אברהם,
סדר היום שלי היה דומה לשלך במשך מספר שנים, כולל העבודה בסביבה חילונית. מאז שיניתי אותו מאד. היום אני גר בישוב דתי, עובד במקום דתי, ולא נחשף למראות לא צנועים במהלך היום יום בכלל.
יודע משהו? זה לא שינה כלום, אבל כלום, לגבי התאווה. הדבר היחידי שהשתנה זה הרקע: במקום לראות אשה לא צנועה ברחוב - הייתי נתקל בה באינטרנט. במקום לראות רק נשים לא צנועות - גיליתי כמה יפה נראית אשה צנועה. וכן הלאה. התוצאה לא השתנתה. המשכתי ליפול וליפול במשך שנים.
מה ששינה אצלי את המצב היה ההחלטה ללכת ברצינות על זה, טיפול משמעותי שהתעסק גם בשאלה - מה אני מרוויח מהתאווה ומה חסר לי בחיים בלעדיה (מרוויח הרבה מאד, רק שהכל רווח של שקר. אבל בלי לטפל בסיבה שבגללה אני בתאווה לא יכלתי להתקדם לשום מקום), ואיך אני יכול לקבל את מה שאני צריך ממקום בריא ואמיתי. עד אז, המשכתי ליפול ללא הפסקה.
אז אני די בטוח במה שאמרתי קודם: לעשות לעצמך הנחות ולהסתכל על נשים רק יעשה את המצב יותר קשה. להסתכל על אשה זה כמו לגימה ראשונה, ולמי שכבר מכור - זה פשוט אסון. למען האמת, לפי הרמב"ם וגם לפי מקורות אחרים בחז"ל, במקרה הזה לגימה ראשונה היא בעיה קשה גם למי שלא מכור.
אני מכיר אנשים שנמצאים בסיטואציה של עולם חילוני, ובכל זאת לא נופלים. כי הראש שלהם במקום אחר. במקום שהראש שלהם נמצא, אני רוצה שגם הראש שלי יהיה. נראה לי שגם אתה תשמח להיות עם הראש במקום אחר, רק אתה אולי לא מאמין שזה אפשרי. אז זה אפשרי בהחלט, רק צריך את העבודה הנכונה וההתמסרות. בהצלחה רבה מאד מאד.