חולם כמו יוסף כתב on 25 אוק' 2021 05:10:
העלית נקודה מעולה ואני שמח על כך,
הא בהא תליא ולא קשיא.
הסבר:
הפתרון של "פגם הברית" מפורט בספר בריתי שלום לאורכך ולרוחב.
הפתרון של "התמכרות" נמצא בתכנית 12 הצעדים.
אם אתה מכור, אתה צריך את התכנית, והתפילה וההתבודדות תסייע לך המון (לכל צעד יש את התפילה שלו, וזה בעצם לעשות מהתורות תפילות)
אבל צריך להבין שהעיקר פה זה הצעדים, והתפילה מסייעת.
(כמו ההוא שהיה מבקש כל הזמן מהקב"ה, אני רוצה לזכות בלוטו, פעם אחת הוא קיבל תשובה מהשמיים, עד היום לא קנית כרטיס... אני התפללתי במשך שנים לצאת מזה, זעקתי את חיי, אבל לא עשיתי את הצעדים בכלל, ולכן נשארתי בבוץ, עכשיו אני בצעדים ומרגיש שזה מתחיל לעבוד. הצעדים זה הכרטיס שלך)
ואם תרשה לי קצת יותר פנימה.
בכל בעיה שמתרחשת לנו בחיים אנחנו יכולים לנוע בתגובה שלנו בין חוויה של "קרבן" - אני פסיבי למציאות והמציאות שולטת בי - לבין חוויה של לקיחת אחריות, צמיחה אישית ועבודה פנימית.
כאשר אני מכור,
ואני מאשים את הדור בו אני גדל, את החבר שלי שהיה איתי בדירה כשהייתי רווק וחשף אותי לסרטים הכחולים, את ההורים שלי אולי, את אשתי, אפילו את השם, אז כולם אשמים, ואני צדיק תמים בבחינת "מה יעשה הבן ולא יחטא", וממילא לא נדרשת ממני שום עבודה פנימית, אני מתפלל על זה ולא נענה ואני מוסיף את זה לסל של ההאשמה שלי. אני קרבן של הנסיבות ומותר לי לחטוא, ליפול, להשתמש.
אבל,
אפשר להסתכל על זה אחרת, כמו אלעזר בן דורדיא, אין הדבר תלוי אלא בי. אם לא אעשה עבודה פנימית ומקיפה, חשבון נפש נוקב וחסר פחד, ואת כל הצעדים - לא אצא מזה עולמית. אז אני לוקח אחריות ונהיה 'גבר' סופסוף ומתחיל לעבוד צעד אחרי צעד.
זה לא קל בכלל,
אבל רק ככה אני מגיע פנימה אל השורש ממנו התאווה שלי יונקת, אל המקום בו ההתמכרות שלי התחילה, ומטפל בו. כן, זה יכול לקחת אפילו שנים, וכן כל חיי אני אהיה בסכנה ליפול שוב, אבל העבודה שאעשה תהיה כל כך עמוקה וכל כך גדולה וכל כך רחבה וחזקה - עד שזה ישפיע לי בכלל על כל החיים ועל כל המציאות שלי וירחיק אותי יותר ויותר מהחטא ומהנפילות.
לעומת זאת, אם אסתפק רק התפילה ואהיה פסיבי, ברגע ששבוע שבועיים אני 'נקי - זאת הרי לא עבודה פנימית או משהו מסודר, אז השורש פורה ראש ולענה עוד נמצא וגדל ובועט וחי ונושם - ואז ברגע שאשכח להתפלל אחזור שוב במלוא העוצמה אל התאווה.
מקווה שהבהרתי את הנקודה הייטב.
אוהבים אחי ובהצלחה