היי לכולם,
אהבת חסד - רק עכשיו רואה את ההודעה. אני רואה שאין לי את המספר גם כן... אם תרצה תשלח לי בפרטי.
טהרני - תודה...
עברו עוד עשרה חודשים מאז הפוסט הזה.
בינתיים חזרתי לסורי. בכל התחומים אין לי נקיות כלל ואף שברתי גבול נוסף.
עם זאת, אני מאד לא רוצה לחזור לקבוצות. אני מרגיש שההקלה שהייתה לי מבחינה נפשית, כולל הקלה באובססיות, קרתה דווקא כשלא הייתי בתוכנית. פיתחתי נגדה הרבה אנטי.
באיזשהוא אופן פרדוקסלי, הקבוצות דווקא העצימו לי את האובססיה. בו בעת, את הצעדים לא הצלחתי ליישם. כתבתי על כך בעבר.
עברתי קצת בפורומים עכשיו. וראיתי הודעות של חבר, שפעם היה הספונסר שלי, שנקי זמן נכבד. ואני חושב לעצמי, למה הוא כן ואני לא? ומצד שני, אני חווה דחיה מהתפיסה של המכור לנצח והטרמינולוגיה שנפוצה ב12 הצעדים. אז אני בעצמי לא יודע אם לקנא או לא...
זו לא פעם ראשונה שאני חווה את התחושה הזו של "למה הוא כן ואני לא?"
למה יש חברים שמגיעים ומיד מתנקים וחווים שיפור עצום בחייהם ואילו אני, שביליתי מאות שעות במאות קבוצות ושיחות טלפון במשך חודשים ארוכים, לא זכיתי לטעום מהמעיין הזה.
פעם הייתי תוהה אם זה כי "לא סבלתי מספיק" אעלק... אם זה לא מספיק, מה כן?
אולי זו סתם מתנה שהם מקבלים מ'אוצר מתנת חינם'?
הסיבה שנכנסתי לכאן היא, שאיך שהוא התגלגלתי למקום שקשור ל12 הצעדים וזה הציף לי את כל הנושא מחדש. ושוב חוזר הניגון והלבטים.
אולי אני טיפש, אבל אני מנסה לא להאמין לקונספט של ה"מכור לנצח". ואני מת מפחד שאולי אני טועה...
אני מסרב להתעסק כל חיי ב"יום נקי" או בלחשוב על כל מבט. בתוכנית אולי היו אומרים, בצדק, שאני רוצה לשתות כמו ג'נטלמן.
אני מרגיש במלכוד. מצד אחד, למרות שבאמת ניסיתי, לא הצלחתי ליישם את הצעדים ואת התוכנית. בגלל חרדה חברתית שאני סובל ממנה, כל קבוצה הייתה עינוי. לפתוח את הפה ולספר על מעלליי מול כולם - רק מלחשוב על זה נהיה לי רע. אני לא לגמרי מצליח להבין מה גרם לי להתמיד בזה כל כך.
האובססיות המיניות שלי הלכו ותפחו. הן הרפו בצורה יחסית משמעותית, כנראה, רק כשהתנתקתי באופן מוחלט מכל מה שקשור או מריח קבוצות וצעדים.
אפילו הייתי נקי (משימוש אחר) תקופה של כמה שנים טובות. ללא קבוצות. בעזרת התערבות של פסיכולוג ובעיקר איזו תחתית שהגעתי אליה.
מצד שני, אולי זו הדרך היחידה?
פעם מכור, תמיד מכור?
הרי ניסיתי כמה וכמה דברים והשבר מתדפק על חלוני יום אחר יום.
איבדתי שליטה על חיי זה ברור. אני לא צריך שום קבוצה או מכור שיגידו לי את זה. החיים קשים לי מאד. ההתמודדות הנפשית היא חוויה נוכחת יום-יום.
אני כן מרגיש שעם כל המשבר והשבר שאני חי בו כבר שנים, השנים קצת עוזרות להיות יותר מודע למה טוב לך ומה לא. זה לא בהכרח אומר שזה עוזר ליישם את זה. מצד שני יש דברים קשים בסבל רצוף. הרבה ציניות, הרבה חוסר אמון בשינוי וובעצמי. לאות גדולה. חוסר חשק. השלמה, אבל בקטע רע.
אני באמת לא יודע מה נדרש ממני. ישנם ימים שבהם התקווה ממני והלאה. קשה לחיות ככה. זה מאד לא יציב. אני נע ממצב למצב במהירות רבה. כמו ספינה טרופה בלב ים עם רב חובל שיכור.
מקווה לטוב. ולעצתך, בה תנחני...
לילה טוב