אבי1234 כתב on 10 אפר' 2020 08:42:
שלום לכולם! אז ככה אני כבר שנה פחות או יותר בחדרים, מנסה ומנסה עם הרבה רצון טוב, השקעתי ככ הרבה כוחות לצאת מעצמי ולהתגבר על מחסומים שהיו אצלי בנפש כדי באמת להיות בתוכנית.
הייתה אצלי התקדמות אדירה, התחלתי ללכת לקבוצות (מה שהיה לי נורא קשה) ביקשתי מספרים הכרתי אנשים בתוכנית קניתי ספרים השגתי ספונסר, ו......כלום לא קורה. ויש דבר אחד שהבנתי מכל התהליך הזה, אני מתוסכל! נמאס לי כל הזמן להסתובב אחרי הזנב של עצמי. אני מרגיש שאני יכול לנסות ככה שנים שלמות בלי תוצאה.
אז חשוב לי לעשות חשבון נפש,לראות איפה אני טועה ומה אני לא עושה כמו שצריך. ולנסות לקבל עצות מכאלה שאולי עברו תהליך כמו שלי שהם כן הצליחו.
הדבר המרכזי והפשוט שעולה לי כרגע זה:
אני לא מצליח להתמיד זה פגם אופי חזק אצלי קשה לי ממש להתמיד בדברים בחיים,זאת אומרת יש לי לפעמים תקופה שאני נכנס למוטיבציה מאוד גדולה ואני מקפיד לעשות הכול אבל זה תמיד דועך מתישהו . ואני מתהלך בחודשים האחרונים בהרגשת תסכול, הספונסר אמר לי לכתוב צעד ראשון, לא מצליח ! צריך לכתוב 10 דברים שאני אסיר תודה כל יום? ארבע ימים אני מקפיד לכתוב, בחמישי דוחה לשישי ובשישי כבר שוכח. אולי בעצם התוכנית הזאת מתאימה רק לאנשים שיכולים להתמיד?
אז כן אני יודע יבואו אנשים שיגידו אתה לא סבלת מספיק לך תעשה סיבוב ותחזור ואז תראה מזה התמדה, אז ככה אני באמת אומר אני לא רוצה לסבול עוד, אין לי כוח לעוד שימושים. דבר שני אני צעיר, אז מה ההצעה שלכם שאני יסבול רוב החיים שלי ויהיו לי חיים משומשים ורק בגיל ארבעים אני יחזור?! אז מה התוכנית בעצם נתנה לי !? זה כל כך מגוחך זה בדיוק מה שאני לא רוצה שיקרה, בנוסף מי יודע באיזה מצב בכלל אני יהיה אז.
מי שיש לו תשובה כזאת אשמח לא לשמוע אותה.
חוסר אונים באמת גדול, יש מישהו שמכיר את זה ויכול לעזור לי? כי אני ממש זקוק לזה.
מצוין, אז הבנת שאתה עצלן, הגעת עכשיו לנקודת הבנה חשובה בחייך.
השאלה היא האם אתה מוכן לקחת את התובנה הזאת קדימה.
למה אני מתכוון ? אני מתכוון לחדר שלך, אני מתכוון למחשב שלך, אני מתכוון לכל הדברים שסביבך שמסיחים את הדעת.
האם אתה מוכן לבטל את הסביבה שלך שמבזבזת לך את הזמן, או שאתה לא מוכן ?
רק דוגמא אחת (ודי קיצונית) - רוב העצלנים אוהבים פרטיות, אתה מוכן לקחת את הדלת שלך ולזרוק אותה ולהיות בלי פרטיות ?
שים לב, לא ביקשתי ממך להפסיק להיות עצלן, ביקשתי ממך לעשות מעשה חד פעמי ובלתי הפיך. את זה אתה כן מסוגל לעשות.
אתה לא חייב להוריד את הדלת שלך, אבל אתה כן צריך להבין שהעצלנות שלך לא תיעלם סתם כי הבנת שאתה עצלן.
מה שאתה כן יכול לעשות, זה להבין שהעצלנות ניזונה מכל מיני חפצים ומצבים שסביבך.
לדוגמא - אם הייתי זורק אותך עם גפרורים וסכין בג'ונגל, אני בטוח שלא היית עצלן בכלל, והיית משתדל מאוד להשיג אוכל ומחסה, לא כי הפסקת להיות עצלן, אלא כי הסביבה שלך לא תומכת יותר בעצלנות שלך. (כמובן שאחרי כמה חודשים בג'ונגל העצלנות הטבעית שלך תיחלש).
אז תנסה למצוא את הג'ונגל שלך.