התעוררתי לחשיבה נוספת על הימים הנוראים בעקבות שאלה שהפנה אלי 'אדם יסודו', הוא תמה על תגובה שכתבתי בפוסט שלו, מדוע איני מפחד מאימת הדין. והלא מלאכים יחפזון, התגובה ששגרתי היתה, שאני באתי ממקום נורא, עבורי חשבון הנפש הוא עניין יומי. הוספתי שלי לא כדאי לפחד, מנעורי הפחד היווה גורם מרתיע ומרחיק. מעין תירוץ למעבר למדרכה השניה בגלל ש...
לימדו אותי שדבר לא קורה בעולמו של הבורא בטעות ושכדאי לשמור על פתיחות הדעת, להקשיב לכל, ובמיוחד לבני אדם שיש יסוד להנחה שכדאי להקשיב להם, ולכן התיישבתי לכתוב לעצמי על הרגשות שלי, לאחר שיחה מועילה עם הספונסר שלי, הסתדרה לי תמונת מבטי, כששיתפתי בקבוצה הטלפונית בקצרה על מחשבותי והרגשתי, שמעתי את שמואל שאמר שדברי הועילו לו, אני כותב את הדברים בכדי שיובררו לי באופן יעיל יותר. ויהי רצון שיהא לתועלת גם לאחרים.
נתחיל עם העובדות, אני פחדן. פחדן גדול. כל שקית מרשרשת על שיח מצוי דמתה באוזני כגדוד של מתאבדים פוטנציאלים הבא להענישני על מאות מיליארדי הנשמות ששיזל"תי, שנים שלא ביקרתי בבית כנסת (למעט ליל שבת, אז לא יכולתי להימלט מהחבר'ה...) מרוב פחד, טמא שכמותי אסור לו לדרוך בבית הקדוש הזה, מילדותי פחדתי מבתי קברות... הייתי משוכנע שהמתים מצביעים עלי כמנוול הגדול ביותר באזור... ביקרתי לראשונה בחיי בקבר רחל, אחרי חמש שנים בהחלמה... שנה לאחר מכן זכיתי להיות גם במערת המכפלה...
זו האמת, כך התחלתי את דרכי בהחלמה, מרגע שהצטרפתי ל 12 הצעדים ולתוכנית S.A שהצילה את חיי. הבנתי שאיני יכול להיות נקי עם פחדים כאלו, אמת, עשיתי מעשים שלא יעשו לפי כל קנה מידה, עברתי על מצוות התורה ללא גבול, יש מי שאומר שהייתי אנוס מוחלט לגביהם, ויש אחרים שטוענים בלהט שכן אקבל עליהם עונש, בכל מקרה אם אני רוצה להיות נקי, ברור שזה לא הזמן להתעסק עם הסוגיה הזו.
נכון, התורה מצווה עלי 'ויראת מאלוקיך', אבל גם 'וחי בהם', אני לא יכול לחיות כך, בשבילי להשתמש, זה למות. כדי לא להשתמש, עלי לדבוק כעת במצות 'ואהבת' בעיקר. והתחלתי לבקש ממנו שיקח ממני את הפחד. אני חסר כח מולו. הוא גורם לי לעשות עוד דברים מפחידים... אני רוצה לאהוב ולהתקרב, ולא יכול. לימדו אותי, כהשתדלות, להפנות את האנרגיות שלי לאהבתו יתברך, לא לפחד ממנו. לדבר איתו, שטחתי בפניו כל מחשבה, מטופשת וקטנונית. גם את הכמוסות ביותר, גם את אלו שלא העזתי לחשוב שאני חושב...
אט אט פחדתי ממנו פחות, כשראיתי את הארת הפנים שלו כלפי (תמיד אהבתי את ברכת כהנים - 'יאר ה' פניו אליך'..) במהלך ההחלמה, כשהרגשתי נתמך על ידו במצבים שלא היה ניתן לעבור אותם בלעדיו, היה לי עוד יותר נעים במחיצתו. שלא תבינו חלילה לא נכון, אני לא שולט בַּפחד, הוא קיים, הקב"ה הוא זה שלקח ממני את הרגשת האשמה הנוראה ויראת העונש הגדולה שהיתה לי, ונתן לי אפשרות להתנהל ביום יום בלעדיה.
אמת, מלוא כל הארץ כבודו, הוא החותך חיים לכל חי, אין קץ וקיצבה שיעור ופירוש לגודלו ועוזו הבלתי נתפסים, וכדוגמא אביא את שכתב דניאל (פרק י') המתאר רק את אחד משליחי הבורא, את 'האיש לבוש הבדים' – מלאך בגובה של 8000 קילומטר בקירוב... (גודלו כתרשיש = 2000 פרסאות כפול 4 קילומטר לפרסה...) פניו כמראה ברק, ועיניו כלפידי אש... וקולו כקול המון... חגי זכריה ומלאכי שהיו עימו ברחו למרות שלא ראו, רק הרגישו...
צדיקים וגדולי עולם מכירים בגדולת הבורא ואוהבים אותו בכל נפשם, הם יכולים לקיים מצוות ואהבת ומצוות ויראת מאלוקיך יחד. לרימה שכמותי, למי שהתרגל שפחד הוא רע, לא קל לאהוב ולפחד בו זמנית. עבורי האפור אינו קיים. ראיתי תמיד את העולם כולו בשחור ולבן, אני חייב שם סיוע ממנו. נראה שנדרשת מדרגה לשילוב פחד ורעדה מאימת הדין ואהבה, יש לי עוד דרך לשם.
אנסה כן להתפעם מעוצמתו, להשתומם ולהתרגש ממלכו של עולם השולט ביקום כולו. אני בא ליום הדין, לאהוב את אבא - להתרגש מהמלך, להיות קרוב אליו, אוהב ומרוגש. שנים לא אהבתי את מי שפחדתי ממנו, כיום אני יודע שבנו הנני, מיוחד ואהוב, למרות שהסתובבתי במקומות נמוכים למדי, הוא נתנני להתקרב אליו.
פעלתי לפי מה שהסבירו לי - תתמקד באהבה ואז יהיה לפחד פחות מקום. כנראה זה הדבר שילד מיוחד כמוני צריך. היום אני עמל על אהבת אלוקים, ברור לי שעלי לאהוב אותו לפחות כמו שפחדתי ממנו... אני מאמין שבעתיד הוא יראה לי את הדרך הנכונה גם לירוא ממנו.
ואם אכן הגיע הזמן, הריני מוכן ומזומן לעשות רצונך גם כאן, ולכן השנה אשא תפילה בראש השנה - ובכן, מלכי היקר, תן פחדך, באופן הנכון לי... שתתווסף היראה לקירבתי אליך, שחלילה לא אמצא עצמי רחוק ממך...
חַנוּן כְּהַבְטִיחֲךָ לְבְנִקְרַת הַצוּר מָחִיל... זַעֲקִי קְשׁוֹב בְּעֵת אַתְחִיל... צְדָקָה אַקֲוֶה מִמְךָ וְאוֹחִיל...