קודם כל, זה רק בקבוצות דוברי עברית. בחו"ל זה לא קיים. אני חושב שזה הגיע מ-NA, תכנית 12 למכורים לסמים, ששם זה אפילו עוד יותר מקובל, וחלק ממייסדי SA בארץ התחילו את דרכם שם. זה מקובל גם בעוד תוכניות צעדים, אבל אני מאמין שגם הם שאבו את זה משם. לפי מה ששמעתי NA היא תכנית הצעדים הגדולה בארץ.
נראה לי שהמשמעות היא שאנחנו אוהבים ומקבלים אותך כפי שאתה. מזדהים עם מה שאתה משתף, מבינים לגמרי, וממש לא סולדים או מזדעזעים מהדברים שאתה אומר שאחרים אולי היו מתחלחלים לשמוע. היינו שם כמוך ואנחנו יודעים בדיוק על מה אתה מדבר.
ואחרי כל ההסברים, אין מקרא יוצא מדי פשוטו. זו פשוט דרך להביע אהבה עמוקה וכנה שקיימת בין מכורים במילה אחת קצרה.
אני עד היום זוכר חבר שהגיע לתכנית וסלד מהמילה הזו, כנראה בחוג שבו הוא גדל אהבה הייתה נחשבת מילה קצת חילונית, והוא גם לא האמין שבאמת אוהבים אותו, וטען שסתם אומרים את זה מהשפה ולחוץ. כשאני שומע או אומר היום "אוהבים", אני ממש מרגיש שזה בא ממקום פנימי ועמוק מאוד, ושזו לא רק איזו מילת נימוס מקובלת אצל מכורים. הקבוצה היא כנראה המקום היחיד שבו אני מרגיש שאוהבים אותי בצורה כל כך חזקה, יציבה ובלתי מותנית.
אוהבים!