robinhood כתב on 29 יוני 2018 16:04:
אבל זו שאלת הביצה והתרנגולת - האם אנחנו כמכורים סובלים מאובדן ערך עצמי בגלל הנפילות שלנו, או שאנחנו סובלים מנפילות בגלל אובדן הערך העצמי שלנו.
אני אישית לא יודע לפתור את מה קדם למה.
אני ממש לא מנסה לפתור את השאלה הזאת, כפי שבעל הלול לא מתעמק מידי בשאלה הזאת. מבחינתו, תן לו תרנוגלת או תן לו ביצה - והוא מסודר בחיים והמעגל ימשיך הלאה והלאה, בלי קשר לשאלה מה קדם למה.
מבחינתי, ייתכן שקודם היתה לי אישיות של מכור וזה גרם לי לחוסר ערך עצמי, או שהייתי חסר ערך עצמי וזה גרם לי להתמכר. מה זה משנה מה גרם למה?
זה מזכיר לי את הבדיחה על שני חברים שישנו באוהל בטיול, ובאמצע הלילה אחד העיר את השני ושאל אותו מה הוא רואה. החבר התחיל לדבר על הכוכבים והגלקסיות והמרחק מהם, ואז הראשון קטע אותו ואמר לו: אתה לא רואה שגנבו לנו את האוהל?
בקיצור, אני יכול להשקיע בלי סוף בתיאוריה ומחשבות על דברים שרחוקים ממני כמו מה היה בילדות ושאלות פילוסופיות כבדות משקל, אבל אז אני מפספס את מה שמתרחש כאן ועכשיו, קרוב אליי כל כך, ויש לו את כל המשמעות לגבי ההתנהלות שלי.
ישנן גישות בפסיכולוגיה שהתיאוריה היא החשובה בהן, וזה בודאי היה נכון כל זמן שהפסיכולוגיה היתה אירופאית בעיקרה. אבל באמריקה הוקמה פסיכולוגיה אחרת, פסיכולוגיה פונקציונלית, שבמרכזה לא עומדת השאלה "מה נכון" אלא "מה עובד". וויליאם ג'יימס הקים את האסכולה הזאת, וכל העולם הפסיכולוגי הושפע ממנו. לא לחינם בספר הגדול (ספר הבסיס של תוכנית 12 הצעדים) הוא מצוטט יותר מפעם אחת, כי כל התוכנית היא פונקציונלית במהותה, והשאלה היא "איך" ולא "למה".