בתאווה: שוב דפקתי לעצמי על הראש בתסכול, איך לא ראיתי את זה מגיע? 'זה' הוא טרמפ לא ראוי שלקחתי. אני כבר מחלים שלא מתעסק עם תאווה ופתאום, טרמפ.. האינסטינקט שלי היה להתעלם להכחיש או להדחיק את מה שעשיתי. די מהר הראש החולה ייצר לי את האליבי המדויק להסתרה - "הרי אני עוד עלול להזיק לאחרים" (בשיתוף, אלא מה) "יש בקבוצה חבר חדש שעשוי להתנדף מהתוכנית בגלל שאדם מחלים כמוני מעד". "ואם הסיפור הזה עוד יגיע לאשתי היא תאבד אמון מחדש בתוכנית, וזה בכלל יהרוס לנו את הזוגיות המדהימה שמתפתחת לה בזמן האחרון". ועוד ועוד.
בתוכי ידעתי שאני מספר לעצמי סיפורים ולכן הרמתי טלפון לספונסר שלי. הוא כמובן הציע לי כן לשתף: אתה נעול על זה שיש דרך החלמה אחת. ולא רק שזו טעות, היא גם עלולה להיות הרסנית. תרשה לי לשאול אותך הוסיף, מה נראה לך, היכן יש יותר סיכוי שלא תחזור לטרמפיאדה, אם תדבר על זה או אם תחנוק את זה? בכנות עניתי, אם אשתוק. כך זה היה עד שבאתי לתוכנית. יופי, אם נסכם במשפט קצר - חבל על הטרמפ, עוד יותר יהיה חבל, אם לא תשתף עליו.
שיתפתי. היה לא נעים בכלל. הזעתי כמו סוס. אבל גדלתי. כבר הרבה זמן שאני לא עוצר בטרמפיאדות.
בזוגיות: עוד פעם הקטנתי את אשתי. לא הייתי צריך לעשות יותר מלסנן "נו, מה עכשיו" במבט המיוחד שאומר 'יאאלה איזה מטומטמת'... השקט שהשתלט ברגע על הסלון הבהיר לי שפעם נוספת פעלתי ממקום חולה. מבלי משים פגמי האופי המשמעותיים שלי שליטה שיפוט ביקורת וחוסר פירגון פגעו במי שכרכה את גורלה בגורלי. וזה היה פחות משתיים עשרה שעות אחרי שביקשתי ממנה סליחה (הספונסר, אלא מה?) על כך שעמדתי במטבח עם החשבון של הקניה השבועית בסופר והרציתי לה על הביזבוז הפזרנות וחוסר ההתחשבות שלה במצב הכלכלי המשפחתי...
היא לא אמרה מילה, אבל העיניים שלה הרסו אותי. הם צרחו לעומתי - "מה לעזאזל אתה רוצה מהחיים שלי", ושוב, הסנריו הרגיל: טלפון לספונסר, כתיבת חשבון נפש אישי. מתוך שימת דגש על פגמי אופי הפעילים (כך הבנתי שמאחורי הצורך שלי בשליטה יש המון פחד) ואז השורה התחתונה - 'לך לכפר'. אולי די אמרתי לו, עד מתי אפגע ואתנצל?! זה הופך להיות חסר טעם. איזה ערך יש לכפרה שלי? הוספתי (בפרץ של רחמים עצמיים) תגיד, המשכתי בתנופה, עזוב לכפר, בנאדם מחלים לא אמור להפסיק לפגוע? הוא חייך, שמע, עד כמה שאני יודע אנשים טועים. לטעות זה אנושי. בלי קשר למכורים והחלמה. ואם כבר אתה מדבר על החלמה, ממה שאני מבין, היא מתבטאת במהירות שבה האדם מבין שהוא טועה ומתקן את הטעות שלו.
שים לב, לא כתוב בצעד 'ואם' שגינו. עד כמה שאני יודע נכתב 'וכששגינו', בהכרח נשגה. כל מה שחשוב הוא מה שאנחנו עושים עם השגיאות. ראינו אותן? הודינו בהן? זה הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות. השאר שייך לכוח העליון. תבקש ממנו את הכוח, יש לו. מי ייתן ונמצא אותו עכשיו. אל דאגה, אתה בדרך. אם לפני זמן היית קולט את הפגיעות אחרי שבוע או יומיים כעת אתה כבר רואה בזמן אמת את העיניים משלה, וזה המון... וחוצמיזה, עם הזמן אתה תתחיל לעשות טעויות חדשות...
וואלה, צדק.
בבנק: לאחר חיפושים ולבטים רבים, הודאות בחוסר אונים ומסירות אינספור, עשיתי את זה. בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי להגיע אל עמק השווה עם המציאות וחתמתי עם אשתי על מסמך המאשר שרכשנו קורת גג. כדי שהנכס גם יהיה שלנו ויעבור על שמנו נזקקנו לקחת הלוואה - משכנתא. מלאים מעצמנו פסענו אל בנק שמתמחה במשכנתאות, בטוחים שרק לנו חיכו. ומהר מאוד התבדינו. התור הבלתי נגמר הנחית אותנו אל הקרקע, קלטנו באיחור מה שיום ארוך לפנינו. חשבנו להעלם, אולם העובדה ששנינו ויתרנו על יום עבודה גרמה לנו לתלוש מספר מהמכשיר המיועד לכך, ולהתיישב בתסכול על כיסא הממתינים. הייאוש גדל כשהבנו שלשרות עשרות הממושכנים בהתהוות הנוכחים בתור עומדים שלושה פקידים בלבד. שום דבר לא זז שם. לא השעון, לא התור וגם לא הפקידים. הם נראו שבעים ועייפים, כאילו התור העצום גורם להם לוותר על הניסיון לתת שרות.
הודיתי בחוסר אונים מיד. שיתפתי את אשתי ברגשותי, שטחתי בפניה את תחושת התסכול שלי מול הממסד והמערכות הציבוריות מאז ומעולם. זה עזר. כשחשתי שוב את הכעס מבעבע שוב הודיתי. הפעם גם התקשרתי לחבר מהתוכנית וקיבלתי על עצמי לבלום למשך חצי שעה... כשהיא חלפה (פרק זמן שהרגיש לי כנצח) ניגשתי אל אחד מהפקידים ושאלתי בעוד כמה זמן נראה לו שיגיע התור שלי. הוא משך בכתפיו בלקוניות ואמר 'שזה יקח כמה זמן שזה יקח'. רתחתי. הרגשתי שמזלזלים בי. שאני לא ראוי לקבל שרות. רגע לפני שאני מתפוצץ ביקשתי ממנו שיקום ממקומו ויראה כמה ממתינים יש. וכשהוא מלמל בחצי פה שהוא עכשיו לא יכול לקום, הסתכלתי עליו במבט רב רושם (האיש היה שמן. מאוד) ואמרתי לו, אה, תעזוב אני מבין למה... ובהפגנתיות הלכתי ממנו.
האיש האדים עד שורשי שערותיו, ושלח אותי להמשיך את ההמתנה עם 'מתנה' מוכרת - רגשות אשמה ובושה נוראיים. אשתי המסכנה הצטנפה לה בפינה בלי לשמור על קשר עין איתי. מה שגרם לי להבין שהפעם ברח לי חזק מדי. יצאתי החוצה ושיתפתי את הספונסר (לא, אל תרוץ להתנצל, קודם תכתוב על זה צעד 10, חוצמיזה יש סיכוי שגם הוא צריך 'להתקרר') כתבתי. ואז הבנתי שאני פשוט לא יודע להתמודד עם זילזול ודחיה. אני מפרש אותם כיום ולכן מגיב מולם בתוקפנות.
אגב, בפעם הבאה שהיינו שם (כן, גם אז היה תור. ענק) ניגשתי אליו - הוא זכר אותי, ועוד איך - אמרתי לו שטעיתי באופן שבו התייחסתי אליו ושאני מיצר על כך שלא כיבדתי אותו ושאלתי איך אוכל לכפר על הפגיעה בו. הוא חייך, ובטוב לב מיוחד (של שמנים) אמר שהוא מבין את התסכול שלי מההמתנה הארוכה וזה בסדר..
שגיתי, ובחסד הודיתי בכך מיד ויכולתי לתקן את השגיאה.