארוך של טקסט ממקור חיצוני לתוך עורך הטקסט:
כאשר מעתיקים טקסט ממקור 'משוכלל' כמו דף אינטרנט או מסמך WORD, לא מודעים לזה שיש הרבה עיצוב מאחורי המילים,
העיצוב לא נראה לקורא ולכן לא מבינים למה כאשר אני מעתיק את הטקסט הוא מוצג משובש יחסית למקור שממנו הועתק.
הסיבה בדר"כ שעורך הטקסט הנוכחי מזהה את העיצוב ומנסה ליישם אותו וזה לא תמיד 'מובן' לו כהלכה.
יש פה פקד בשם - 'הסרת העיצוב' שלפעמים עובד לי ולפעמים לא אני לא יודע בדיוק איך הוא עובד.
מה שאני עושה בשביל למחוק את העיצוב מהטקסט שאני רוצה להעתיק -
פותח במחשב שלי את התוכנה הפשוטה 'כתבן' או 'פנקס רשימות'
מעתיק אליה את הטקסט, מכיוון שזאת תכנה שלא יודעת לקרוא את העיצוב שקיים מאחורי הקלעים לטקסט, היא לא מעתיקה אותו אליה.
ואז מסמן בתוך ה'כתבן' את כל הטקסט שהעתקתי לתוכו - אפשר להשתמש עם הקיצור Ctrl+a
מעתיק אותו - Ctrl+c
חוזר לפורום, לוחץ עם הלחצן השמאלי של הכבר איפה שברצוני להעתיק את הטקסט פה, ומדביק - ע"י Ctrl+v
זה מונע מהודעת האבטחה שקופצת פה אם מנסים להעתיק טקסט מבחוץ ע"י המקש הימני בעכבר ובחירה - 'הדבק'.
בנוסף לפעמים אני מעתיק טקסט ואחרי ההדבקה זה נראה שיש רווח של שורה בין שורה לשורה,
ובפועל כשאני לוחץ על 'שלח' אני מגלה שאין,
מה שאני עושה - אני עובר על כל הטקסט שהדבקתי,
(זה לא קורה בדר"כ כשאני מעתיק דרך 'כתבן' כפי שהסברתי מקודם)
שם את הסמן של העכבר בסוף שורה חשודה - כזאת שיש רווח קטן בינה לבין השורה הבאה,
ואני לא בטוח אם יש שורה ריקה ביניהן או לא,
ולוחץ על מקש Delete במקלדת - אם השורה הבאה בתור 'נדבקת' לי עכשיו לסוף השורה הנוכחית,
זה סימן שלא היתה שורה רווח בינה לנוכחית,
ואם היא רק עלתה שורה למעלה מהמקום שבו הייתה,
סימן שהייה רווח של שורה ריקה,
ואפשר ללחוץ Enter ולהחזיר אותה למקומה הקודם.
4 - ציטוט של חלק מתגובה קודמת וכתיבה תגובה עליה:
בתגובה שברצוני לצטט ממנה פיסקה, יש בסופה משמאל אייקון קטן שנקרא 'ציטוט'
לחיצה עליו תפתח לי את עורך הטקסט עם כל התגובה המקורית.
עליי למחוק את כל החלק המיותר שאינני רוצה לצטט בתגובתי, ולהשאיר רק את מה שאני רוצה לצטט,
להזיז את סמן העכבר לכיוון סוף הציטוט בתחתית עורך הטקסט,
תופיע שורה בצבע אדום, מבצד שמאל שלה יש אייקון מרובע כמו סימון של המקש Enter במקלדת,
צריך ללחוץ על האייקון הזה, וכך איזור הציטוט 'יינעל' ואוכל להמשיך ולכתוב את תגובתי לציטוט הזה בשורות הבאות.
5 - הוספת קו תחתון לטקסט:
בעורך הנוכחי לא מצאתי את הפקד שעושה את זה, אבל הוא יודע לזהות את זה אם ארשום את זה בשפת תכנות, וזה פשוט
מה שצריך לעשות זה לרשום בתחילת הטקסט [U] ובסופו [U/]
ללא רווח בין הקוביות למילים.
וברווח שבין הקוביות לרשום את הטקסט שברצוני להוסיף לו קו תחתון,
לדוגמה - (אני שם רווח כדי שתראו מה לרשום בתחילת הטקסט ובסופו,
בפועל לא שמים רווחים ואז זה מתבטא בקו תחתון לטקסט שבין הקוביות עם ה U )
[U] כאן יופיע הטקסט שיוצג עם קו תחתון [U/]
מקווה שיועיל.
אם יש עוד קשיים/שאלות תרגישו חופשי לשאול
אשתדל לענות תוך כמה שעות או ימים..
בעזרתו יתברך.
יום טוב ומלא בכתיבה מחלימה לכולנו