האמת, כשקראתי את הכותרת של הפוסט די נלהבתי, אך מתברר שלא כיוונו לאותו המקום...
אני חשבתי דווקא על פוסט קצת הסבר למה התאווה (בשבילי, בכל אופן)
נותנת מענה יותר מ'רק בריחה'. יש לי ניסיון די קטן, אבל מגוון בבריחות. אלכוהול, לדוגמה, לא מילא מה שהתאווה מילתה. הוא פוצץ לי את הראש ולא הרגשתי, לפעמים אפילו הרגשתי טוב לזמן מה. להשתגע מול המחשב עם שירים ולא לחוש כלום... לא לדאוג ממה שצריך להיות מחר בבוקר, מזה שאני לא הולך לישון ומ... פשוט שקט משם.
אך עדיין, כנראה, התאווה נותנת לי מענה עמוק מזה.
חבר שהיה הספונסר שלי, אמר לי איזה משפט פעם שהבעיה שהתאווה יושבת על מקום אמיתי.\
איך שאני מבין את זה, אף אדם לא נולד עם דחף ספציפי להזריק הרואין לוריד,
אך כל אדם (נורמלי) נולד עם הרצון להתחבר לאישה, להיות איתה, וכן תאווה ותשוקה גדולה ליחסי מין אוננות וכו', וכאן, כאן המחלה הזו תוקפת את המכורים לתאווה,
לוקחת את המילוי המקודש הזה, ומחללת אותו. מחללת אותו... אולי בעצם... בשבילי? אולי אני חייב אותה כדי שלא אאלץ לחיות עם הרגשות, עם הריב עם אמא/אישה/אבא/בעל, על האי נעימות בסופר וכו' וכו'
בואו נעצור בנקודה זאת.
כאן היה מספיק בקבוק של אלכוהול בכדי לשכוח. אולי מנת סם.
אולי אפילו היה פוצח בריקודים
אך לדעתי כאן התאווה נותנת אף יותר, את המילוי הכי פנימי שלי אני מחפש שם.
אני לא ארחיב כאן על הקטגוריות שאני מחבב (קצת מוזר לכתוב את זה, אבל, כן... אני אוהב פורנו... תודה על הכוח לחשוף...)
אבל זה מתבטא גם שם
המילוי שלי הוא מעבר ל'תאייוה' או, סלחו לי על המילה, 'חרמנות'
אני מחפש שם, מלבד בריחה, גם מילוי אחר
זאת אומרת,
לשתות אלכוהול = אני לא יכול להתמודד עם המצב עם הבדידות/החור/הריק/החוסר סיפוק ה... אני אלך לשתות, ואשכח הכל. לא יעניין אותי.
להשתמש בתאווה = אני לא יכול להתמודד עם המצב עם הבדידות/החור/ הריק/החוסר סיפוק ה... אני אלך לתאווה, והיא תמלא אותי. זאת אומרת, החיפוש שאני מחפש בתאווה הוא משהו מעל ל'סתם בריחה'.
ולכן פה לדעתי מתאימה הכותרת "התאווה היא הרבה יותר מאשר בריחה"
((לדוגמה, אני אוהב לעשות חישגדים. ראיתי שזה קצת נהיה מוגבר, החלטתי להפסיק. הפסקתי, לכמה זמן, וכמו מכור טוב, מאז כבר קניתי שוב...
אצלי, לפחות בחלק מהפעמים, הכרטיס היה הפנטזיה של הכסף שלו. בשביל שאוכל לעשות איתו XYZ.
זאת אומרת, ההימור הוא לא המטרה הסופית. הוא אמצעי בדרך לכסף, שהוא אמצעי להשיג... XYZ.
זאת אומרת, המטרה פה היא לא ב100% ההתרגשות של הגירוד עצמו.
אצל מכור להימורים, גם אם הוא יודע שהוא יפסיד ויצא בלי שקל, הוא ילך להמר. ככה, אני לא ממש מבין את זה, כנראה אני לא מספיק מכור להימורים בשביל זה...
אבל אולי הוא לא מוצא בתאווה מה שאני מוצא בה. מה שהדבר הזה שיבש את האינסטינקטים הטבעיים.
לעומת זאת, אולי מכונת מזל מרשרשת ורעש מלבב של זיטונים מתגלגלים ממלא אותו? לא יודע...))