שאלות נפלאות שאלת.
האמת שהם גם הפריעו לי הרבה זמן.
אז אנסה לכתוב כאן מה שיישב לי את זה, ואולי זה ג"כ יתקבל על דעתך.
נלע"ד:
א. התוכנית זה דבר שעובד על תאוה לא נורמלית, במילים אחרות התמכרות (כפיאתי = נגד רצוני שלי, אובססיבי = שלא יוצא מהראש שלי עד שאשתמש). הראש שלי ניסה להישתמש בדת כדי להישאר נקי, אבל אני לא הצלחתי להשתמש בו. עם קצת כנות עם עצמי, שמתי לב שכשאני רואה בספרי הדת שלנו (תנ"ך, גמ', מוסר, וכו'...) דברים שמעודדים את ההיתנהגות המכשילה שלי לנפילות, אני חורט את זה בראש שלי בלי לשים לב. לדוגמה המצפון והאשמה שאספתי לעצמי עם כל הידע הדתי שמה שאני עושה הוא אסור, לא עזר לי להפסיק, אלא ההפך. המשפטים כמו "אע"פ שחטא, ישראל הוא" או סיפורי הגמ' על ההיתמודדויות שלהם עם התאוה, ושמותר לי להיתמודד, לא מחק את המצפון השלילי שהביא אותי לעוד נפילות. הדת מלא בעזרה לאנשים כמונו, אבל אני לא הצלחתי ליראות את זה בלי התוכנית של מכורים אחרים שיראו לי את זה. הרב טווערסקי אומר שהיהדות היית יכולה ליתבוע את ביל W (זה שהתחיל את התוכנית) על זכות יוצרים, הכל נימצא אצלנו כבר.
ולכן עלינו להקשיב לתוכנית לפני הרב, בגלל שאנחנו לא מצליחים להשתמש ברב להישאר נקי. הבעיה בי, ולא ברב \ דת.
ב. שוב, להיתפלל על עצמינו זה דבר מצויין לאנשים נורמלים. לי אישית, אחרי שעשיתי צעד 2, הבנתי שאני אף פעם לא התפללתי לאלוקים. אני מאשים אותו על מה שעובר עלי בתפילה (הרי הכל מאיתו). אני מתחנן ממנו שיסיר את הבעיה, לא חשבתי שאולי הוא יודע יותר טוב ממני מה טוב לי (הוא היה בעיניי כדיקטטור רע, חלילה). היום עם הידיעה וההבנה שאלוקים אוהב אותי יותר מכל דבר בעולם, ושהוא רוצה רק את הטוב בשבילי. אני כבר לא מתחנן. אני מבקש יפה לעזרה, ואני מאמין שהוא יעזור לי. אני לא מכתיב לו מה לעשות (הרי הוא יודע יותר טוב ממני), אני מבקש את הכוח לקבל את זה באהבה, ואת הכוח להיתמודד עם הבעיה הזאת.
ודרך אגב, אפשר להיתפלל על עצמי, אבל לא לדברים אנוכיים. חשיבה עצמית = בריא. חשיבה אנוכית = חולה.
אני מתחיל לילמוד איך להיתפלל על עצמי בלי להאשים, ולהתחנן (מהאלוקים הדיקטטור), ולוותר על שליטה.
מצטער אם הארכתי סתם, ואני מקווה שיש קשר.