המשתוקק כתב on 21 אוק' 2021 19:23:
לא נרמלתי כלום. מי שצפה שבע שעות ושמח שלא צפה 8 וחצי שעות הוא חי בסרט והמצב שלו קשה.
אין שום התקדמות במיעוט שעות - כי אם אתה מסוגל לצפות בפורנו שעה, אז בוודאי שאתה באותה תחתית שבה נמצא מי שצפה 3 שעות.
אם צפית שעה אז בכיף היית צופה עוד כמה שעות, זה שהפסקת אחרי שעה זה מסיבה צדדדית. לא בונים ככה החלמה.
לא נרמלתי כלום. מי שצפה שבע שעות ושמח שלא צפה 8 וחצי שעות הוא חי בסרט והמצב שלו קשה.
אני מסכים איתך, אבל אני לא חושב שאנחנו מדברים על אותו דבר.
אתה מדבר על סתם איש מכור שצפה שבע שעות בפוי', הגיע לאורגזמה, ואמר שהוא במצב טוב כי הוא לא ראה שמונה שעות. זה בוודאי חסר טעם.
אבל אם מישהו רושם את כל ההתקדמות שלו בסבלנות במשך חודשים ארוכים, עובד קשה על החלמה, עובד קשה כדי שהוא יתרחק מהפוי' בדרך כלשהיא, ועוקב אחרי המדד של עשרים הימים האחרונים לפי שעות צפייה. זה הרבה יותר רציני.
אין שום התקדמות במיעוט שעות - כי אם אתה מסוגל לצפות בפורנו שעה, אז בוודאי שאתה באותה תחתית שבה נמצא מי שצפה 3 שעות.
אתה יודע מה, אני החזקתי את התפיסה הזאת במשך עשר השנים האחרונות, אבל אני לא בטוח כל כך שאני מסכים איתך יותר.
בסופו של יום, התפיסה שלך גורמת לרצף של הפעולות הבאות: האחד - לראות תמונה של בחורה. שתיים - לחשוב שאין הבדל בין לראות תמונה אחת של בחורה לבין לראות שניים, כי גם ככה אני בתחתית.
שלוש - להתחיל לאונן במשך כמה דקות על כמות מסויימת של תמונות, כי אין הבדל בין לראות שני תמונות לבין לאונן על כמה תמונות. כי זה אותה תחתית.
ארבע - לאונן במשך חמש שעות על תמונות, כי אין הבדל בין לאונן חמש דקות לבין לאונן חמש שעות על תמונות.
וככה, במקום לראות תמונה, להגיד שנפלת במשך שלושים שניות ולסגור את האירוע. אתה במנטליות שלך נכנס למעגל שאין ממנו סוף.
זה כמו הספר הלא צנוע הזה ששמעתי עליו, שקוראים לו חמישים גוונים של אפור - מבחינתך אין אפור. רק שחור או לבן.
מבחינתך לבן זה להיות נקי.
ומבחינתך שחור זה לראות תמונה אחת של אישה, שחור זה לראות עשר, שחור זה לאונן חמש שעות ושחור זה להיות אצל זונה - הכול זה היינו הך, הכול זה תחתית.
אני אומר שאין שחור או לבן, יש חמישים גוונים של אפור - אתה חייב להתחיל בהבנה שיש בך גוון אפור מסויים, ולהתקדם לעבר האור הלבן. אבל אתה לא יכול להתייחס לכל הגוונים של האפור בתור שחור, אחרת אתה תלך בחושך ולא תבין איפה יש יותר אור ואיפה יש פחות אור, וככה בטעות תלך לחלק החשוך יותר מבין כל הגוונים.
(ומחילה שאני לוקח משל ונמשל לעניין נקיות מספר לא צנוע)
אני גם רוצה לדייק ולהגיד שאני לא מחפש לתת לעצמי איזה מכסה מותרת של שעות פוי' לשבוע. אלא המטרה תישאר כפי שהייתה - להוריד את כמות הפוי' לאפס כבר היום.
העניין של הספירה היא ההבנה שתהליך של הורדת כמות השעות לאפס היא תהליך מתמשך, שדורש זמן מהגוף שלך להסתגל, ודורש סבלנות, ודורש שינוי תפיסתי בדרך שבה אתה רואה נפילה - זה לא תחתית, זה עוד גוון של אפור בדרך לגוון של הלבן.
אני חושב שהסיבה לכך שאני אהבתי כל כך את התפיסה הזאת שכל הפוי' זה תחתית, ושהכול זה שחור או לבן. בגלל שזה הופך את כל המאבק לסיפור גבורה מהאגדות - רעים מול טובים. נופלים מול קמים. גיבורים מול עלובים. זה נותן משמעות עמוקה למאבק שלי - כי זה הופך אותי לאיזה דמות בסרט הוליוודי שצריך להתמודד עם רוע מוחלט ולנצח. ומי לא רוצה לשחק בסרט של הוליווד ?
אבל התפיסה שאני מחזיק כעת היא משעממת מאוד - היא גורמת לי לראות את הפוי' בתור משהו שקיים בי, שצריך לנהל אותו לאט לאט החוצה מהחיים שלי.
איך שאני רואה את זה עכשיו, הפוי' הוא לא איזה רשע בסרט של הוליווד, שמנוגד לגיבור (אני) ולמה שאני מייצג, אלא שהפוי' הוא חלק מהגיבור ממש כמו שהוא חלק מהרשע בסרט. והגיבור צריך ללמוד להרחיק את עצמו לאט לאט מהפוי' שבתוכו, בלי רעש וצלצולים, אלא בהרבה עבודה שקטה ומעקב מתמיד אחרי שעות הצפייה שלו.
קח את הסרט הפופולרי מלחמת הכוכבים בתור משל, זה מדבר שם על גיבורים שהם במצב של שחור או לבן - או שהם ג'דיי והם שולטים שליטה מושלמת על הכעסים שלהם, או שהם כועסים פעם אחת ויחידה והם כבר הופכים להיות סית' מרושעים מאוד.
במקום לומר שם את הדבר השקול והנכון שכל אחד לפעמים צורח וצועק ומתרגז וזה טבעי לפעמים לזרוק איזה חפץ על הקיר מרוב עצבים, הם רואים, ממש כמוך, כל ביטוי של כעס בתור התחתית של התחתית.
אבל הסיבה לכך שהסרט כל כך פופולרי היא בדיוק הסיבה למה קשה לשחרר מהתפיסה שלך - כי היא הופכת את הדמויות בסרט לגיבורים אמיתיים, משהו גדול מהחיים שאי אפשר לחקות. ואילו תפיסה שרואה כעס או תאווה לראות בחורות ערומות בתור משהו מתקבל על הדעת שצריך לנהל בצורה שקטה, היא משעממת ואף אחד לא יעמוד בתור כדי לראות סרט עליה בקולנוע.
עריכה: רציתי להוסיף שאני סופר שעות צפייה בפוי' כך שסיפורי פוי' וסרטוני פוי' ותמונות פוי' נספרים אותו דבר.
הסיבה לכך היא מדעית - כתבתי בעמודים קודמים שהמדען גארי ווילסון ז"ל אמר שיש אנשים שמכורים לפוי' ולא רואים סרטוני פוי', אלא מאות תמונות של בנות בבגדי ים, וזה מדליק אצלם את המוח ממש כמו פוי' רגיל של סרטונים. אני אישית חושב שהוא צודק. ובשבילי קשה לי הרבה יותר עם סיפורי פוי' מאשר עם סרטוני פוי'.