בדרך כלל נפילה מתחילה במעידה, ובדרך כלל מעידה מתחילה במשהו קטן, כמעט לא חשוב. קצת משמעם, הרגשה של בדידות, אני כמובן לא רוצה ליפול, אבל אולי קצת תאווה לא תזיק. לא חס וחלילה תאווה ממש, אבל אולי משהו כזה פרווה על הגבול, שמצד אחד יתן לי קצת ריגוש ובריחה ומצד שני לא יגרום לי לנפילה. הרי אני נקי כבר X ימים ובודאי לא רוצה לאבד אותם, וכמובן שאני גם לא רוצה את הכאב של הנפילה, אז אולי אפשר למצוא משהו שאוכל להיות עם ולהרגיש בלי.
וככה נראית תחילתה של מעידה שסופה נפילה או אפילו התרסקות. הכל בגלל המחשבה שיש איזה אפשרות להשתמש קצת בתאווה, אבל בלי שזה יוביל להמשך גרוע יותר. האמת היא? יכול להיות שיש אנשים שזה עובד עבורם. לא בטוח שכל מי שקורא קצת כתבות על יחסים מסיים בהתרסקות על הפרצוף. אבל לא אצלי, אני תמיד מסיים באותו אופן, כי אצלי אין מושג כזה שנקרא "קצת תאווה". קצת תמיד מסתיים בהרבה.
האלכוהוליסטים קוראים לזה "לגימה ראשונה", אותה תסמונת של עיוות מחשבתי שמצליח לשכנע אותי שהלגימה הראשונה לא תהיה מזיקה. הסיפור המפורסם הוא על האלכוהוליסט ששכנע את עצמו שאם הוא ימהל אלכוהול בכוסית חלב, בודאי זה לא יזיק לו, אבל הסוף כמובן היה שהוא שתה עד הסוף המר... הלגימה הראשונה שלי היא "קצת תאווה", וגם אני משכנע את עצמי שאני יכול למהול את התאווה כך שהמינון שלה לא יהיה מזיק, אבל בדיוק כמו האלכוהוליסט - אחרי הכוסית הראשונה אני לא יכול לעצור, ואני ממשיך הלאה במהירות עד הנפילה.
חשוב לי לדעת את זה, ולהבין שזה עיוות מחשבתי. יש אנשים שסובלים מעיוות מחשבתי שמוביל אותם לדיכאון ויש אנשים שהעיוות המחשבתי שלהם מוביל אותם לשימוש בתאווה, יש אנשים שפועלים בצורה כפייתית בגלל עיוות מחשבתי ויש כאלו שסובלים מחרדה. כאשר אני משכנע את עצמי שאני יכול לצרוך קצת תאווה וזה לא יוביל אותי לצרוך הרבה תאווה - חשוב שיהיה לי גם את הקול השפוי שמזהיר מכך שמדובר באשליה ועיוות של המציאות. אין חיה כזאת ואין מצב כזה.
האם הידע לבד יעזור לי? לא בהכרח. כמובן אם הגעתי לכאן בתחילת הדרך והמצב שלי עדיין לא חמור אז ייתכן שהידע הזה יעיר את עיניי ובפעם הבאה יהיה סיבה מספקת כדי לא להתחיל את תהליך הנפילה. לעומת זאת אם אני במצב קשה יותר, ידע לבד הוא לא כח. אז למה חשוב בכל זאת שאדע את זה? כיון שהידע הזה יכול להוביל אותי לעשות פעולות נוספות שיעזרו לי. ברגע הראשון, כאשר אני מתחיל לספר לעצמי את הסיפור סבתא הישן וה(לא) טוב על כך שהפעם זה יהיה אחרת, אני יכול להכיר בכך שמדובר בעיוות מחשבתי ולפעול. זה יכול להיות יציאה להתעמלות, שיתוף עם חבר, הליכה לקבוצה או כל דבר אחר שאני יודע שעוזר לי. הידע כשהוא משולב בפעולות יכול לשנות את התוצאה.