חולם כמו יוסף כתב on 21 אוק' 2021 09:41:
שלום חברים!
עד עכשיו הייתי עושה עבודה רוחנית עם ספרי יהדות(חסידות/מוסר) תכלס לא הצלחתי להגיע איתם להחלמה עם אחד הצלחתי תקופה יחסית ארוכה. בכל מקרה יש הרבה מקורות ל12 הצעדים ביהדות והייתי שמח לשיתופים של אנשים שיודעים איפה למצוא את זה בספרים מה שיכול לתרום פעמיים לפחות לי:
1. עבודה על הצעדים ללא החבאה משאר הסובבים בזמנים שאי אפשר לשתף באתר או בקבוצה.
2. חיבור יותר חזק לדברים, כי אצלי עבודה רוחנית קשורה בהכרח ליהדות לבורא ולמסורת חכמים.
אני מצאתי מקורות לנאמר בספרי חסידות ברסלב ובפרט בספרו של הרב ארוש "בריתי שלום".
אשמח מאוד למי שיכול לכוון אותי לעוד מקורות. תודה רבה!
שלום נסיך,
ברשותך 2 הערות, אתה לא חייב להסכים עם אף אחת מהן.
1. אסור לנו לקרוא את הספר "בריתי שלום" של הרב ארוש שליט"א.
הרב ארוש הוא ת"ח גדול, צדיק ועובד השם, מבכירי משפיעי ברסלב, החזיר אלפים בתשובה, זכה והספר שלו "בגן האמונה" התפרסם בעולם ואפילו תורגם לאחרונה לסינית, הרב מקושר להרבה מאוד צדיקים בדור וגם לקהילה הסגורה והמצומצמת של ל"ו צדיקים, אני זכיתי להכיר אותו לפני 18 שנה בערך, ולמדתי ממנו המון.
יחד עם זאת,
לנו, כאנשים שמתמודדים עם התמכרות לתאווה, לדעתי אסור לנו לקרוא את הספר הזה. הוא לא רלוונטי אלינו.
מדוע?
כי הבעיה שלנו היא לא "פגם הברית" או "קדושת העיניים". הבעיה שלנו היא ההתמכרות. באותה המידה יכולנו להתמכר לאוכל, לאלכוהול, לסמים. לצערנו התמכרנו למה שהתמכרנו. וזה מאוד מבלבל ואנחנו חושבים שהבעיה שלנו היא פגם הברית. אז זהו שלא.
זה לא שאנחנו לא פוגמים בברית, לצערי בכל נפילה פגמתי הרבה, ברור לי.
אבל לתת לנו מוסר ועצות על פגם הברית זה מחטיא את המטרה, כי הבעיה שלנו עמוקה יותר, אנחנו ברחנו ממשהו, הגענו להתמכרות הזו לא סתם, לכן גם חתונה לא עזרה לנו כי הבריחה נותרה בריחה.
אם מישהו לא מכור מתמודד עם שמירת העיניים, עם פגמי ברית - הספר הזה הוא ספר חובה בשבילו.
אנחנו, שמתמודדים עם דברים אחרים לגמרי, החלק של "פגם הברית" הוא החלק המשני, תוצר הלוואי של המחלה שלנו. הבעיה העיקרית היא עצם ההתמכרות.
2. ומכאן אני עובר לשאלה השניה שלך, שהיא נפוצה כמעט אצל כל מכור שומר תורה ומצוות, והיא - האם והיכן יש מקור או אסמכתא ביהדות לשיטת 12 הצעדים.
במקום לענות לך ישירות אני אספר לך מהנקודה שלי.
בשנת 2016 בערך או אולי 2017, נכנסתי לאתר "כיכר השבת" וראיתי שם פרסומת שצדה את עיני: נפלת ברשת? נכשלת? כלים אנונימים ליציאה מהנפילה.
הקלקתי על הפרסומת הזו כי הייתי גמור כבר אז.
נכנסתי לאתר, והתחלתי לקרוא, והזדעזעתי לגלות (אמיתי) שקבוצה של אנשים הקוראים לעצמם שומרי תורה ומצוות, לא מתביישים לייבא שיטה גויית מובהקת של אלכוהוליסטים אנונימיים, שיטה שחיבר אותה גוי שהיה שתיין, ועזרה לגויים שתיינים, ומביאים אותה עכשיו לי? אני שסיימתי כמעט חצי ש"ס? ילך ללמוד מהגויים הירודים האלה?? אני, שעומד ודורש בליל שבת בבית הכנסת? אני שמייעץ לבחורים בישיבה, ילך ויעשה 12 צעדים? לא לא, ממש אבל ממש לא. המזרוחניקים האלה הגזימו עם הפשרנות שלהם. זה מתחיל ב-12 הצעדים ובסוף אתה מוצא את עצמך בכנסייה.
כך אמרתי לעצמי.
פחות מ-24 שעות לאחר מכן, נכנסתי לאתר של חיפוש תאווה, הקשתי את המילים &^%% , צפיתי איך %^& עושה ^&^#^%# ובמשך חצי שעה לפחות חיפשתי עוד סרטונים שהכילו (^$#&@ עד שגמרתי.
לאחר יום או יומיים זה המשיך והמשיך ובעצם חזרתי להתמכרות שלי.
אז בוא נעשה סיכום של ההתנהגות שלי:
יום א': רואה את הדברים הכי חמורים באינטרנט
יום ב': מוצא משהו שיכול להיראות כמו פתרון (12 הצעדים)
יום ב', המשך: מנסח במוח שלי מאמר מערכת זועם סטייל יתד נאמן נגד הרוחות הזרות החודרות למחניינו
יום ג': חוזר לפורנו
בקיצר, אחלה דיסוננס.
כשהייתי בהתמכרות לא שאלתי "באיזה הכשר זה". בלעתי מכל הבא ליד. וביקשתי עוד.
וכשהציעו לי פתרון, פתאום נעשיתי מהדר ומחמיר והתחלתי לבדוק בציציות של נותן השירות. ולנסות לחפש מה לא בסדר בשיטה שלו.
מה שחמור יותר מהכל, זה, שהמשכתי עוד כמה שנים להתבוסס בח**א של עצמי עד שבחסד אלוקים נכנסתי לפה שוב והפעם בלי טריקים ושטיקים.
אם הייתי נותן לעצמי שחרור אמיתי ופותח את הראש ומקשיב, אולי היום כבר הייתי מפוכח, נקי, מחלים או איך שלא קוראים לזה.
אבל תרשה לי להוסיף.
התשובה האמיתית והפשוטה היא שאין מקור ל-12 הצעדים ביהדות.
זה אור שהשם הוריד לעולם דרך גוי.
אוקי, צעד מספר 3 נרמז בשיחות הר"ן אות ב'. אתה יכול למצוא עוד רמז פה רמז שם. אבל זה לא הקטע.
אנחנו חולים במחלה של גויים והתרופה שלה היא תרופה של גויים.
ומשום פיקוח נפש - מותר לכתחילה.