הנפילות בפוי' נגרמות בגלל הרבה סיבות, אני ינסה לכתוב את כל מה שאני מכיר מניסיוני.
א. עונג פשוט. כלומר, האיש פשוט רואה את כל מה שקיים בפוי', ומזהה שיש כאן פוטנציאל לעונג עצום, הרבה יותר ממה שהוא רגיל אליו, ולכן הוא הולך לשם ומסתכל בפוי'.
הסיבה הזאת מאוד נפוצה אצל נערים שרק התחילו לראות פוי', מטבע הדברים, ההתרגשות שלהם מהנושא גדולה מאוד.
במקרה הזה, האיש מחפש את הסם דופמין. שמעורר את העונג.
ב. בריחה. כלומר, האיש מזהה שאחרי שהוא רואה פוי' ומאו', הוא חווה אורגזמה.
ובאורגזמה, האיש הזה גילה שכל מה שהדאיג אותו אי פעם - בעיות פרנסה, חברה, נישואים. שכל זה נעלם לחלוטין.
האיש יודע שיש בעיות, אבל לא אכפת לו בכלל מהם בזמן שהוא מאו' וכמה שעות אחרי האורגזמה.
מה שהאיש מחפש למעשה, הוא את הסם ששמו פרולקטין, זה סם חשוב שמשתחרר אחרי אורגזמה ומנטרל את ההשפעות של דופמין על מערכת העצבים.
ג. רצון לדעת מהי הצלחה. כלומר, האיש לא מצליח בחייו, ורוצה לחוות הצלחה, רוצה לדעת מה זה, רוצה לדעת איך זה מרגיש שאתה מוצלח.
הפוי' מציע את זה בקלות מדהימה: הרי מהו איש מוצלח ? איש שיש לו הרבה נשים.
לכן הפוי' מציע לו הרבה מאוד נשים, וככה הוא מרגיש מוצלח.
במקרה הזה, האיש מחפש את הסם דופמין על מנת לבנות על זה מצג שווא כאילו הוא מוצלח.
אני לא מכיר אישית מהו הסם שמעורר בך תחושה שאתה מוצלח, ייתכן שזה דופמין שנכנס לחלק אחר במוח (יש 50 אזורים שונים, כל אחד מעורר תגובה שונה לדופמין - זה למה למשל הדופמין של להצליח במבחן בגמרא, שונה מהדופמין של לשכב עם מישהי או לאכול המבורגר). וייתכן שזה סם נוסף.
ד. רצון להתניע מחדש את המוח.
האיש חסר מוטיבציה, חסר כוחות וחסר רצון לעשות דברים. והוא יודע שהוא צריך לעשות דברים חשובים ומהר.
לכן הוא רואה פוי'.
ובדרך מסויימת, העובדה שהוא ראה פוי', גורמת לכל המערכת של ייצור הדופמין במערכת העצבים, להיות פעילה יותר.
במקרה הזה, אם נדמה את זה למכונית, האיש הוא המכונית, ואילו ההסתכלות בפוי' היא ה"התנעה של הרכב", על מנת שיתחמם והמנוע יעבוד.
במקרה הזה האיש לא מחפש דופמין מהפוי', אלא פשוט רוצה שהפוי' יתניע אצלו את כל המערכת הכללית של המוטיבציה, שהיא מערכת הדופמין. לא ברור לי מהו המנגנון המדויק לפיו זה פועל.
ה. שעמום. כלומר, לאיש פשוט משעמם.
ומה עושים שמשעמם ? רואים משהו מעניין.
ונשים זה מאוד מאוד מעניין, כי הגוף שלנו מתוכנן לראות את הנשים כדבר מעניין.
ו. הכי מסוכן: טבעי.
"מה טבעי יותר מלפתוח איזה סרטון פוי' טוב אחרי יום מתיש בעבודה ?"
"ישבנו קבוצת חברים, וחשבנו מה לעשות, חלק הציעו לשחק מונופול, אחרים הציעו לראות סרט, מישהו הציע לראות פוי', בסוף זרמנו על הפוי' "
"חברים שלי בכיתה המליצו לי לראות פוי' כזה וכזה, בסוף ראינו ביחד בכיתה"
זה הסיבה הכי מסוכנת, שהולכת לנשוך את כולנו בתחת אם כל העולם לא יתעורר ומהר.
חברות הפוי', אלו שמגלגלות עשרות מיליארדי דולרים בשנה מתעשיית הפוי', ממש לא נחים על השמרים - הם רוצים עוד, הם רוצים הרבה יותר כסף, והם שוכרים ומביאים הרבה אנשים חכמים מאוד שהולכים לברר איך הציבור ייסתכל ביותר ויותר פוי'.
בעיקרון, ההצלחות שלהם עצומות: העולם רואה כיום בשלטי חוצות ובפרסומות לכל המשפחה בטלוויזיה משהו שהיה מוגדר כפוי' שגורר שנות מאסר לפני 40 שנה. רק 40 שנה ! לא הרבה זמן.
אבל הם לא מסתפקים בכך, הם רוצים יותר, הם רוצים משהו שאין להם כרגע: מכובדות. מעמד. כבוד.
הם רוצים שהמקצוע "צלם פוי' " , "שחקן פוי' ", "במאי פוי' " יהיה מקצועות טבעיים, ממש כמו "שחקן", "שרברב" , "בנאי", וכדומה.
אחרי הכול, האנשים שמנהלים את הפוי' הם בני אדם, וכמו כל בני האדם, הם רוצים לקבל הערכה.
ולכן, הם דוחפים, חזק ולאט אבל בטוח, את כל העולם שיכיר בהם כך - כמקצוע טבעי.
זה לא כל כך קל כמו שנדמה, יש להם כוחות מאוד חזקים שעומדים מנגד ונלחמים בשיניים ובציפורניים כדי שהם לעולם לא ייקבלו מעמד של ממש: היהודים, הנוצרים, המוסלמים, הבודהיסטים.
אבל נכון להיום, תעשיית הפוי' מנצחת ביד רמה את כולם.
זה הסיבה הכי מסוכנת שיש.
למרבה המזל, אם אתה יהודי שומר מצוות ומתפלל ולומד בצורה פחות או יותר קבועה, אתה אפילו לא תבין את הסעיף הזה, כי המוח שלך מוגן מאוד מהסכנות (בגלל הפעילות הדתית שלך).
אבל הרבה מאוד אנשים בעולם לא יכולים להנות מההגנות המדהימות שיש ליהדות להציע.
ויש אפילו אחוז מסויים שעושים את הכול כמו שצריך (מבחינה דתית) ועדיין לא מוגנים.
מדוע ? אולי המבנה של המוח שונה, אולי סיפור החייים שונה, לא ידוע. אבל יש אחוז מסויים ודי קטן שהדברים הרגילים לא עוזרים להגן על המוח שלו, והוא פונה לפוי' בצורה אוטומטית ועמוקה כאשר הוא מוטרד.
איש יקר, תהיה מי שתהיה שתקרא את הדברים הללו, תתפלל חזק שמעולם לא תחווה את סעיף ו'.
יש אנשים שנלחמים בשיניים ובציפורניים שהפוי' לעולם לא יהיה טבעי בעולם, תתפלל חזק שהם יצליחו. כי אם הם ייכשלו (ויש סיכוי לא רע שהם ייכשלו), העולם יהיה רע הרבה יותר ממה שהוא עכשיו.