לסוד ואסירות היקרים.
אינני דובר המשתדל בס"ד. אך ההבנת הנקרא שלי במה שהחבר כתב היתה, כי את תחושתו הסוביקטיבית הוא רשם.
כלומר, לא חשב מאן דהוא כי תכנית ההחלמה דורשת מהמחלים לחשוב רע ולהרגיש רע, להיפך הוא כמו שציינתם.
רק תסכימו שההתעסקות עם פגמי האופי שלי, ראייתם, ההצפה שלהם למודעות, ההתמקדות בהם. מציפה בי תחושות של גועל עצמי חשיבה רעה על עצמי וכו' כן, גם בספרות האהובה עליכם, מתוארות תחושות אלו בהקשר הזה. "רועי" תיאר את התחושות האלו כפגישה עם מפלצת..
תחושות אלו קיימות הן בתחלית התהליך, אבל רק בהתחלה, כי הריפוי שלהן הוא
דוקא באור שאני מאיר אותם ולא בהתעלמות מהן, ויתרה מכך, ההתעלמות מהן לא הקלה עלי, החושך שהם היו בו , לא היה באמת חושך שהסתיר, הוא היה רק חושך מחשיך ומכאיב.
אחשוב כי צדק החבר "כאוב" [
] כשכתב לעיל, כי מצב נפשי זה, בו תחושותי מושפעות ממה שאני חושב על עצמי כטוב או רע. הוא שורש רע פורה ולענה. חוסר קבלה למי שאני עם כל המכלול שלי הוא בעייתי.
קבלה הוא המפתח לכל בעיותי היום. מוכר?
אחשוב, אולי כי לא חשתם את הדברים שנרשמו, רק בגלל שכבר הארתם כל פינה אפילה וכו' וכבר עברתם לאור. יש כאלו שברגעים הראשוניים שלהם ביציאה מחושך עמוק, האור מכאיב להם בתחילה, ממצמצים הם בבהלה.
אסיים בתפילה לבורא אור וחושך, שיאיר, וינעים לי את האור. לגולל חושך מפני אור שיגלול לי את החושך ועדיף שיישאר גלול..