תודה רבה סוד,
אשתף על עצמי, שאסירות תודה אין לי בעברי אירועים משמעותיים של טראומה, או סיבה ממש טובה לברוח.
אמנם פגמי האופי רבים וקשים, אך אני מרגיש שיש חלוקה של פגמי האופי,
הקול של בשבילי נברא העולם - האגו, הרצון לבלוע הכל, ריכוז עצמי, וממילא צורך בערך, משמעות, חיבור, תשוקה, געגועים, רוחניות, אלוקות, עוצמה,
הקול של מה אנוש כי תזכרנו - בושה, אשמה, פחד, הלקאה עצמית, שנאה עצמית, יאוש, פסימיות, מחשבות אובדניות, עצבות, עצלות,
הקול הראשון הוא חיובי במהותו, רק שאנו חולים בחלמה רוחנית שלא נותנת לנו להניח כל דבר במקומו הנכון, ובזה אני הופך את אלוהים לעבד שלי. וכן את כל העולם הרוחני שלי.
הקול השני הוא שלילי במהותו, קול של קטרוג, קול משטין, קול שכשאני שומע אותו אני במצוקה נוראית. (לא נכנס כרגע למה נברא הקול הזה ומה בכל אופן כן חיובי בו)
עבורי כמכור לתאווה, שני הקולות היו סיבה לשימוש.
הקול הראשון - מצאתי בתאווה רוחניות. מצאתי שם חיבור ערך משמעות, יופי אמנות, דברים מעבר לטבע, רגשות, תשוקה רומנטיקה, ממש אלוהות!!!!
הקול השני מצאתי בתאווה מקלט מהמצוקה הנפשית. מספיק רעש כדי לחפות על הקול השטני, מספיק אטימות כדי לא להרגיש, פשוט להוריד את השאלטר של הרגשות המציאותיים.
ואני מזהה בי 2 מצוקות.
מצוקה ראשונה - כמיהה
מצוקה שניה - בריחה
ולכן אני מתחבר כל כך לפוסט הזה.
כי הפסיכולוג יכול אולי לגעת במצוקה השניה, בבריחה, בקולות השטניים, בפחדים, ביאוש,
אבל לא יכול למלאות את המשבצת הריקה של הקול הראשון ששואף למילוי, לערך, כמה לחיבור, למשהו מעבר...
ושם אני בהחלט מרגיש חולה רוחני. ולכן אני כאן. כי אני צריך תרופה רוחנית. הצעדים סיפקו לי את זה.
תודה סוד על השירות
forum.gye.org.il/index.php?topic=3501.msg36519#msg36519