חלק מתופעות הלוואי שקורים למחלימים מהפוי', היא שכל הרגשות השליליים צפים למעלה בצורה מוגברת הרבה יותר.
אני נמצא ביום השמיני לנקיות שלי מפוי' ומאו', ועברתי כבר את המכשול הראשון של מי שמנסה להיות נקי, וזה התאווה החזקה שתוקפת אותי ביום השלישי לנקיות, אני רושם את תקופות הנקיות שלי במדויק כבר חצי שנה, וכמו שעון התאווה תוקפת אותו ביום השלישי.
ביום החמישי תוקף אותי עוד גל של תאווה, בו בדרך כלל קשה הרבה יותר לעמוד.
ואילו בימים השישי עד השביעי, מתחילים לצוף רגשות אחרים שלא קשורים לתאווה.
אלו תופעות הלוואי שמתרחשות למי שנקי יותר משבוע מהפוי':
פרנויה ופחד בלתי מוסבר
תחושה תמידית שכולם רוצים לפגוע בי, וכל דבר עלול להיות אסון.
אני זוכר שקראתי את הפוסט של אחד מהמשתמשים בפורום מתוודה שיש לו פחד מטורף אחרי שהוא יוצא מהבית על כך שהוא פוחד שתפרוץ שריפה בבית וייפגעו אשתו וילדיו. זה סוג של פחד בלתי מוצדק שהרגשתי כאשר אני מנסה להיות נקי מהפוי'.
בגלל התחושה הזאת יש פיתוי לראות פוי' כי זה גורם לך להקטין את הפחדים האלה לרמה הנורמלית שלהם.
זה חלק מהחיסרון בפלוקאי שיש לי פחד בלתי מוצדק שאולי אידרש לאינטרנט פתוח בגלל כל מיני סיבות ואז אני פותח את פלוקאי וחושף את עצמי לסכנה גדולה.
בנטספרק לדוגמא אין חסרון כזה כי לכאורה הסינון ידאג לפתוח לך אוטומטית כל מה שחשוב באמת ולכן אין לי פחד שגורם לי לפתוח את נטספרק לגמרי.
תחושה של חוסר נוחות
הגוף מרגיש שחסר לו משהו אבל הוא לא יודע מה. זה תחושה מתסכלת למי שלא רגיל בלהתמודד מול התאווה, כי אתה חושב שמשהו איתך לא בסדר, שלמעשה אתה בסדר גמור וזה פשוט חלק מתהליך הנקיות.
התחושה הזאת קורית אך ורק למי שלא נוגע באיבר המין על מנת לעורר אותו אפילו פעם אחת, אני עצמי לובש מכנסיים גסות כמו ג'ינס אפילו שאני הולך לישון וזה עוזר לי בצורה מדהימה כי האוננות תמיד מתחילה בליטוף אקראי של איבר המין בלי ששמים לב בכלל ונמשכת ונמשכת עד לנפילה. ואילו כאשר הבגד גס האיבר לא מגורה בכלל אפילו שמנסים לגרות אותו.
אם אתה לא לבשת בגדים גסים ואתה כן נגעת באיבר המין, אתה לא תרגיש חוסר נוחות, אלא תרגיש רצון עז להמשיך לעורר את האיבר.
הסיבה לתחושה הזאת כבר נכתבה אצלי באחד הפוסטים - הגוף לא יודע מה הסיבה לכך שהוא מרגיש חוסר נוחות, המוח העליון שלך יודע שהוא רוצה פוי', אבל המוח התחתון הוא טיפש והוא רק יודע שהוא לא מרגיש בנוח.
אם אתה מרגיש חוסר נוחות כזה, זה סימן טוב מאוד, כי זה אומר שאתה נמנעת מלגעת באיבר המין.
רגשות שקשה להכיל
שאתה נקי מעל שבוע, אתה מסוגל להתחיל להרגיש שוב, אבל המוח עדיין לא החלים מספיק על מנת לעבד ולהכיל את התחושות החזקות האלה ולכן הם מסתובבים אצלך בלי בקרה ועלולים לעשות לך הרבה בעיות.
טעות נפוצה שאני עושה הרבה פעמים, היא להיות נקי במשך תקופה גדולה משבוע, ואז לשמוח בכך שאני מסוגל להרגיש דברים שוב, וללכת לשמוע מוזיקה שמעוררת עוד רגשות כמו שירי נשמה, כי מוזיקה יכולה לעורר באדם רגשות בקלות. אבל אז השירים האלה מעוררים רגשות חזקים מדי שאני לא יכול להכיל ואני משתגע והולך לרוקן את הרגשות האלה דרך הפוי' כדי שהכול ירגיש רגוע שוב.
הלקח מכל זה הוא שסינון הוא משהו שחוסם את התחושה של תאוות המין בכך שהוא חוסם את האפשרות לראות נשים לא צנועות.
אבל הסינון לא חוסם רגשות כמו פחד, התרגשות חזקה או חוסר נוחות. זה משהו שפשוט צריך ללמוד לחיות איתו עד שהוא נעלם.
אסור להתבלבל ולחשוב שסינון יעזור לפתור את כל הרגשות, סינון עוזר מאוד לחסום רק רגש אחד - והוא התאווה למין. ואילו רגשות אחרים הוא לא מצליח לחסום.
וזה הסיבה למה אנשים אומרים שסינון זה גרוע - הם טוענים שמה שבאמת עוזר מול הפורנוגרפיה זה לא סינון, אלא חינוך, דוגמא טובה, תקשורת טובה בין ההורים לילדים וכדומה.
אנשים כאלו צודקים וטועים - הם צודקים כי אכן הורים טובים ילמדו את הילדים שלהם לעמוד מול תחושה לא נעימה של חוסר נוחות ולסבול את זה בשקט, הם ילמדו אותם איך לנהל את הרגשות שלהם בצורה בריאה ואיך לעמוד מול פחד. הורים טובים בלעשות את כל זה ואילו סינון גרוע בלעשות את זה.
אבל הם טועים בחושבם שחינוך טוב זה כל מה שדרוש על מנת לעמוד מול תאוות המין, זה לא נכון. מה שדרוש זה סינון.
וכך גם היהדות מלמדת - היא מלמדת אותנו לעמוד מול הפחד, כמו שכתוב בתורה שהכהן המשוח אומר לפני המלחמה לא לפחד מהגויים, והיא מלמדת אותנו לעמוד מול חוסר נוחות באמצעות שמירת שבת, והיא מלמדת אותנו לא להתרגש יותר מדי, כמו בעבודה הזרה בה מנסים לעורר את ההתרגשות במהירות באמצעות אקסטזה וריקודים, אלא בלימוד תורה ובתפילה המתונים והרגועים.
אבל אין שום תחבולה שהיהדות מלמדת אותנו לעמוד מול התאווה, היהדות מאוד החלטית בעניין הזה ואומרת שמול התאווה לא מתמודדים ולא מנהלים אותה, אלא מתאווה בורחים - באמצעות צניעות, שמירת ייחוד וכל שאר החוקים. כי אי אפשר לעמוד מול תאוות המין.
עריכה:
חשוב לומר שיש עוד דרך להתחמק מכל הרגשות השליליים שקורים בנפש בזמן ההחלמה מהפוי', וזה התמכרות אחרת כמו התמכרות לאישורם והערכתם של בני אדם.
התמכרות כזאת עוזרת מאוד כי אתה מתמקד כל הזמן במה אנשים יאמרו עליי ואיך אני יכול לשפר את המעמד החברתי שלי, מה שדוחף אותך לעשות דברים חיוביים. אתה אפילו יכול לסיים את כל התלמוד ירושלמי ובבלי בעזרת הדחיפה של ההתמכרות הזאת.
החסרון של התמכרות כזאת היא שאין טיפול בבעיות השורשיות, אתה לא מטפל לא בפחד ולא בחוסר נוחות ואתה לא יודע לנהל רגשות כאשר הם גואים, ולכן תמיד תישאר בבעיה.
זה הופך להיות משחק מי רץ יותר מהר - ההתמכרות לבני אדם, או הרגשות שלי ? ובגלל שהייתי חכם, תמיד ידעתי להתחכם ולהביא עוד ועוד דרכים חכמות להתמכר לבני אדם כך שאידחף לעשות דברים חיוביים, אך כל החוכמה שלי רק הפילה אותי לפח עמוק יותר.