האמת היא שאף אחד לא אומר לי מה לעשות, ולמעשה אף אחד אפילו לא מייעץ לי מה לעשות, לכל היותר מציעים לי הצעות שאותן אני צריך להחליט האם לאמץ או לדחות, אבל ההרגשה היא אחרת לגמרי, ואני מרגיש כאילו אומרים לי מה לעשות. למה אני מרגיש ככה? די פשוט, כיון שאני יודע שהם צודקים, וכיון שאני יודע שאני חייב לבצע את הדברים. לא חייב למישהו אחר אלא לעצמי, אם לא אבצע את ההצעות האלו - אני היחיד שיפסיד מכך.
הנה למשל היום, בסיום שיחת טלפון עם הספונסר, אחרי שדיברנו על כל מיני נושאים כחברים בתכנית, היה נושא אחד שהוא העלה כספונסר, ענין הקשור להתקדמות שלי בצעד מסויים. אז בכנות, זה לא כיף שמישהו אומר לי מה לעשות, למרות שהוא בסך הכל הציע לי להמשיך לדאוג לחיים שלי...
מה כל כך מקפיץ אותי כאשר מישהו אומר לי מה לעשות, ולמה שזה יפריע לי אם אני במילא רוצה לדאוג לעצמי ולא באמת בא לי למות בזמן הקרוב? נראה לי שזה בדיוק אותו אינסטינקט שגורם לי לא לרצות לשתף בקבוצה על דברים פחות נעימים, או האינסטינקט שגורם לי להתעכב בצעדים כמו הצעד החמישי ("התוודינו בפני עצמנו, בפני אלוקים ובפני אדם נוסף על טיבם המדוייק של פגמינו"). או במילים אחרות: האגו שלי.
והאגו הזה הוא לא חלק נפרד מהמחלה, לא איזה נושא צדדי שמפריע לי להחלים, אלא הוא המהות של המחלה, והניפוץ שלו הוא מהות ההחלמה. קשה לראות את זה כאשר מגיעים להחלמה, אבל הזמן בהחלמה גורם לפקוח את העיניים ולהבין שהסיפור מעולם לא היה המין ולא התאווה אלא אני ורק אני, הכל התחיל ונגמר בראש שלי וזה לא השתנה גם בהחלמה. זה לא שיש לי קרניים ואני איש העולם התחתון, ממש ממש לא, ההיפך הוא הנכון. ממה שאומרים לי בני משפחה ומכרים, אני דווקא איש נחמד, וותרן ובעל עוד כמה מעלות טובות שיוכלו להספיד אותי בבוא היום, אבל רק אני יודע שמשהו בכל זאת לא בסדר עם האישיות שלי וזה האגו.
אז הגעתי להחלמה וקיבלתי ספונסר בשמחה ובששון, ובאמת שכיף לי לדבר ולשמוע ואפילו להודות בפניו בחוסר אונים בעת הצורך, והכל סבבא, עד שהוא פתאום שולף מראה ואני רואה את עצמי ויודע היטב מה אני צריך לעשות, וזאת פעולה של ניפוץ האגו ברמה הכי גבוהה שיש, ואת זה אני לא סובל. הבשורות הטובות הן שאם אני בכל זאת עושה את מה שמציעים לי ולא נותן לאגו שלי להמשיך להתנפח, הפעולה הזאת היא לא חצי תרופה אלא כמעט תרופה מלאה.