שלום! !
אני רוצה לשתף כאן את החברים במה שעובר עלי ובמה שאני מתלבט, אם מישהו ימצא שגם הוא מתלבט עם דברים כעין זה שיכתוב גם הוא
אני עוסק סביב התוכנית ב' שנים, אבל רק לאחרונה התחלתי ב'רצינות', הכוונה: רק בב' חדשים אחרונים
הבעי' שלי:
אני מתקשה מאד בצעדים ב' וג', דהיינו נקודת ה"אמונה", הגם שאני חרדי, אבל לדאבון לבי, במשך השנים שהייתי מכור לתאוה, הייתי גם מכור לקריאת ספרים מכל הבא לידי, ובהם ספרי כפירה הרבה מאד
(זה הי' חלק מהסם שלי, נהניתי מסיפורי תשוקה ורומנים, ולעומת זה נהניתי גם מסיפורי כפירה, ולרוב שניהם ביחד, כיום אני מבין שזה חלק מהמחלה שלי: טינה על העולם, הרגשתי יותר חכם ויותר אינלקטואל מכל החרדים האלה ה"שוטים", הסתכלתי עליהם מלמעלה למטה, ורק לאחרונה כשנקשרתי להתוכנית, הבנתי מי החכם ומי הטיפש, ומי למעלה ומי למטה)
אח"כ כשבא האינטרנט הייתי פתוח ומכור לכל מיני פורומים, מהם של חרדים שכתבו כל מיני כפירה בלשון ישיבתי באופן של 'לומדות', וניכר שכמה מהם תלמידי חכמים ולמדנים... וכמובן שכפירה כזה מטפטף לעומק הלב..
האמת הוא שאני לא רציתי דוקא בכפירה, ואדרבה רציתי להיות "מאמין", אבל למעשה ארס הכפירה נזרם בתוכי ונעשה חלק מהחיים שלי, אני כיום טיפוס לא מאמין, זה טיפוס אומלל מאד, שלא תדעו מזה..
אמנם הייתי תמיד חרדי, לא הי' מצב בה יצאתי באופן רשמי מן הדת, כלפי חוץ התנהגתי כחרדי מאד, אבל בפנים הייתי יבש מן אמונה, וזה גרם שהיו תקופות ארוכות בה כמעט שלא נזהרתי בקיום מצוות, אע"פ שמעולם לא חללתי את השבת, אבל בדברים "קטנים" כגון כירסום ציפורניים בשבת, או לחיצה על הפלאפון (אולי עשיתי עם שינוי) וכ"ש השמטת תפלות ותפילין במשך שבועות ארוכות, זה הי' דבר מצוי אצלי
כמובן שגם בזה היו מצבים שונים, אני קורא לזה מצב יציב ומצב מבולבל
מצב יציב:
בשעה שהייתי מתנהג עכ"פ כמו אדם נורמלי, עושה העבודה שלי, קם בבוקר בשעה רגילה, אוכל ארוחות הגונות, והולך לישון בשעות סבירות, ובמצב כזה הייתי נוהג פחות או יותר באופן דתי אע"פ שהייתי בפנים ריק מכל זיק אמונה יהודית..
מצב מבולבל:
הנהגה בלתי נורמלית, קימה אחרי חצות, ושכיבה אחרי אשמורה השלישית, אכילת ממתקים במקום ארוחות נורמליות, וכמובן ה"שימוש" בהסם הסקסי באופנים שונים שאכמ"ל, לדאבוני במצב מבולבל כזה לא הייתי מתנהג באופן דתי רק כלפי חוץ, אבל כשאף אחד לא ראה השמטתי תפלות וכו' וכנ"ל
אני צריך להוסיף שיש לי ספק אם מצב האמונה שלי נגרם רק מחמת קריאת ספרים של כפירה ופורומים באינטרנט, כי אני חושב שבעצם יש לי נטיה לכפירה מילדותי, עוד לפני שהייתי פתוח לספרי כפירה, אבל אני לא ברור שזה כן
זאת, ועוד. אחרי שנים שהייתי מכור, עשיתי שבועות חמורות מאד, דהיינו שאם אכשל בעבירות אעשה כך וכך, מתחילה זה עזר קצת, אבל אח"כ שקעתי מאד שוב בתאוות, ולא עזרו כל השבועות החמורות, וזה גרם לבסוף לחיזוק.. הכפירה, לפי שהרגעתי את עצמי שזה לא כלום, וזה שום דבר! וכבר לא חששתי על השבועות
לעומת זה, אני אדם שרציתי איזה 'משמעות' לחיים, ולכך התפתח אצלי במשך השנים 'יהדות בלי אמונה', כי באמת רציתי להיות אדם טוב ויהודי טוב, רק לא הייתי עוד מאמין ביהדות כמו שצריכים, אז מה עושים?
התחלתי לפתח "יהדות באופן שלי" (אח"כ ראיתי באינטרנט שישנם רבים כיום המתלבטים בעניני אמונה שפתחו "אמונה" כזאת, הם לא מאמינים בתורה מן השמים, אלא הכל באופן של 'מסורה יפה')
במשך הזמן התחלתי להדגיש את 'בין אדם לחברו' שזה העיקר, באתי מזה לאיזה הרגשה כי 'אלקים' משמעותו איזה כח המעניק חיים וחסד לכל הנבראים, ואם רוצים בטובת כל הנבראים, אז אתה על הצד של אלקים, ואם אתה רוצה רק בטובת עצמך, ובפרט על חשבון הזולת, אז אתה לצד השטן, בקיצור: אלקים: ה"כלליות", השטן: ה"פרטיות"
הי' מצבים שלא האמנתי בשום דבר, תורה מן השמים וכו', העיקר שיש אלקים, והוא רוצה שאנחנו נהי' אנשים טובים. הי' גם מצבים שלא האמנתי או היו לי ספקות גם במציאת הבורא
מצד שני היו לי מצבים שחשבתי שאי אפשר שכל המשמעות של החיים הוא רק "להיות טוב אחד להשני", כי מה תועלת בכל הבריאה מזה, שהלא לפי זה, התכלית הוא רק לאכול טוב, ולשתות טוב, ולישון טוב, תאוות, כבוד, ולהרויח כסף ואחרי איזה עשרות שנים.... להזקין, לחלות, ולמות ולרדת אל הקבר המרקיב...
.....וא"כ איזה משמעות יש לכל זה? ומזה באתי להאמין שיש איזה תכלית ל"התעלות נפשית ורוחנית" וכו' אבל גם בזה האמנתי (ואולי מאמין גם עכשיו) שהעיקר הוא הטובה להזולת, וזהו האופן בה מתעלים, כמרגישים טובת הזולת לפני טובת עצמו, וזהו הדבקות באלקים
עד היום הזה יש לי ספקות באמונה, אבל זקנתי והחלטתי שהספקות הללו לא יוסיפו לי שום דבר, לכן אני מנסה להיות יהודי טוב, ללמוד תורה קצת, ולקיים את כל ההלכות, וכו', ושלא לחשוב על דברים העומדים ברומו של עולם הפילסופי
ישנם דברים שקשה לי מאד להאמין בהם כראוי, אבל אני לא עושה עסק גדול מזה, לדוגמא: אני מתקשה מאד להאמין בהשגחה פרטית, שאלקים מתערב בכל דבר קטן וגדול בעולמינו, משום מה זה לא נראה לי, אז אני לא חושב מזה
כל זה הי' עד שהגעתי לתוכנית,,, כשהגעתי להתוכנית הזאתי של הגויים 'בִּיל' ו'רוֹי קֶאי' וחשבתי הנה מצאתי ה'ישועה שלי', ופתאום אני רואה שה'ישועה שלי' זה הדבר שצחקתי ממנו כל השנים, ה'ישועה שלי' אומר שאני צריך להאמין באמונה פשוטה במה שאבי התמים מאמין ובמה שהמשגיח הנאיבי וכל הבני תיירה מאמינים...
ועוד יותר, כפי שהספונסר שלי הסביר לי, שזה חלק מהמחלה שלי: ש ל י ט ה, לשלוט על הכל, ששום דבר לא יהא בלתי רשות השליטה שלי, ומזה גם שהכל אני צריך ל ה ב י ן, אני קורא לזה: ש ל י ט ה ש כ לי ת, אם יש דבר שאיני מבין היינו שאינו תחת שליטה שלי, על זה לא אוכל להסכים, ה כ ל ב ש ל י ט ה, גם השכל, גם הנפש, גם התורה, גם העבודת ה', הכל בכל מכל, משום שאני מבין שכן צריך להיות
התוכנית מלמדת אותנו הכנעה : ת ע ז ו ב ! ! Let Go וזה סובב גם על ה"שכל" וה"הבנה", אל תסמוך על השכל, אל תעשה רק מה שהשכל מתרת לך, תכניע את עצמך, ותפקיר את השליטה השכלית שלך, תעשה מה שאומרים לך לעשות, (בדיוק מה שהמשגיח הטיף לי בשם הבריסקר רב ואני צחקתי על זה ובזתי לה בלבי, ועכשיו זה הצלת חיי, צחוק הגורל)
אבל מה עושים..........................? ואיך עושים..................................?
מתחילה חשבתי שי"ב צעדים הוא תוכנית פסיכולגית, ואם צועדים לאורה, זה מפתח איזה שינוי בנפש, כגון זה שמפסיקים ללחום אפילו נגד התאוה, ומקבלים הכל בקלות וכו' וכו' ולא משנים מה שא"א לשנות וכו' וזהו הרפואה נגד מחלת התאווה
אבל אח"כ ראיתי שהתוכנית פועלת רק אם מכניעים א"ע לגמרי, ומקבלים הכל בתמימות ובהכנעה, וקבלתי "ספונסר", והוא אומר לי שהדבר הראשון שאני צריך להאמין שרק "הוא" (הכח עליון) יעשה את זה, לא אתה! לא שינוי בנפש! לא כח בתוכך! לא ענין פסיכולגי, רק הוא! רק הוא! רק הוא! רק הוא! רק הוא! רק הוא! רק הוא! רק הוא!רק הוא! רק הוא!
אני עובד על זה מאד, ולפעמים זה לא כ"כ קשה, אבל סוף סוף מבצבץ בפנימיות נפשי הספקות, ישנו תולעת הספק המכרסם בי, האם באמת אלקים מתעניין במה שהולך בי?
אני מדגיש, שאני מתרגל את זה, אני מתפלל על זה, אני מתחנן לפני הבורא שאני מסופק בקיומו שירחם עלי ויתן לי אמונה, מה אני יכול לעשות? דבר אחד אני יודע התוכנית זה החיים שלי, לא נשאר לי דבר אחר להציל את חיי.....
לפעמים אני חושב על מהלך כזה:
יש "כח עליון", אבל יש גם "דרך הטבע"..
מי שמכניע את עצמו לאלקים הגדול הזה, שהוא הטוב האמיתי, והדבר האמיתי, ומקבל עליו לעשות רצונו, ומבטל רצונותיו העצמיות, אז הכח האלקי הזה מתחיל לפעול בקרבו..
זה כמו שזה ביד האדם להסכים על זה, אם האדם פותח את הדלת מכניס את האלקים ואז הכח הזה עושה הכל עבורו, ואם האדם שקוע ברצונותיו העצמיות, אז הוא ביד הטבע עצמה, (זה נח לי להאמין באופן כזה, כי זה מתרץ לי מה שקשה לי על השגחה פרטית שהלא רואים דרך הטבע וחיילותיו, והלא הטבע יש לו כח גדול, ורואים מליונים אנשים שהולכים ע"פ טבע ומצליחים..)
אולי זה מתאים עם "אלקים כפי שאנחנו מבינים אותו"!!!
אבל עם כל זה לפעמים אני אומלל מאד, כי הן אמנם יש הרבה מצבים בהם אני מרגיש קצת את הכח עליון, ואני מתפלל אליו בחמימות, אבל מצד שני ישנם המצבים בה אני מרגיש כאילו אני 'לוחץ' את עצמי להאמין בכח עליון - כדי שאוכל לקבל את התוכנית, והן אמת שזה לא צריך להפריע לי כי סוף כל סוף התוכנית הזאת הוא הצלת החיים שלי, אבל אז אני חושב שא"כ אתה לא מ א מ י ן באמת בכח עליון, אתה רק מ ק ב ל את זה בשביל הצלת נפשך, וא"כ לא יהי' לזה קיום אמיתי, כי הלא יסוד התוכנית הוא להאמין באמת, ולא רק באופן חיצוני...
וא"כ מהו העצה לבוא לאמונה באמת?
מטרת הרשימה הזאת: אם יש למישהו בעיות קרובות לזה, נא להעיר ולהאיר, תודה