איזה יופי. אתמול רציתי לכתוב על הצעד הראשון, אבל בסוף כתבתי משהו אחר, וכעת אני ממש מתפרץ לדלת פתוחה. תכל'ס, עדיין לא מסרתי את הצעד הראשון שלי, אז קצת יומרני מצידי לכתוב על המטרה והכל, אז אשתדל להתמקד בכתיבה של הצעד, ולא במסירה שלו, שזה דבר שעשיתי לאחרונה, ואני יכול לשתף אחרים בתחושות שלי.
מבחינתי החשיבות של כתיבת הצעד הראשון היא מכרעת בנקודה אחת מאוד בסיסית בהליך ההחלמה שלי: ההבנה שאני מכור ושאכן אבדה לי השליטה על חיי. כן, אני אומר את הדברים וברוב הזמן גם די מזדהה עם זה, אבל אחרי 208 ימים של נקיות, אז למרות שזה כל יום "רק להיום", מתגנבת לי מחשבה קטנה לראש שאולי בכל זאת אני לא באמת מכור, ואולי אני יכול להסתדר לבד. כן, התכנית היא דווקא נחמדה ועוזרת, אבל אולי הסתדרתי לבד? הנה, הפסקתי להשתמש ומאז הרבה יותר טוב לי וקל לי. זה לא נראה כאילו משהו כל כך קשה, והתאווה נראית לי קצת כאילו משהו זר שהלך וכאילו כעת הוא המצב הנורמלי...
אז ישבתי ושפכתי את עצמי על המקלדת. התחלתי מהאוננות הראשונה ואפילו קודם לכן, ועד להתרסקות שהביאה אותי לתכנית. כתבתי את כל מה שלא הייתי רוצה לכתוב, דווקא את מה שלא הייתי רוצה לכתוב. את הפנטזיות הכי גרועות שליוו אותי, את הנפילות הכי קשות, את הגבולות שחשבתי שלעולם לא אחצה וחציתי, את הפעמים שהכי נגעלתי מעצמי. התמקדתי דווקא בפעמים שבהם הייתי הכי חסר אונים, כיצד ניסיתי בכל דרך לא להמשיך את הדרדור ובכל זאת נפלתי כל פעם עמוק יותר. העליתי על הכתב את איבוד השליטה על חיי, בדיוק עד כמה חיי הפכו חסרי שליטה. איזה דברים הסכמתי לעשות כדי להמשיך את ההתמכרות, איזה דברים הסכמתי לסכן כדי שאוכל להמשיך בנפילות.
כן, סיפרתי שם כיצד אבדתי לי השליטה על חיי והגעתי למצב שגנבתי כסף מצדקה כדי שאוכל להמשיך להשתמש. סיפרתי איך לקחתי כסף כדי לקנות אוכל לשבת ובמקום זה בזבזתי את זה בטירוף חושים של מרדף אחרי תאווה. תיארתי כיצד בחוסר אונים מוחלט, בליל תשעה באב יצאתי מהבית עם הקינות והנעלי בד, אבל במקום לנסוע לבית הכנסת נסעתי לחפש. כל הדברים שלא רציתי לעשות ועשיתי בכל זאת נגד רצוני.
כשסיימתי לכתוב את הצעד שלי, הייתי מזועזע מעצמי. לא, לא מזועזע מההיסטוריה של מה שעשיתי, אלא מזועזע ממשהו אחר לגמרי. איך לעזאזל אני יכול לספר לעצמי שאני לא מכור? וואלה, אני באמת חי בסרט. זה ממש לא נתפס שאחרי שעברתי עשרים שנה של נפילות בלתי פוסקות שמחמירות כל הזמן, אחרי שניסיתי לעשות כל דבר אפשרי כדי להפסיק ותמיד נכשלתי - אני עדיין מדמיין שאולי כל מה שאני צריך זה קצת יותר כח רצון... משהו לא בסדר בראש שלי.
ואת ההכחשה הזאת אני רוצה לעקר מהשורש. אז כעת כאשר מתגנבת לי שוב המחשבה הטפשית שאולי אינני מכור, אני פשוט פותח את הקובץ הזה במחשב, קורא בו קצת והכל בסדר. אני חוזר למימדים האמיתיים שלי ומבין שאני מכור מאוד. אני מפנים שאני חסר אונים מול התאווה ושאבדה לי השליטה על חיי. ואני חייב את זה, עבורי לא מדובר במותרות, כי אם יום אחד אצליח להשתכנע שאני לא כל כך מכור, או שאולי כבר נגמלתי - אני בבעיה רצינית. בעבורי, זוהי החשיבות של כתיבת הצעד הראשון.