משוחרר,
אני מתקשה להבין מה בדיוק אתה שואל. כי אפשר לקרוא את שאלתך בכמה אופנים.
1. האם התכנית מצפה מאתנו להיות חברים או מצפה מאתנו להשתמש ולזרוק (אני בכוונה משתמש בביטוי החריף שלך, כי הוא עוזר לחדד)
2. האם אני חבר אמיתי לחברים שלי או משתמש וזורק
3. האם המצב הכללי בקבוצות או בפורום הוא שיש חברויות אמיתיות או שכולם משתמשים וזורקים
4. אם מישהו מפריע לי בהחלמה האם אני יכול/צריך להתרחק ממנו
5. אם מישהו איננו מועיל לי בהחלמה, האם אני יכול/צריך להתרחק ממנו.
לגבי 1, מה שלמדתי הוא שאנחנו פה בחברותא. טובתנו המשותפת קודמת לכול. להשתמש ולזרוק שייך בעיני לעולם של המחלה, לא של ההחלמה. זה נכון שאני לא חבר לכולם באותה מידה, ולא חבר אוטומטי הכי טוב עולם של כל מי שבתכנית, אבל כן מדובר על קשר אמיץ אישי ואוהב. לא לחינם יש אירועים מעבר לקבוצות: כנסים, טיולים, מפגשים לא רשמיים.
2. זו שאלה שרק אתה יכול לענות בינך לבין עצמך.
3. מן הסתם יש כאלה שמביאים עדיין דפוסים של מחלה לתוך ההחלמה ונוהגים בחברים שלהם באופן מנצל. אבל אני מקווה שזה יותר בשוליים. לי אישית נוצרו כאן כמה חברויות עמוקות מאוד. עד שבאתי לפה חשבתי שאת החברים העמוקים שלך אתה רוכש איפשהו בשנות ה-20 לחייך, כשעוברים עליך תהליכים משמעותיים בישיבה, וזהו. וכאן שמחתי להתבדות.
4. אני חושב שכן, אם אתה נוהג בעדינות, מתייעץ, בודק את המניעים ונזהר מאוד שלא לפגוע.
5. אני חושב שאין חיה כזו. אם אין לך מה לקבל ממנו, אז כנראה יש לך מה לתת לו. התכנית מחנכת אותנו לנתינה. אין לי דרך אחרת להתגבר על הריכוז העצמי שלי.
אפשר לשאול אותך שאלה -
לו יצוייר שאנחנו אומרים להשתמש ולזרוק בחברים שלנו, זה בסדר מבחינתך? אתה חי עם זה בשלום?